Rotløs etter uvær.
For en tid siden herjet stormen Narve langs kysten. Narve hadde en voldsom ødeleggelsestrang. Dette bildet ble tatt like etter at Narve hadde trekt seg tilbake. Narve er blitt til en beskjeden kuling.
I kjølvannet etter stormen ligger ødelagt eiendom og regninger i millionklassen til forsikringsselskapene.
Til og med nede i tareskogen hadde han vært og gjort hærverk.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-13 23:54:00
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde38mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/10s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ - selvutløser - etterhvert våte sko.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger675
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176967} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Kjell G.

Fin Narverapport. På min skjerm fremstår bildet som litt mye blått, men det kan godt hende at det var slik det var.

- Håper D70'en klarte seg i gufsen!

mvh kjellg
Espen A. I.

Nydelig naturskildring fra sjøen. Liker slike bilder svært godt og kunne selv ønske at jeg kunne få fatt i et slikt motiv, men det er jammen ikke enkelt. Litt mye blått? Ja, men det passer og jeg vil at det skal være slik. Ofte kan man bli litt fristet til å holde lukkeren åpen lengere for å få fullstendig silkevann, men her har heldigvis du valgt å ta en litt kortere versjon, akkurat som jeg hadde kommet til å gjort det selv. Må si jeg har sansen for dette, Kurt.

mvh Espen
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene Kjell og Espen.
Jo, det er mulig V1 ble i blåeste laget. Har lagt ut en ny versjon som nok mer tilsvarer slik det var i virkeligheten. Ellers blir det kanskje smak og behag.
Kjell: Joda kameraet klarte seg fint. Jeg hadde for sikkerhets skyld dekt det til med plast. Unntatt fremre del av linsa da. Kombinasjonen saltvann/kamera tror jeg ikke er noe særlig bra.
Mvh Kurt
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var svært bra, Kurt. Blåfargen i #2 er den som stemmer best hos meg.
God dynamikk og fin skarphet på tanget.
Ser ikke noe å utsette på bildet.

hilsen ingebjørg
Avsluttet .

Komposisjonen og det tekniske er bra som vanlig Kurt!
Litt mindre blåfarge som i V2 hevet helhetsinntrykket enda mer. Dette er et absolutt meget severdig bilde. Med slikt vær som her er det godt at det bare ble våte sko.

MvhJRH
Roger V.

Hei Kurt
Syntes ikke blåfargen var plagsom, heller tvert imot.
Fin bruk av lang lukkertid, og tanga var flott plassert i bildet.

Roger
Audhild E.

Flott komp! Bra uværsfølelse her!
Fin skarphet på 'taregreina'(?)

Mvh-Audhild
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott rapport av Narve`s herjinger, likte at fokusplanet lå på tangen i forgrunnen, selv om eg skulle gjerne sett litt mer skarphet også i sjøoverflata.
Syns det ble best i #2.

Inger Anne
Anne-Cathrine B.

Ja jeg kan vel ikke annet enn å si meg enig i de flotte tilbakemeldingene du får her, Kurt. Synes du er imponerende flink til å finne flotte motiver og utnytte lyset her nord, enten det er storslagent landskap du fotograferer eller, som her, de små detaljene. Dette er virkelig bra!

AC
Kurt S.

Tusen takk for det -:)
Audhild: Jo det er ei taregrein.
Det lå flere slike slengt oppetter bergene etter uværet.
En ting som slo meg var de enorme kreftene som er i sving under en slik storm. Normalt sitter disse taregreinene bom fast til bergene.
Kurt
Avsluttet .

Hei Kurt
Må si at jeg liker v2 best. Flott skarphet på det våte tarebladet fint plassert.
Ellers synes jeg du har brukt litt for lang lukkertid slik at vannet blir litt for lyst, hadde vært spennende å sett vannet mer frosset i bildet!?

Det var bare en tanke som slo meg. Fint som du har fremstilt det også.

mvh arild
Wigdis W.

Bra sett Kurt, du er flink til å finne motiv! Likte versjon 2 best.
Inger-Lise S.

Hei! et bilde jeg har stor sans for. Lekkert med den klare tangbiten og steiner mot villskapen i vannet bak. Liker begge.

Inger-Lise
Helge A.

Hei Kurt
Her har du et fint motiv med taregreinen flott plassert i bildet. Jeg synes det er taregreinen med fine farger og skarphet som løfter bildet til det severdige.
Jeg liker best fargene i V2 og er enig med Arild i at jeg gjerne skulle sett en versjon med litt kortere lukketid og noe mørkere og klarere vann.

Helge
Roger K.

Hei Kurt!
Ser det ikke var bare på land han røsket godt, men på bunnen også. Tanglinja krøp et godt stykke innover land med Narve. Kjekt det undervannshuset av brødposen og da glemte du bena og kjenner meg igjen du :-). Enig med din justering i versjon 2 da bergfargen her virker mere korrekt. Godt med liv i bilde til en fortapt stakkar på berget.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Jan Rune N.

Hei

Kjempe fint bilde.
Sett igjennom bildene dine og liker kjempe godt de uttrykkene og følelsene som ligger i bildene..
God komposisjon og passelig mettning.

Nydelig natur der oppe i nord. skulle gjerne hatt en tur

Hilsen (Halvt lofot-væring)
Kurt S.

Tusen takk til dere andre også-:)
Litt dumt at man ikke tok noen eksponeringer med kortere og noen med lengre lukkertid.
Gjorde dessverre ikke det.
Ble nok for konsentrert om bølgene som var ganske uberegnelige. Plutselig kunne det komme en som var litt større enn de andre. Da var det bare å røske med seg stativet og komme seg noen meter lenger opp. Noen faretruende store bølger var det ikke men store nok til at man kunne få seg en skikkelig dursj.
Ellers var det overskyet og lite lys denne dagen. Kunne derfor bruke ganske lange lukkertider uten bruk av noe filter, og uten at bildene ble overbelyste.
Mvh Kurt
Liv Anette T.

Et flott motiv med masse trøkk i. Fasineres alltid av uværsbilder av en eller anna grunn. Fargemessig synes jeg nok #2 var best, men den første versjonen var også litt tøff (er svak for blått) Taren er skarp og fin og vel plassert, og samtidig har du fått god bevegelse i vannet. Fint at du hadde lagt ut eksponeringsdataene her. Lærte litt her om lukkertider når det er litt fart på vannet.

Mvh Anette
Tone A.

Eit bilde som på har to kontrastar. Øverst bølga som slar inn med stor kraft, som med fine linjer fresar mot berget. Sjøen bak ligg bølga og klar til neste plask. Mot aktiviteten øverst og kreftene i sjøen. ligg taren oppreven og mest kvilar seg på berget. Kan henda den vert med i neste bølge som slår innover?
Fin komposisjon med tarebladet med fine detalajr øverst i forgrunnen. Den lange stilken endar med rota som er litt uklar, der bølgene slår mot land. berget har fine linjer, og taren ligg der som ein fargeklatt mot gråtonane i steinen. Det vert versjon 2 for meg, pga at dei fargane er mest naturlege. Pluss ifrå meg når det gjeld å fotografera i slikt eit uvær med fare for forfrysning! Og nå lærte eg mykje av motivet berre utfrå dette bildet, for i naturen er det lett å ta for mykje med!
:) Tone
Kurt S.

Liv Anette og Tone: Tusen takk for kommentarene.
Når det gjelder lang lukkertid og bevegelse i vann er det vel slik, mener jeg å ha hørt, at sløring i vannet starter ved ca 1/15 sek.
Tone: Jo jeg forstår hva du mener til slutt der -:) Men det går bra å ta med litt mere enn jeg har gjort her da -:)
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Taregreina funker fint som lite eksempel på hva Narve fikk til, jeg synes den ligger bra i bildeflaten og har fin skarphet. Blåstikket i v1 har jeg ingen problemer med, heller ikke v2 med mindre blåstikk.
Der jeg synes at du kommer litt til kort er i fremstillingen av bølgene. De ser egentlig ganske snille ut med den grad av sløring du har valgt her.
I mitt indre ser jeg for meg to andre muligheter: Mer sløring slik at det blir nærmest et kav helst helt opp mot greina, eller mindre slik at man ser at her er det mer energi på vei, klar til å kaste seg over greina.
Sannsynligvis var det ikke nok futt i bølgene til å få til noen av delene, men man kan jo drømme litt.
Odd Tore
Jan Frode A.

Det blir nok versjon #2 for min del. Taregreina er flott plassert, og med god fokus. Fint med det våte inntrykket av selve taren og svaberget, + lyset som igjen forsterker inntrykket av drittvær.
Bakgrunnen med bølga blir slik jeg ser det en kulisse, eller et slags bakteppe. Tror faktisk jeg av den grunn ville foretrukket den mykere/litt sløret i dette bildet. Føler at bruset der bak forstyrrer litt for taren og svaberget som jeg ser som det egentlige motivet her.

mvh Jan Frode
Bente K.

Den som har prøvd å plukke tare vet at de sitter ganske så godt fast i bunnen. Jeg synes du med dette bildet med taren i forkant, og rester av Narve i bakkant illustrerer godt hvilke krefter vannmassene har hatt. Det blå urolige havet mot den brune enslige taren synes jeg også ble fine kontraster.
Bra formidlet!
mvh Bente
Avsluttet .

En bild med väl valt skärpedjup. Härlig dynamik i form av vattnet och en stillhet ges ändå i bilden i form av tången i förgrunden. Mycket bra skärpa och väl komponerat. En mjukt ljus som plockar upp det väsentliga i bilden. Gillas!
Mvh
Elisabeth
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle-:)
Mvh Kurt
Helge A.

Nesten et dykkebilde! Skarpt og godt gjengitt tareblad. Fin sprut, men lukkertida er kanskje ørlite for lang? Tarerota er ikke helt perfekt. Jeg ville vurdert å kutte inn til høyre kant av stengelen. Jeg liker #2 best med litt mindre blått.

Mvh Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu