På ørnejakt III
Her kom havørnen litt for nært for min 300mm :-)
Bildet inngår i albumet SMØLA - 5000 øyer ,holmer og skjær på Nordmøre - Har lyst til å vise fram landskap og fugleliv fra min barndoms paradis..
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon 300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger576
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177972} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Peter M.
Kom for nær din 300mm! wow. Skulle gjerne opplevd lignende...
Ja synd at du ikke fikk med hele fuglen, men duverden, dette er storslagent likevel. Flott eksponering, skarphet og detaljrikdom. Er det bare meg eller har du faktisk blikkontakt med ørnen også? Jeg er mektig imponert, og kan bare beklage at jeg ikke finner stort annet å pirke på enn at den kom for nærme din 300mm! :-D
Wigdis W.
Har vel en slags blikk-kontakt ja ;-) Syns forøvrig det er ganske vanskelig å ''treffe'' med eksponeringen ,så de fleste bildene bli mislykkede. Men jeg øver og øver og en dag sitter det vel som det skal ! Står på en gyngende liten sjark og det er mye som skal stemme for å få skikkelige bilder.
Torbjørn K.
Har nettop kommet hjem fra havørn-fotografering i Flatanger. Vi kom ikke så nært ørna, så her misunner jeg deg virkelig. Sylskarpt og teknisk bra. Jeg er ikke helt fortrolig med utsnittet du har valgt her. Jeg tror et mer kvadratisk og symmetrisk utsnitt ville fungert bedre.

Torbjørn
Inger-Lise S.
Hei Wigdis! Du er virkelig blitt en dyktig fuglefotograf! Både dette og de andre ørnebildene er knallgode. At vingene er kuttet, er nå så, men du viste i forrige bilde at du kan få de med ;-)
Meget dyktig presentert,-teknisk godt. Ikke noe å si på blikkontakten her ;-) ( Og jeg som var stolt over blikkontakt med en hettemåke.....)
Dette må ha vært en fantastisk opplevelse!

Inger-Lise
Morten W.
Du har lagt ut 3 havørnbilder de siste dagene, og de får tildels gode kritikker. Det jeg ikke skjønner er: Det første bildet fra 17/2 ser ut som det er tatt på 3200 ISO eller noe sånt noe. På min skjerm er ørna helt oppløst i korn, eller skal vi si grums.
På de to neste er grøten nesten borte, men ørnene er svært grå. Var det noe med lyset den dagen bildene ble tatt? Hvilken ISO? Kanskje er de overeksponert?
Det florerer med havørnbilder på dotten, men alle sammen gjengir mørkere og brunere ørner > bilde nr. 191607. Du kan jo se på resten av ørnebildene hans og sammenlikne.
Det var også slik jeg så ørnene i Tysfjord tidligere i år.
Dette skriver jeg fordi du har ''skuddene'' inne, men at det skorter på etterbehandling, tror jeg. Og det er jo synd med du nærliggende mulighetene du tydligvis har.
Skal selv til Flatanger nå, og håper å få kunne ta mine første havørnbilder.
Dette er ikke ment som en surmaget kritikk, men tror kanskje du ikke ser skogen for bare trær, les, alle mulighetene!!

Wigdis W.
Hei Morten, du har helt rett i det du skriver. Det første bildet med bare grums er blitt slik fordi jeg brukte highlight/shadow funksjonen. De andre er det helt sikkert gjort for dårlig etterarbeid med. Lyset var skarpt, ISO 400 og det er ikke gjort Raw-opptak, brukte en auto-funksjon (sport). Syns du kommer med berettiget kritikk og må nok skjerpe meg med PS arbeidet. neste gang blir det Raw, spotmåling og bedre konsentrasjon.
Bjarne N.
hadde litt sansen for dette. det er det direkte blikket som gjør bildet!! men jeg ville ha beskåret på venstre siden, en cm. eller to inn på vingen (ja faktisk!!:-). da blir blikket mer direkte konsentrert på blikket:-). det er noe med å rette fokus mot det essensielle i bildet, og rendyrke dette. en annen ting jeg irriterer meg over med fuglebilder (og spesielt ørnebilder, ser det ut som) er ringene. disse kan godt fjærnes i ps, uten at det trenger å oppfattes som ''juks'', etter min mening. (de er jo påført av mennesker i utgangspunktet). mister liksom litt av ''villskapen'' med disse idiotiske ringene. (nei da, jeg er IKKE imot ringmerking...:-).
Trond Reidar T.
Et severdig ørnebilde! flotte farger og en fin komp.. Får jeg spørre hvilken blender du har brukt?

Mvh Trond
Wigdis W.
Har brukt blender 5.6....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu