Gresskarblomst
Knoppen på en gresskarblomst.
Syns bildet ble bra jeg :)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger414
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177641} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger-Lise S.

Fint macrobilde med greit fokuspunkt. Bakgrunnen kunne nok vært mer diffus, men jeg syns ikke den er plagsom. Fine farger.

Inger-Lise
Solveig E.

Takk for kommentar Inger - Lise :)

Enig med deg at det kunne vært en mer diffus bakgrunn, det hadde kanskje fått frem blomsten bedre.
Har kun ett kompaktkamera (heter det ikke det da?) og da er det desverre ikke allverdens man får gjort med det.
Er det noe jeg kan endre i PS da?

Har lurt på om jeg skal kutte bildet litt i overkant for å fjerne den knoppen som syns øverst i bildet da den kan være forstyrrende. Noen som er enig i det?

Hilsen Solveig
Avsluttet .

Hei Solveig.

Syns også at bildet ditt ble bra. Flotte farger og klar fokus. Hadde du ikke nevnt den knoppen i hjørnet, hadde jeg ikke lagt merke til den.

:-)
Solveig E.

Heisann Arne :)

Takk for kommentar.

Jeg er selv fornøyd med bildet kamera tatt i betraktning..

Er enig med Inger- Lise at bakgrunn kunne vært mer diffus.. men at bare jeg er den som syns at knoppen bak er forstyrrende var jo litt gøy da ;)
Skal se om jeg klarer å croppe den bort og legge inn en versjon 2 bare for morro skyld.

Godt dere liker bildet og er det noe annet å utsette så tåler jeg den støyten.. lurer på om jeg skal gå opp en grad på tilbakemeldingene, for noen ganger blir det litt for ''snillt'' her ;)

Hilsen Solveig.
Christian H.

Hvorfor mener du bildet er bra? Er det kun fordi det er tatt med et kompaktkamera? I så fall syntes jeg det er en dårlig begrunnelse; type kamera er uvesentlig for bedømmelsen av et bilde.

For meg er dette en rakt-på-avbildning hvor lyset ikke er spesielt bra og hvor bakgrunnen på flere måter ødelegger for hovedmotivet. Det utsnittet som er valgt (jeg mistenker at valget ikke er spesielt gjennomtenkt) gjør for det første at blomsten delvis blir gjemt bak noe bladverk. For det andre gjør den store dybdeskarpheten at blomsten drukner i bakgrunnen. Jeg tror nok likevel at det kunne fungert med såpass dybdeskarphet, det krever imidlertid vesentlig mer jobbing med komposisjonen. Jeg innbiller meg at bildet er snudd 90 grader mot venstre, stemmer det? Når jeg snur bildet i hodet mitt, kommer det tydelig frem at kamerastandpunktet er nokså tilfeldig, typisk litt ovenfra-og-ned. Gå nærmere er mitt beste råd. Om det ikke er mulig, noe som kanskje er tvilsomt i forhold til kameraets nærgrense, så jobb mer med å finne et spennende utsnitt.

Som sagt er jeg ikke spesielt imponert over lyset heller. Bruk av blitslys til nærfotografering krever en del arbeid og noen forsiktighetsregler. Jeg ville mye heller satt kameraet på stativ og brukt lang (nok) lukkertid.

Vurderer du fremdeles å gå opp til rødt? :)
Solveig E.

Hei Christian :)

Se der ja,.. vart it skræmt æ no nei :) Bare håper jeg klarer å svare deg på det du kommenterer.

Tok bildet rett på ja.. i dagslys ikke noe ekstra lys ved siden av..Grunnen til at jeg ble fornøyd var vel fordi blomsten ble så tydelig. men som du sier - var nok ikke gjennomtenkt når jeg tok bildet...kun slik i full fart.

Bildet er ikke snudd på noen måte.. eneste jeg har gjort er å skarpe det litt ellers ikke noe annet.

Jeg stod ganske tett inntil planten og hadde macroinnstilling på, hvis jeg ikke husker helt feil. Og jeg satt på huk foran planten.

Vet faktisk ikke om jeg kan stille lukkertiden på kamera mitt men det skal sjekkes ut :)

Har jeg glemt noe nå eller er det noe jeg har missforstått?? av det du har kommentert :)

Takk Christian, satte pris på det - eneste måten å lære noe på :)

Hilsen Solveig.
Christian H.

Det ser da vitterlig ut som bakkenivået er vertikalt, ikke horisontalt som det burde. I og med at du ikke har snudd bildet, ser det for meg ut som om du har tatt et høykantbilde, uten at kameraets vater har klart å registrere dette, eventuelt at bildebehandlingsprogrammet ikke har klart å lese denne informasjonen. Dermed bør du snu bildet 90 grader mot høyre, for at opp-ned skal bli opp-ned og ikke venstre-høyre.

Når det gjelder lyset, påstår du at blitsen ikke er avfyrt? Det stiller jeg meg tvilende til, i så fall har dagslyset hos deg en merkeleig karakter :)

Syntes ikke du skal legge ambisjonsnivået så lavt at du er fornøyd bare motiver som dette fremstår som tydelig. Det er nesten vanskeligere å ikke få det til! Det er tross alt et stillestående motiv, du har god tid og autofokus har ingen problemer med å treffe.
Solveig E.

Hei igjen :)

Med ekstra lys mente jeg i tillegg til blits.. den kommer uansett på mitt kamera..får ikke slått den av og holder jeg for blitsen så blir bildet rødt :)

Gresskarplanter vokser etter bakken og ikke så mye oppover, snur jeg bildet (hvis jeg forstod deg rett nå) så juger jeg på bildet..for de blomstene vokser ikke opp men bortover :) Bladene vokser til dels opp og blomstene kommer innimellom de store bladene nesten ved bakke nivå :)
Bildet er heller ikke tatt på høykant..

Hva du ellers mener med vinklingen skjønner jeg ikke, men du kan kopiere bildet av meg og vise meg hva du mener...hvis det er lov da ;) og hvis du vil så klart ..

Hilsen Solveig.
Christian H.

Det er mulig jeg lar meg lure av lyset. For meg ser det ut som om bakkeplanet i den venstre delen av bildet er lenger unna enn bakkeplanet i høyre del. For at bildet skulle sett riktig ut, måtte bakkeplanet vært lenger unne oppe og nærmere ned, mens det var like langt unna til høyre og venstre.

Blitsen står nok for det meste av lyset her og det er det lyset som ødelegger. Hva heter kameraet ditt? Hva med å lime sort tape over?
Solveig E.

Heisann :)

Kan hende - selv om planta og blomsten er slik den er , at jeg har skrådd litt på kamera slik at jeg har prøvd å få blomsten mest mulig rett.. Akkurat det husker jeg ikke nå siden bildet ble tatt i juli en gang.

Men for å forklare hvordan en gresskarplante fungerer så vokser det en del store blader ut fra jorden ( som rabarbara) og etter at den har vokst seg ferdig i høyden så sprer den seg utover og ut i fra det kommer blomsten vannrett ut fra en stilk. som en klatreplante , men den spres seg utover i stedenfor oppover ;)
slynger seg bortover bakken kan du si...


At blitsen kan ødelegge her kan være meget mulig ;) siden jeg ikke får slått av blitsen så har jeg ikke noe å sammenligne med.
Har en slå av funksjon men den slår inn uansett lysforhold - testet nå mot snø og da slo ikke blitsen inn, ellers i vanlig sollys slår den inn..mulig den har en egen sær oppfatning om hva lys er... som jeg ikke forstår :(
Ellers når jeg har holdt for blitsen så blir bildene noen ganger røde...

Kamera heter Brica og er kjøpt i en dagligvarebutikk...4.0 megapixel. optical zoom lens, og så står det masse siffer rundt linsa.

Drømmen er ett speirefleks kamera ;)
Har ett men det er ikke digitalt men fungerer godt... bare jeg kunne lært meg det skikkelig :)

Hilsen Solveig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu