Menneskene og sanddynene - Erg Chebbi
I den store ørkenen Erg Chebbi, på grensen mellom Marokko og Algerie, blir vi mennesker svært små .. og prisgitt naturens krefter. I et karrig landskap, omgitt av sand, kameler, slanger og skorpioner, har man intet annet valg enn å overgi seg .. og bare nyte den mektige naturen, og de varme, vakre soloppgangene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-12 22:41:57
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300
  • Sigma 100-300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger462
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176697} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Egil E.
Hei
I og for seg et OK motiv, med gode plasseringer av elementene.
Men bildet virker veldig lite glødende, slik ørkenbilder kan fremstå som.
Jeg foreslår en runde med justering i PS e.l. Begynn med levelsnivåene, dra litt i saturationspakene til det blir litt mer sprut og avslutt med litt nensom USM, så hever du nok inntrykket til det bedre.
Anne-Cathrine B.
Hei Egil, og takk for kommentar. Jeg har fulgt forslaget ditt, og ser jeg får mer glød i bildet, jf versjon 2 som jeg nettopp har lagt ut.

AC :-)
Atle H.
Lika formatet det passa svært bra til eit slikt motiv som er så enkelt og reint utan forstyrrande element. Folka er '' korekt '' plasert i bildet. Kva med å gjera bildet om til svart/kvitt samtidigt som du aukar kontrasten litt?
Egil E.
Ja, synes det hjalp...:-)
Per Harald O.
Liker v2 best! Litt eksotisk for en Hammerfesting!
Gløden er vel litt avhengig av lyset? Tåler kansje litt oppskarping og kontrast.
Kurt S.
Her har du fått til et flott utsnitt. i V2 ble det enda bedre glød i bildet.
Fint at du fikk med menneskene som viser dimensjonene og i forgrunnen har du fått med fine linjer som får frem formasjonene i dette karrige og øde landskapet. Øverst kan man ane den glødende og varme sola.
Må ha vært en stor opplevelse å få oppleve noe slikt.
Synes dette ble veldig bra og et flott bilde!
Mvh Kurt
Anne-Cathrine B.
Hei, og takk til dere også for hyggelig tilbakemelding. AH; jeg har gjort et halvhjertet forsøk på å konvertere til s/hv, men jeg synes ikke jeg fikk det helt til.. må nok se på det på nytt. PHO; joda, gløden avhenger selvsagt av lyset, og så vidt jeg husker så var dette kjempetidlig, ca 5.30 eller 6 på morgenen, og sola var såvidt kommet opp. PHO og KH; jovisst er det eksotisk, jeg synes det var fantastisk å sove under åpen himmel midt ute i ørkenen og våkne til verdens vakreste soloppgang..

AC :-
Avsluttet .
Det här triggar något i mig jag inte kan beskriva.. Längtan? Minnen från tidernas vagga? Vad det än är känns bilden stark, som den är tagen i tidernas begynnelse, då människan tog sina första stapplande steg mot civilisationen.. Mycket bra och versjon 2 får bilden att verkligen komma till sin fulla rätt!
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu