Mildt vintervær i Lofoten
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Filmtyperaw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger764
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174257} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ronny A.

Flotte Lofoten-bilder :-) Skal på rorbuferie (Reine) til sommeren. Gleder med til å ta bilder :-)
Knut-Ivar J.

Hei Ronny!
Det du ser her, og i bakgrunnen er Reine. Jeg har liggende andre bilder av Reine her også.
Anne-Marit M.

Utrolig bra bilde, veldig bra at du får med bølgen som går opp på skjæret, da blir det mer ''bevegelse'' i bildet. Det skaper også dybde i bildet.
Nina E.

Et nydelig motiv med bra komp., men det er et eller annet rart med dette bildet. Har du prøvd å skarpe opp bildet som egentlig i utgangspunktet har vært litt uskarpt? Skulle gjerne sett dette bildet knivskarpt. Mvh ne
Knut-Ivar J.

Takk for kommentarene!
Nina, bilde er knivskarpt. Bildene jeg legger ut her blir aldri slik som originalen. Bildene mister farge og skarphet. Har nettopp soomet inn på originalen. Bilde er så skarpt at jeg ser delingen i vinduene på huset. Kan nesten lese hva som står på det hvite skiltet, på det største gule huset.
Nina E.

Hei, KI, så rart at bildet virker uskarpt.... Ser du har komprimert det en del. Uansett er det vel en fordel å bruke maks. av det som er mulig, dvs. 1024 x
768 px. Hvor mange KB er det? Du kan vel maks. ha 250 KB på dotten....
Uansett er motivet fint. Mvh ne
Kurt S.

Hei Knut-Ivar.
Ja her nede på berget har jeg ruslet mange ganger på jakt etter motiver.
Ronny: Ser du skal til Reine på rorbuferie. Et godt valg-:)
Du får unnskylde Knut-Ivar at jeg reklamerte litt for Reine under bildet ditt-:)
Når det gjelder skarpheten på bildet. Mener den kunne vært bedre og at den lille uskarpheten kommer av at du har komprimert bildet litt for mye.
En god del over 200kb og jeg tror bildet ville fremstått litt skarpere.
Orginalen er jo, som du sier, sikkert knivskarp og da er det i prossessen videre det har svikta litt.
Vet ikke hvordan du jobber i P.S men selv bruker jeg funksjonen ''save for web'' i Photoshop. Der kan du velge hvor mye du vil komprimere bildet.
Dersom jeg har et bildet i RAW-format pleier jeg først å justere temperatur, eksponering etc i RAW-konverteren. Deretter lagrer jeg bildet i Tiff-format.
Da jeg er fornøyd med justeringene går jeg så på ''save for web'' og bildet blir lagret i Jpg. Man må selvfølgelig passe på at orginalen forblir uberørt.
Dette kan du sikkert fra før og det finnes sikkert mange måter å arbeide på.
USM tar jeg helt til slutt etter at jeg har croppet bildet til størrelse for skjermvisning og før jeg lagrer bildet.
Uansett: Det er ikke veldig mye uskarphet det er snakk om her og bildet ble flott!! Linjene i berget og bølgene trekker blikket fint innover og skaper god dybde.
Mvh Kurt


Knut-Ivar J.

Hei Kurt!
Du skal bare reklamere. Kanskje jeg skulle reklamere for opplevelses turene mine. Som finnes på nettsiden www.coast-adventure.no
Jeg har prøvd å lagre som web men da blir fargene helt på tryne. Det får bare bli som det blir, er i alléfall ikke fornøyd med webresultatet.
Kurt S.

Hei igjen.
Nei kan ikke forstå at fargene skulle forandre seg når du bruker ''save for web''. Nå skal det imidlertid sies at jeg er jo slett ingen ekspert på området-:) og det finnes sikkert en naturlig forklaring på dette.
Flott nettside du har der!
Fortsatt god helg.
Mvh Kurt



Roger K.

Hei og god søndag, Knut-Ivar!
Det kan absolutt lønne seg å komme seg ned på kne. Lavt standpunkt og du får fin dragning av blikket innover i bilde med hjelp av berget i forgrunnen. fanger også fint inn sjøens bevegelser og skaper et fint liv i bilde. Litt synd at bilde virker noe uskarp, men du pakker det nok mye. Kameraet ditt har store filer og merkes nok fort slikt om de pakkes for hardt. Litt for godt vær her til at det forsvares at skarpheten skal være redusert.

Fortsatt fin søndag til deg

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu