Tildels frisk bris på kysten.
Sen ettermiddag ved Saltenfjorden. Det blåser frisk austavind og temperaturen er ca minus 7.
Av og til kan man lure på hva man holder på med. Normale folk sitter i sine varme stuer og slapper av etter middag mens jeg sitter alene nede i sjøsprøyten i fjæra. Selv om man er godt kledd får austavinden tårene til å sprette, naglebiten lurer og man holder rett og slett på å fryse rompa av seg-:)
Slik er det å bli bitt av fotobasillen.
Det var så fint lys. Jeg måtte ut.
Dessuten: Litt frisk sjøluft har ingen vondt av-:)
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/20s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • AnnetAvtonet gråfilter for å fremheve skyene og hindre at himmelen ble for lys.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1318
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (52)
Vegard L.

Stemningsfullt og vakkert. Dette fungerer bra.
Mvh Vegard
Kåre S. P.

Gode og gjenkjennende kommentarer til et fantastisk flott bilde !!! Er nok svak for denne type motiver, og følgelig ingen skarp nok kritiker.
Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal pirke på.
Alt fungerer; finfin komp, godt avstemte lys- og fargeforhold, sterk og mektig formidling, teknisk helt ok !!!
Svært så virkelighetstro gjengitt !
Inger-Lise S.

Wow! Hva skal man si her da?Du har tatt så mange vakre bilder, men likevel må dette være blandt dine aller beste.
Fantastisk lys, herlig sjø, lekre farger..Flott komposisjon..Hele pakka!
Vakkert bilde,Kurt!

Inger-Lise
Anne-Cathrine B.

Du verden så flott dette var da! Motivet er (for min del) velkjent og utrolig flott; her lar du Sør-Arnøy og Sandhornet virkelig få vise seg i all sin prakt. Fargene er utrolig fine, både i fjellene, i himmelen og i havet. Lilla, hvitt, gull.. og et svakt rød-rosa skjær i havet. Spennende hvordan du både har fått frem sløring i bølgen helt nederst i bildet og samtidig har frosset bevegelsene i havet. Virkelig flott bilde, Kurt!

AC :-)
Avsluttet .

Hei
Nydelig bilde, hva mer kan en vel si. Hav og himmel er utrolig flott, og komposisjonen i det hele er veldig bra.

mvh arild
Tor-Erik E.

Nydelig Kurt. Eksponeringen sitter bra og kompen er upåklagelig.

Tor-Erik
Solveig E.

Heisann.

Dette var ett kjempeflott bilde :)

Ikke noe å utsette på det :)

Hilsen Solveig
ingeborg w.

Veldig vakkert, flotte farger, god dybde og fine farger. God bruk av lukkertid.
Trygve K.

Bedre kan det neppe bli. Friskt, men stemningsfullt uten å bli for sentimentalt. Nydelig komposisjon og klok lesing/bruk av lyset med derpå perfekt eksponering. Akkurat nok til å få sjøsprøyt i fjeset. Du har vel snart nok til din egen ''Norgeskalender'' nå. Gratulerer fra en gammel sjøfreak :)
mvh Trygve
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene. Hyggelig at dere likte bildet.
Da var naglebiten ikke forgjeves-:)
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Sitter her og har masse å si, men får det liksom ikke ut!!!:-)

Bildet er rett og slett nydelig, og i mine øyner komplett med alle dets interessante elementer så som lys, farger og bra komp.

Man må lide for skjønnheten, og i dette tilfelle, et flott bilde!:-)

Mvh Inger Anne
Tore S.

Flott bilde, syntes komposjonen var veldig fin, er lissom tredelt med himmelen, stille sjø og hvit sjø helt innpå.
Steinulf L.

Skiukkelig rufsevær,meget bra gjengitt. Kommer man hjem med slike bilder på brikken,får man tåle litt neglesprett. Et naturbilde med masse liv. Velkomponert som vanlig fra din side.
Fred S.

Har særlig sans for forgrunnen med de viltre bølgene som er gjengitt med en lukkertid som virker ideell. Bakgrunnen er mer av ''har sett den ofte før''-typen, men totalt sett er bildet tiltalende og pent. TK`s bemerkning om ''Norges-kalender'' slenger jeg meg på; du har i alle fall mer enn nok stoff til en Salten/ Lofoten-kalender. For meg er dette et klassisk kalenderbilde, og da i ordet mest positive betydning.

vh fred
Ingunn S.

Ja dette var bare perfekt! Alt fra himmelen med sine herlige farger og nydelige lys til den hvite skummende sjøsprøyten i forgrunnen. Ettermiddagslyset kaster utrolig fin glans og farge på den lett urolige sjøen og på berget. De snøkledde fjellene i bakgrunnen er med og gir god dybde til motivet. Veldig bra komp. FLOTT!!!

Mvh IngunnS:)
Tone A.

Berre skildringa di gjer mykje for å setja seg inn i bildet. Eg fekk meg ein god latter over kva ein gjer for å ta eit bilde som skal vera spesielt, pga at eg kjenner meg igjen. Naturbilda dine er av høg klasse og dei er til inspirasjon for ein amatør som vesle meg. Eg stod ute i minusgrader i mørket på Nærlandstranda lenge, og eg har etterpå slete med helsa i 3 veker. Når det er så kaldt, då renn tårene og ein slit med å stilla skarpt. Difor er skildringa di berre i særklasse! Men ein kjenner seg jo att og må berre trekka må smilebåndet! Men det er jo godt at du er biten av fotobasillen, slik at me kan få glede av bilda dine. Berre du nå ikkje vert sjuk!!

Forgrunnen med den friske sjøen med bølgene samla i frådande kvitt skum og med sjøspøyten rett fram, gjer mykje for bildet. det siste lyset er på fjellet på begge sider i forgrunnen. Den friske sjøen er farga av det vakre lyset. Det vesle av sola klemmer seg mellom det tunge skylaget og fjellet bak. Himmelen over sola er farga av det gylne sollyset, før himmelen går over pastellfarga skyer. Bølgene sine former og linjer står veldig godt med linjene til fjella bak. Og netopp dei snødekka fjella bak saman med den sjøen med hissige bølger , gjer at ein frys. Den vakre solnedgangen er kontrasten i bildet. Flotte bølger som viser korleis sjøen er på ein sur vinterdag. Det er nok av sløra sjøbilde på dotten. Vakkert sjøbilede med sjøsprøyt og ein solnedgang med fine fargevalørar!
:) Tone


Einar J.

Henger meg på kommentarene over - dette var bra!

mvh
esjac
Stig Vidar H.

Har sommerhus ikke langt fra Inndyr og slikt bilde som dette får meg virkelig lyst til å dra nordover. Det var fantastisk flott.
Leonard L.

Må bare henge meg på alt det positive som er sagt om dette bildet. Det må være noe av det bste jeg har sett på lenge !
Mvh Leonard
Ann T.

A truly beautiful photo! A good combination of colour, movement and detail.Congratulations!
Regards, Ann
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle-:)
Tone: Naglebit og tåresprett ble det jo, men nei jeg ble ikke syk.
Man må kle seg godt!! Da kan man tåle mye.
Mvh Kurt

Espen A. I.

Enten er dette en perfekt eksponering, ellers så vanker det to bilder oppå hverandre, men da skal du jammen være rask på innstillingene fordi sjøen er skarp. For meg blir dette perfeksjon og i det hele tatt og prøve å finne negative sider med bildet blir bare bortkastet tid og svada. FANTASTISK BILDE! Dette her kan du og bør du være stolt av fordi det er lenge siden jeg har sett noe så pent, et nydelig stykke arbeid du kan henge på veggen, i bilen, doen, stua og blabla ;-)

mvh Espen
Kurt S.

Espen: Nei, det er bare 1 eksponering. Dette med å legge flere eksponeringer oppå hverandre har jeg ikke satt meg inn i enda, men tenker å lære meg det.
Jeg tok ca 20 eksponeringer av dette motivet. Med forskjellig brennvidde og forskjellige lukkertider. Plukket så ut det beste. Det litt vanskelige var å finne en lukkertid som sørget for litt sløring i havskummet samtidig som havet utafor ikke ble uskarpt. Når det er forhold som dette, med vind, er jo det sikreste å bruke en relativt kort lukkertid for å fryse bevegelsene i bølgene og unngå uskarphet.
Jeg brukte et avtonet gråfilter på kameraet (håndholdt foran linsa da jeg har mistet holderen) for å utjevne lysforskjellen mellom himmelen og resten av bildet. Kameraet hadde jeg på selvutløser innstilt på 2 sek. Sola holdt akkurat på å dukke ned bak skyene til høyre slik at det ble litt motlys.
Filteret var derfor til stor hjelp. Det er bare en glassplate som er mørk oppe og klar nederst.
Mvh Kurt
John H.

Oi, oi, oi. Her er det nesten så en merker den friske luften og kjenner salt sjøvann på tunga. Meget bra, intet å utsette.
Avsluttet .

Særdeles flott bilde Kurt!
Det er så flott at jeg ikke helt vet hva jeg skal si:-) Jeg nøyer meg med å nyte den storslagne naturen som du formidler her.

MvhJRH
Odd Tore S.

Flott, både dynamikken og lyset.
Jeg har i grunnen ikke noe å pirke på her.
For din og kameraets vel hadde kanskje litt lenger brennvidde og kamerastandpunkt litt lenger vekk fra havet vært fordelaktig? Gradert gråfilter skulle jeg gjerne hatt også, men alt drass pleier å ligge igjen hjemme når jeg trenger det. Det har i alle fall gjort jobben her.
Odd Tore
Ann-Olaug T.


Kjempebra kystbilde, her har du alt. Fint lys, fin natur, kjenner salt smaken på tunga. God dybde i bilde, og det er stemningsfullt. Bra.
Mvh Ann-Olaug
Johan K.

Veldig pent.
Lukkertiden du har valgt passet veldig bra her. Gir liv til bildet.
Fargene er flotte.

Det eneste negative jeg har å komme med er at det blir litt ''lite'' på venstre siden, og mye på høyre.

Men, utover det, meget bra utført. Finfin stemning :)

Johan
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere andre også.
Odd-Tore og Johan: Jo jeg ser poenget med det dere sier om brennvidde og balanse. Perfekt kan man nok aldri klare å få det. Det er alltid noe man ser i etterkant som man kunne tenkt seg å rette på. Slik er det vel bare-:)
Mvh Kurt
ingebjørg fyrileiv g.

Bedre sent enn aldri:) Dette var et utrolig bilde å komme til
denne ''morgenen''. Kan ikke annet enn å si at dette var fantastisk bra.
Nydelige farger, dramatikk på sitt beste og fine fjell.

Jeg er glad for at du er så ''unormal'' at du ikke sitter innei varme stuer og slapper av..!

ha en fin dag! -ingebjørg
Torbjørn K.

Her er det bare å bøye seg i støvet, dette er kanonbra! Kanskje noe lengre lukkertid og noe mer farge/kontrast, så hadde dette vært helt perfekt. Ikke noe mer å si på det.

Torbjørn
Torbjørn K.

Her er det bare å bøye seg i støvet, dette er kanonbra! Kanskje noe lengre lukkertid og noe mer farge/kontrast, så hadde dette vært helt perfekt. Ikke noe mer å si på det.

Torbjørn
Hege J.

Jeg er lovlig sent ute her, men vil gjerne henge meg på skryten over. Dette ble utrolig vakkert, Kurt. Ta all rosen til deg! Håper alle de gode ordene har varmet opp igjen hendene dine. ;-)

Mvh Hege
Helge A.

Jeg synes dette er meget bra og et av dine beste bilder her. Fine farger og et nydelig lys i hele bildet. Ser ut til at det avtonede gråfilteret gjør nytte for seg :-) Lukketioden har gitt et veldig flott liv i sjøen, uten hverken slørete eller frosset vann.
Dette ble meget severdig

Helge
Nils B.

Joda dette kan en vestlending virkelig like. Bildet innehar mye varme, kulde og ikke minst så stråler det bokstavlig talt villskap og rå natur av bildet. Gråfilteret gjør jobben sammen med blendervalget og lukkervalget. Likte dette godt, men om du tar utfordringen så kunne jeg tenkt meg samme bildetype med mye mer eksplosjon i en eller annen bølge. Obs du kan bli våt.
mvh Nils
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene!!
Hege: Kommentarene har varmet til gangs. Nesten som man får feber-:)
Nils: Forstår hva du tenker på. F.eks bildet du la ut 8. januar.
Har hatt det i tankene men har ikke lyktes så langt og ideen ligger i bakhodet fremdeles-:)
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Alt og mere til er allerede sagt om dette bildet, og jeg ser at du får massevis av velfortjent ros. Dette plasket i forgrunnen er vel noe av det mest vellykka jeg har sett. Denne detaljen, sammen med miljøet og lyset, gir et bilde der en virkelig føler en tilstedeværelse. Bare så helt utrolig vakkert, og vel verdt å fryse for :-)

mvh Jan Frode
Sondre V.

Dette er kanskje det flottaste biletet eg har sett!
Heilt fantastisk!

mvh
Sondre
Magnar L.

Henger meg på for en positiv kommentar. Fantastisk flott!

mvh Magnar
Steinar R.

Så mye er sagt allerede....! Jeg må jo bare bøye meg i støvet/sjøsprøyten! Det er så alt for lett å bare nyte solnedgangen fra stuevinduet i en god og varm stressless. Godt noen gjør noe med det, og kommer seg ut!

Hadde vært spennende å sett hvordan bildet hadde sett ut med litt lengre lukkertid. 1-2 sek... Kunne fått en fin og malerisk effekt som kanskje hadde gjort seg mot det fine lyset. Men på den andre siden så liker jeg kontrastene mellom den kalde sjøspruten og det varme lyset. Bra jobbet!
Kurt S.

Hei igjen og tusen takk for kommentarene-:)
Steinar: Så lang lukkertid som 1 til 2 sek. prøvde jeg meg ikke på denne gangen men det er nok verdt et forsøk ved en senere anledning.
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Kurt,

Vakkert og livfullt naturbilde. Så mye positivt er sagt ovenfor at jeg slutter meg bare til. Virkelig bra!

mvh Stine
Audhild E.

Fantastisk flott bilde!!
Så utrolig bra du har fått fanget den urolige stemningen, lyset og fargene!
Et bilde jeg gjerne ville hatt på veggen i storformat!!
Mvh-Audhild
John-Tore G.

Hei Kurt. Vet ikke helt hva jeg skal si her. De andre har brukt opp ordene. Bare føyer meg inn i rekken i nesegrus beundring. Uendelig vakkert.
mvh John-Tore
John B.

De beste tingene i livet er gratis..
Grattis!

JoB
Kurt S.

Takker igjen for kommentarene.
John: Ja og bra er det -:)
Mvh Kurt
Nina S.

Fantastisk vakre farger, flot solnedgang og fin slørete effekt i vannspruten foran.
Mvh Nina
Venche J.

Herlig bilde Kurt. Liker det veldig godt. :)

Wenche.
Børre Dan K.

Veldig fint bilde, selv om jeg får litt følelsen av at du ikke helt har klart å bestemme deg for om du skal eller ikke skal få havet til å bli blurret. Dette i seg selv endrer ikke kvaliteten av bildet fikk meg bare til å bli litt usikker...

Men uansett er det bare og la meg bøye meg i støvet for deg. Mest fordi du gjør det jeg skulle ønske jeg hadde klart, men også for et fantastisk resultat av å gjøre det; dette bildet!
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til der siste også.
Børre: Ettersom det var vind ville jeg ha litt bluring i skummet samtidig som det ikke ble for mye bevegelsesuskraphet i bølgene utafor. Det var der ''problemet'' lå. Prøvde meg frem med forskjellige lukkertider og mener dette var den versjonen som kom best ut.
Mvh Kurt
Bente K.

Dette blir kommentar nr. 51...., men jeg må skryte litt av dette bildet jeg også. Denne rastløse følesen som oppstår når man bare må ut pga av lyset begynner jeg å kjenne nå også. Men når resultatet blir så bra som her er det jammen verdt turer i all slags uvær. Det er et imponerende skue du viser oss her.
mvh Bente
Odd Eirik S.

Må bare henge meg på alle lovordene som har kommet. Kjenner meg godt igjen i din beskrivelse i underteksten. Men dette ga jo full uttelling for din del så da blir vel neglespretten fort glemt.
En kongelig komposisjon med alle elementer som skal til for å vise både skjønnheten og villskapen som rår langs kysten.

mvh
OddES
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu