Orkidè i profil
Bildet inngår i albumet Blomster - Blomster
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-18 12:55:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D EF-S 18-55
  • -
  • Brennvidde43mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeIso-400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger427
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177646} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger-Lise S.
Et fint macrobilde. Selv ville jeg kuttet ca 4 cm nede for balansens skyld. Lekre farger. Jeg syns ikke du trengte Neat Image her,men v#2 ble fint likevel.

Inger-Lise
Steinulf L.
Synes v#2 fikk en fin tekstur og går nok for den. Komposisjonen fungerer ikke helt for meg, detaljene i nedre del av bildet trekker litt for mye oppmerksomhet.
Andreas L.
Et flott macrobilde. Jeg likte bilde med neat image. Det skulle jeg gjerne brukt selv :).

~Andreas~
Inger Anne Maritsdotter V.
Delikat og vakkert, er ord eg vil bruke på dette enkle og severdige macrobildet,
best i #2, elegant innramming.

Inger Anne
Tone A.
Eit elegant orikébilde med fine linjer i profilen. Skarpt på delen med dei to flikane som stikk ut, og det gule partiet på blomen med fin kontrast til dei lyse partia. Fine fargevalørar som framhevar linjene og det lyse på orkidéen.
Versjon 2 blei best pga eit meir mjukt uttrykk. Flott arbeid, Audhild!
Christian H.
Enig med Steinulf angående komposisjonen. Jeg oppfatter det slik at blomsten oppe i venstre hjørne er hovedmotivet, men dessverre er det ikke noen god balanse mellom denne og det negative rommet. Som Steinulf sier tar blomsten nede til venstre mye oppmerksomhet, slik at tungen i hovedmotivet ikke fremstår så godt som den kanskje burde. Slik blomstene er plassert rett under hverandre blir det dårlig balanse mellom disse og den tomme, grønne bakgrunnen til høyre. Jeg tror imidlertid at det er mulig å rette opp noe av denne ubalansen ved å jobbe litt med presentasjonen. For det første er bildet ikke perfekt eksponert, jeg vil tippe at det er mellom ett og to trinn undereksponert. Dette kan enkelt fikses med levels; kanskje aller best ved å justere hver kanal, da bildet også ser ut til å ha et lite underskudd av grønt. Videre ville jeg gjort en kurvejustering, for eksempel en s-kurve, for å dempe lyset i den grønne bakgrunnen og gi mer lys til blomstene. Inntrykket av undereksponering forsterkes av den hvite rammen du har laget. Vanligvis syntes jeg rammer stjeler alt for mye oppmerksomhet fra bildet, og dette er intet unntak. Både hvitfargen, den harde streken rundt og signaturen ødelegger for det delikate inntrykket som vanligvis kjennetegner orkidéer. I motsetning til de fleste andre her, syntes jeg v2 viser hvordan man ikke bør bruke Neat Image.
Avsluttet .
Selv om blomsten er like fin her mener jeg og at komposisjonen er litt uheldig her. Jeg tror du skulle tatt bort noe i bunn for å fått et penere utsnitt.
Neat Image som du har brukt i v2 synes jeg fungerer veldig bra for dette bildet.

mvh arild
Espen A. I.
Sart, vakkert på en gang. Liker den minimalistiske stilen. Flott ramme!!

mvh Espen
Torbjørn K.
Jeg går for v1, da jeg synes v2 blir litt for ''plastic.'' Svært vakkert og super komposisjon. Jeg har sans for bruk av kvadratisk utsnitt som skaper en fin ro i bildet.

Torbjørn
Sigrun F.
Hei Audhild! :)
This image detail is very special!
The low depth of field makes it to a work of art!! Great!
Hilsen, Sigi
Wiggo T.
Vakkert! Meget pent utført

Mvh
Wiggo
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu