Polarlys
Bildet er tatt midt på dagen den 26. desember. Sola er under horisonten, og det er bare det intense rosa polarlyset som kan skimtes over Sandhornet og Sør-Arnøy utenfor Bodø.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-09 22:59:37
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Sigma 18-55 mm
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger579
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175582} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Lise Mari L.
Ett utrolig bra bilde dette her Anne-Cathrine :) Ingenting å kommentere på dette. Knaill !
ingebjørg fyrileiv g.
En lang og kontrastfylt forgrunn som fungerer bra hos meg.
Himmelen løfter opp bildet, fargene er kanskje itt matte, men en overdrivelse hadde ikke passet her. Blåstikket ødelegger ikke. Fine fjell.

vh ingebjørg
Christian H.
Pent bilde med en forholdsvis bra gjennomtenkt komposisjon. Jeg syntes imidlertid at eksponeringen ser ut til å havne mellom to stoler. Den er ikke optimal i forhold til himmelen og heller ikke i forhold til forgrunnen. Personlig ville jeg derfor gjort en del justeringer av mellomtonene; kort fortalt dratt de ned i himmelen og opp i forgrunnen. Sender deg gjerne et forslag pr mail hvis du er interessert. Med disse endringene vil farger, lys og detaljer få en ganske annen karakter.
Anne-Cathrine B.
Takk for kommentarene. CH; takk for konstruktivt innspill; jeg vil svært gjerne ha et forslag pr mail. Blir spennende å se resultatet.. :-)

AC
Ronnie S.
Flott landskap!
Ser muligheter for noe justeringer i farger, kontrast etc. Sender deg et forslag.
Anne-Cathrine B.
Takk for det, Ronnie. :-)
Carsten A.
Avgjort mye bra her. Mange har kommentert presentasjonen, så det skal jeg ikke ikke gå inn på, utover at jeg har tatt bildet inn i PS og ser at det er meget gode muligheter for en mye bedre presentasjon her.

Ka oss gjerne se noen alternativ!

MVH CA
Anne-Cathrine B.
Takk for konstruktivt innspill, CA. Ny versjon er lagt ut.. noen som har synspunkter på om det ble bedre eller ikke..? Forslag til endringer?

AC :-)
Christian Erik B.
V2 er bedre som helhet syns jeg. Noen snødetaljer forsvinner, men steinene profiterer av dette. Denne versjonen gir også et bedre inntrykk av kulde, is og blått, nordnorsk dagslys.

God dybdeskarphet, men objektivet ditt buer horisonten ganske kraftig. Vanskelig å rette opp denne feilen, derfor skal jeg ikke bruke krefter på å kritisere den heller.

Mvh CEB
Christian H.
v2 gir hvertfall inntrykk av at du har jobbet litt med presentasjonen og fremstår også bedre etter min mening. Himmelen fremstår litt friskere, uten at det blir for voldsomt. Der har du altså hentet ut så mye som du burde. Isen som ligger rundt steinene er også mye bedre, både mht. lys og struktur/detaljer. Mørkere hav ser også ut til å være en god ting.
Jeg har likevel noen innvendinger:
- Detaljene i den hvite snøen burde vært skjermet noe
- Lyset i den blanke isen burde vært dempet noe
- Lyset på den fremste steinen kunne kanskje vært hevet enda noen hakk for å gjøre litt mer ut av forgrunnen
- Maskeringen i overgangen til himmelen er ikke helt bra. Strandkanten er i mørkeste laget i forhold til resten av forgrunnen. Fjellene i bakgrunnen kunne kanskje også vært lysere, men det er ikke sikkert. Uansett ser det ut til at det som er av stein/fjell like over/under havet ikke er skjermet godt nok fra endringene du har gjort på himmelen.
Hvis ikke det er i konflikt med hvordan du ønsker å formidle situasjonen, er dette enkle justeringer.
Anne-Cathrine B.
Jeg setter utrolig stor pris på slik konstruktiv tilbakemelding, CEB og CH! CEB; jeg hadde, utrolig nok, ikke lagt merket til at horisonten buer slik.. men jeg ser jo at det ikke er helt bra for bildet. CH; joda, jeg har jobbet litt med PS, lærte utrolig mye nytt etter å ha studert forslaget ditt, men har nok enda et stykke igjen :-) Vedr v2; jeg må vel si meg enig i et par momentene dine; det er irriterende mye gjenskinn i isen til venstre i bildet, og det er kanskje litt noe å hente på å bedre/lysne overgangene til hav / himmel.. skal gjøre et forsøk på å justere litt mer :-) Når det gjelder strukturen i snøen, så er jeg mer i tvil.. må vurdere om jeg ønsker endringer der eller ikke..

AC :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu