Flom
Det er storflom i Namsenvassdraget, men det er tvilsomt at denne karen fikk lest om naturkreftene i dagens lokalavis. Postkassa var naturlig nok tom!

Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-01 23:18:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger941
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175007} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Svein B.
Uffja- det er trist å se hvordan naturkreftene snur situasjonen på hodet for mange nå- selfølgelig er det litt humoristisk å se dette bildet, men mest av alt er det tragisk for de som får føle kreftene på kroppen.
Med storflommen sommeren 1995 her i området friskt i minne er det mulig å sette seg inn i litt av håpløsheten som kan gripe mennesker oppe i slike situasjoner, vi får håpe at det verste er gjort for denne gangen, og at skadeomfanget i hovedsak begrenser seg til matrielle tap- selv om vi har sett at ett liv er gått tapt.

Bildet formidler jo godt hvordan flom påvirker hverdagen for enkeltmennesker- og delvis også samfunnet generelt- postkassa vil vel ikke inneholde stort på noen dager! Og skiltet er vel neppe tiltenkt båttrafikk.....?

Mvh
Svein B
Jon Erik V.
Ja disse store klimaendringene og enorme naturkreftene setter både følelser i sving og gir tanker en real vekker!
Jeg ser stadig nyhetsoppslag i media fra Trønderheimen, og det gir sterke inntrykk ettersom vi aner fred og ingen fare her i finværet på Østlandet.
Det er helt forferdelig å se hva som skjer i hjembygda for tida, verst for de som blir hardest rammet!

Jon


Per Harald O.
Et absolutt fortellende bilde med et snev av galgenhumor!

Her bor jeg i et gammelt kvikkleirekrater! Håper det blir litt tørke snart...
Kjartan T.
Takker for tilbakemeldinger og tanker rundt bildet. Det er spennende tider i Namdalen, og bilder som blir tatt i disse dager vil nok fram i historien fortelle om en ekstrem situasjon... Likevel er jeg redd for at dette kanskje ikke blir så uvanlig som det har vært tidligere, det tyder jo på at femti-års flommene kommer litt tettere i de kommende årene.
Jóhann Á.
Hei Kjartan!

Morsomt bilde, det her. Beviser det jeg altid har trodd, posten kommer ikke altid fram!!
Uvanlig å se en overhalling ro på Namsen uten å ta fet betaling for det, så dette bildet har nok en mangfoldig historisk verdi!!
Forøvrig er det v1 jeg liker best. Det er liksom da ting skjer.

Kveðja, Jóhann
Kjell G.
Jeg likte fargetonene i v1 best og situasjonen i v2 bedre enn v1. Tankevekkende bilde. All sympati med baske trøndere som ble rammet!

mvh kjellg
Fred S.
Må flire litt til Johanns kommentar: Den om overhallinger som for en gangs skyld ror Namsen uten fet betaling er god ! Ellers har jeg litt trøbbel med å kjenne meg igjen, tar ikke bakgrunnen, men det er ingen tvil om at mannen i båten er B.G. Kona og en gjeng tredje-klassinger var på åstedet i formiddag ( i går formiddag blir det vel), og hun er lettere oppskaket over at hun kom på trøndelags-TV i gul sydvest...

Nåja, småting i en alvorlig virkelig, og motivet er vel langt på vei tilsvarende. Dette er et klassisk ''til-ære-for-pressen-bilde, men du sier det jo selv, postkassen var tom, og det visste alle. Bildet er uansett et humoristisk innslag i en dramatisk og for mange trist situasjon, og det viser i alle fall hvilke enorme naturkrefter som har vært i sving.

vh fred
Kurt S.
Et veldig bra dokumentasjonsfoto. Når man vet bakgrunnen, med flommen og det hele, er det nesten fælt å si at bildet ble morsomt. Tragikomisk er kanskje en bedre beskrivelse.
Uansett: Bildet beskriver godt trøndernes stå på vilje. Istedenfor å sette seg ned og gi seg helt over spytter de i nevene og sier som så: Hverdagen må gå videre!... og, posten må jeg ha tak i uansett hvor mye vann vår herre finner på å slippe i hodet på oss'' -:)
Mvh Kurt
Lasse H.
Meget illustrerende bilde! Bra dokumentert.

Lasse
Roger V.
Som de fleste sier er dette et glimernde dokumentar bilde som vil følge generasjoner. Man kan jo le samtidig som det må være rimelig frustrerende at folk mister hus og heim.

Det jeg og lurer på er om denne mannen virkelig hadde forventet post denne dagen.

Roger
ingebjørg fyrileiv g.
Haha...glad jeg bor på en fjellknaus i disse tider!
En god dokumentasjon, lo godt av Jóhann sin kommentar.

Håper han kan gå til postkassen snart..

ingebjørg
ingeborg w.
Et godt situasjonsbilde, selv om det er trist det skal være sånn. Jeg ser på tveen og bildet her nå og sier som jeg pleier å si: ''Jeg er glad jeg bor her jeg bor.'' Vi er beskyttet mot det meste, selv om det blåser fælt her til tider. Ubehagelig å få dasspapiret opp i ræva igjen når det blåser... Ja, vi har utedass i 2006. Det er helt greit unntatt når det blåser vestfra.
Kjartan T.
Takk til alle for kommentarer. Joda, litt ''arrangert'' må nok dette sies å være, men galgenhumor er med på å redde oss fra mang en trist stund.

Fred, du har lokalkunnskapen på plass. Bildet er tatt like vest for brua (der de fleste bilder fra sørsiden blir tatt, men kommer jo stort sett ikke lenger). Kona de var forøvrig også på riksnyhetene klokka 21.00 med den sydvesten:)

Har vært ute i flomområdene igjen i dag, og denne gang litt mer alvor. Skal prøve å få ut noen flere bilder snart.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu