Stormen ''Narve'' II
Dette bilde er tatt i Skjelfjord i Lofoten her blåser vinden med en styrke på sterkstorm, med -6 C grader. Bitende kalt.
Utstyr
  • Canon eos 1Ds mark II
  • Canon 24-70 f 2,8
  • Blender-
  • Filmtyperaw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1087
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_173101} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Christian H.

Vel, jeg er ikke direkte imponert. Lyset, spesielt i forgrunnen, ser noe merkelig ut. Dybdeskarpheten vil jeg si er alt for liten. Ser du har brukt f/2.8 og 200 iso. Personlig ville jeg nok heller brukt en høyere iso for å kunne bruke mindre blender og kanskje også noe raskere lukkertid.
Kjell Sigurd S.

Fint motiv og komposisjon. Mangel på dybdeskarphet gjør ikke meg så mye, det er jo tåke/dis der som vel vil sløre bildet uansett. Det som imidlertid forsyrrer meg, er fargen nede i venstre hjørne. Klarer ikke å la være å la blikke bli ledet dit. Hva skyldes fargen?

Kjell S :-)
Bent R.

VELDIG FLOTT!!!!!!!!!! lidt drømmeagtig med disen. Fint med det liten hus
anbragt i det gyldne snitt. m.v.h. Bent
Knut O.

Skikkelig bra bildet .TOPP.
Knut-Ivar J.

Takk for kommentarene.
Synes selv ikke at forgrunnen er litt uskarp ikke gjør noe. Jeg ser ikke noen andre farger nederst i venstre hjørne en farven av døtt gress.

Viss noen av dere så den reportasjen om stormen Narve som herjet i Lofoten, på TV2 nyhetene i går. Vil dere kjenne igjen motivene i de tre siste bildene jeg har lagt ut her på dotten.
Roger K.

Hei Knut-Ivar!
Skulle vært inne før, men strømløs i hele helga. Velger meg dette bilde av de 3 du har lagt ut. Her har du fanget stormen ''Narve'' flott fra Skjellfjord. River og røsker godt med sydøst storm og du kan se isingen innover land fra sjøsprøyten. Å få noe dybdeskarphet i et slikt bilde hvor lufta er grå av sjø, er vel ikke noe å jobbe etter. Er ganske sikker på at det var slik du oppfattet situasjonen her. Valg av blender 2.8 og lukker 1/160s med iso 200 er nok et bra valg. Å fikse på kontast og farger blir vel å pynte på forholdene og ville ikke gjort det. Er det tøffe forhold så la de bli slik. Likte det her.

Mvh RK
Helge A.

Jeg er helt enig med RK i at dette er det beste av bildene dine fra stormen. Lyset i bildet, sjøen hvor det ''ryker'' av toppene, og isingen innover land, gir et veldig godt inntrykk av forholdene. Det må ha vært en skikkelig kald opplevelse å stå her og fotografere.

Helge
Avsluttet .

Fine bilder fra stormen du har her, jeg reagerte på at alle motivene er de samme som fotografen på TV2 har fanget, men du nevner det jo selv her..så du var vel med de på tur da.

Sånn rent fotografisk hadde det vært gøy å få oppleve dette og få sjangsen til å fotografere disse fantastiske motivene, men jeg tror likevel jeg holder meg på østlandet hehe.

Jon
Tone A.

Flott stormbilde med detaljar som viser kor kaldt er er og korleis det bles. Eg såg reportasjen på TV2 om sjøen som slo over vegen, og at den vart stengt. Og då slo det meg at dette var kjent for meg pga dine bilde.
Forgrunnen er fin med snø på det brune graset og steinar som er dekka av frost. Naustet og brygga gjer mykje for bildet, der dei står imot vinden og sjøen. Utruleg nok at den spinkle brygga står. Kulden malar jo steinane og båtnaustet kvitt. Sjøen viser kor sterke krefter som herjar. Og eg saknar ikkje større dybdeskarphet pga det var slik i lufta under stormen. Stormbildet ditt har detaljar som både oser av kulde og dei sterke kreftene som herjar.
Korleis klarte du å ta dette bildet i stormen?
:) Tone
Knut-Ivar J.

Takk for fine kommentarer,
det er sjelden vi opplever slikt vær med så sterk vind og så lave temperaturer som vi gjorde under denne stormen. Det var artig å se at dere har sett tv bildene min om stormen. Som frilans blir det litt flakking fram og tilbake mellom tv kanalene, denne uken jobbet jeg for tv2 og forrige uke jobbet jeg for nrk.
Inger-Lise S.

Et meget godt bilde, som de andre bildene dine fra stormen. Stemningen er godt fanget, fin komposisjon.

Inger-Lise
Avsluttet .

Flott bilde! Jeg synes du har fått fram kulda og drivet i stormen veldig godt. Kjekt med naturbilder som ikke er bare glamour.
Avsluttet .

Hei...
Syns ditt bilde fremhever det vesentlige...''stormen & kulden'', når jeg ser på bildet får jeg lyst til å ta på meg jakken...brrrr...
Linde G.

Flott værbilde synes jeg. Omtrent som man kan kjenne vinden . Du er heldig som kan fråtse i så mye fantastisk natur og værforhold. Kameraet må man vel alltid ha på seg, selvsagt må alle ha med seg kameraet selv om det er tiltak noen ganger. Det med lite dybdeskarphet synes jeg faktisk gjorde noe av bildet og skapte dette litt mystiske sløret.

Hilsen
Linde Gilberg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu