Louvre og Pyramiden
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Blenderf/13
  • Lukker1/25s
  • FilmtypeRAW, ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger804
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_177189} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.
Et av de bedre bilder av Pyramiden etter min mening.
Avsluttet .
Godt sett, og bra utført.

En sko i dammen, nede til venstre. Hvor er den?

Stian Håpnes
Inger-Lise S.
Hei! Dette var stilig! Flott komposisjon i en speiling av denne typen er ikke dårlig! Motivet er fint og dyktig presentert.
Jeg har ikke vært der, men tror på S.L her.

Inger-Lise
Anne-Cathrine B.
Jeg har sett på bildet flere ganger nå, og ser stadig noe nytt; fargetoner, struktur i bygningene, fotsporet (?) i pytten midt foran.. Spennende komposisjon, fine fargetoner og en flott måte å presentere et så velkjent fotomotiv på.

AC
Chr. G.
Liker vinklingen du har tatt her, dette området finnes det sikkert fotografier av i bøtter og spann, mer eller mindre kjedelige. Har sans for det rustikke preget og fargene. Struktur i stein og en ørliten krusning i vannpytten tilfører liv.
Øyvind A.
Mangler bare speilbildet av Mona Lisa i vanndammen, hehe.
Enig med SL.
Skulle vært spennende å se hvor mange som hadde kjent det igjen uten tittelen.
Ø.
Caroline M. S.
Takk for kommentarer. :-) Jeg liker bildet godt selv og er glad for at dere liker det også, men hadde vel helst regnet med at noen ville synes det er altfor grapsete.

Enig med Stian at det er litt tomt på ''himmelen''. Anne-Cathrine - ja, jeg tror det må være et fotspor. La faktisk ikke merke til det før du spurte. Folk holdt på med noe arbeid utenfor pyramiden og det var masse fotspor i sand and støv. Øyvind - jeg tror i hvert fall folk som har sett pyramiden (enten ved selvsyn eller som har sett mange bilder av den) ville kjent den igjen. Den er jo veldig spesiell... og kjempefin! :-)
Odd Tore S.
En søledam kan være både nyttig og dekorativ, særlig når den har en bunn som denne.
Det var sikkert ikke meningen din, men jeg ble sittende å betrakte mønstret i steinene og hvordan det ble brutt av det lyse fotavtrykket. Mønstret gjentas i speilingene av Pyramiden, mens Louvre bare er der.
Odd Tore
Arne S.
Bildet er litt grapsete. Men jeg liker det :-) Mener bestemt at det er flere slike pyramider i Paris.

Nina S.
Så vidt jeg vet er det kun en pyramide, og den er som du sier foran louvre.
Den ble gjenstand for mange kritikker og diskusjoner fordi den brøt så veldig med sine omgivelser, pyramiden av glass og stål mot bygningene fra det 12 århundre.
Jeg synes pyramiden er vakker og kontrasten er spennende.

Her framstår pyramiden mer i samme farge og av samme materiale som bygningen bak, det var en artig variant. Men synes konturene ble litt grumsete, det ser litt mer ut som tauverk.
Mvh Nina
Christer B.
Jeg blir så glad når noen greier å se opplagte motiver fra en litt annen vinkel. Supert. Lurer på om du kan kutte littegrann i toppen, eller vri utsnittet noe med klokka.
Inger-Lise S.
Hei! Bildet bare vokser. Jeg ser stadig mer her. Strukturen er spennende, ja,motivet også.

Inger-Lise
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer og spesielt takk til deg Inger-Lise. Så kjekt at noen ser mer enn en gang på et bilde. :-) Og takk for tipset Christer. Jeg vurderete å ta mer av toppen før jeg la det ut, men fant ut at jeg ville ha det med fordi det var så lite vann på hellene og delvis uttørket i ''Louvre-delen''. Syntes det var litt alright å se klart hvor lite vann det var der. Mot klokken - ja, det skal jeg prøve (og se igjen hvordan det blir med mindre på toppen). :-)

Nina og Arne: Jeg trodde også det bare var en pyramide som dette i Paris (med to mindre på hver side av den store). Har surfet litt på nett for å se om jeg kunne finne flere, men det gjorde jeg ikke. Si fra hvis dere finner flere da! :-)

Jeg synes Pei's pyramide foran Louvre er genial! Kan ikke forestille meg noe mer passende der. Louvre skryter av å ha den beste Egypt-samlingen utenfor Egypt (kan vel diskuteres - jeg synes både den i Berlin og på British Museum er vel så spennende, men det har kanskje noe med presentasjonsmåten å gjøre) og et stenkast unna (på Concorde-plassen) står den ene obelisken fra tempelet i Luxor. Louvre har med pyramiden fått et effektivt inngangsområde (køen gikk unna på null svisj, garderobe, cafeer, museumsbutikker og ekstra utstillingsplass) og inne er det en omvendt pyramide. Og best av alt - man kan se gjennom pyramiden og sånn sett stjeler den ikke utsikten til slottet. :-)
Avsluttet .
Hei!

Et skikkelig spennende og kunstnerisk bilde. Dette likte jeg.

Mvh Jon M
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu