Nordlandsnetter.
'''Ta nordlandsnetter i favn om du kan som det vakreste som finnes i verden'' Slik het det vel i sangen.
Skal ikke påstå at bildet her ble det vakreste i verden -:) Likevel, litt kontrast mot stormen Narve som herjer landsdelen for tiden. Slik som dette kan det også være. Bildet ble tatt 3. juli ifjor. Ca 1/2 time før midnatt. Det var en av de fineste kveldene vi hadde ifjor sommer. Varmt, vindstille og bare å nyte.
Bildet ble tatt noen kilometer nord for Bodø. På ''norsia'' som det kalles lokalt.
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde7.2mm
  • Blender-
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_172952} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Per Harald O.

Flott dybde,vakker natur, velkomponert!
John B.

Et flott landskapsbilde fra deg som vanlig, Kurt.
Kan med selvsyn bekrefte at det ikke så slik ut i dag. -7 og stiv kuling gjør sitt..

JoB
Kurt S.

Per Harald og John takk for kommentarene.
Man skulle vel vært ute i uværet med kameraet men fikk dessverre ikke anledning.Får heller sitte her og mimre over sommeren-:)
Mvh Kurt
Tone A.

Herlig sommarstemning og det har eit fredeleg uttrykk. Eg snudde bildet horisontalt pga skinnene går frå høgre til venstre. Fin forgrunn med det varme lyset på skinnene og steinane. Båten og blåsene uttover den stile sjøen er ein fin mellomgrunn med dei storslåtte fjella i bakgrunnen. Fin dybde med alle fjella som forset bakover i kontrast mot den skyfrie himmelen. Fine fargevalører med forgrunnen med det varme sollyset, som gir ei god sommarkjensle. Noko å lengta etter i stormen og snødrevet i dag!
:) Tone
Thomas M.

herlig lys, behagelig stemning. det bilde her likte jeg, savner sommeren :(

mvh thomas mørch
Steinulf L.

Godt å vite at det kommer muligheter for slike bilder om noen måneder. Flott lys,hvor skinnene har en fargetone som er avstemt det sene kveldslyset.

Lurer på hvordan et tilsvarende bilde ville sett ut idag.....
Torbjørn K.

Sukk... NÅ gleder jeg meg til sommeren nå... Nydelig varmt lys og godt mettede farger her. Har sagt det før og sier det igjen, du gjør at jeg får lyst på en tur nordover...

Torbjørn
Roger K.

Hei og god kveld i stormen, Kurt!
Du har nok flere mulighetervtil å fange stormen ettersom den virker til å bli langvarig. Neida jeg skal ikke jage deg ut i dette været. Trykt er det ikke med alt løst som farer gjennom luften.
Da kan det absolutt være en ide å mimre litt til nordlandsnetter både i bilder og sang. Vinteren her ble jo noe grått, svart, surt og vått så lengselen til sommer fremskaffer du hos meg med dette bilde. Litt oppfinsom kar som har brukt gjerbaneskinner til båttrekket sitt noe du plasserte flott i bildeflata. Ett bra stykke arbeid fra deg igjen.

Ha en flott stormfull aften i Bodø

Mvh RK
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene.
Steinulf: Når det gjelder hvordan det så ut der idag.
Det så ikke ut skulle jeg til å si-:) Nei, for å være litt alvorlig.
Det var rett og slett ikke forsvarlig å være der idag. Så på TV at noen nausttak var revet vekk. Tror det var de naustene som står i overkant av bildet her. Da ville det ha føket mye greier gjennom lufta til fare for de som var i nærheten.
Dessuten ville det vært nærmest ''frys ihjel'' med den vinden og temperaturen det var idag.
Noen ganger må selve vi fotodottere resignere.
Mvh Kurt
Kurt S.

Roger: Du kom imellom mens jeg skrev. Jo takk for det og i likemåte. Du får ha en ''mørk og stormfull aften'' du også-:)
Jan Frode A.

Ja når været er som det er i skrivende stund (og helt sikkert mye værre der oppe), er det så godt å se på et slikt bilde. Du har fått fram en utrolig varme i forgrunnen, med sola som gir dette varme skjæret. Her føler jeg at denne slippen også bidrar mye til det varme fargepreget.
Landskapet bakenfor er jo så vakkert så vakkert der det ligger og nyter godværet. Båten som hviler, forsterker preget av ro og bedagelighet.

Nord-norsk landskap og miljø slik som du er en mester i å videreformidle. Rett og slett vakkert! :-)

mvh Jan Frode
Espen A. I.

Hei Kurt :-)

Liker dette svært godt, et typisk landskapsbilde med mange flotte elementer. Båten gjør nok bildet enda mer interessant. Tøft det med båtskinnene. Liker også dybden som gir bildet en svært proff layout. Det er noe jeg vil føye til og det er at nedre venstre hjørne er veldig uskarpt i forhold til resten av bildet som kommer frem veldig skarpt.

Nok en gang nydelig. Et spørsmål bare: Hva er det på fjellet, en slags bygning?`

mvh Espen
Kurt S.

Takker for kommentarene.
Espen: Jo når du sier det. Det kan være en uskarphet i nedre venstre hjørne. At det er veldig uskarpt er jeg ikke helt enig i-:) Men ok, det kommer vel an på hvor man setter grensen mellom litt uskarpt, uskarpt og veldig uskarpt -:)
Kan komme av at akkurat det området kom litt ut av fokus.
Dersom det på fjellet du sikter til er det du ser rett frem. Litt til høyre for båten, så er det en bergnabb som stikker ut. Kommer man nærmere kan den se ut som et steinansikt med både munn, øyne og ører.
Fortsatt god kveld til dere.
Mvh Kurt

Helge A.

Hei Kurt
Her har vi ennå et av dine flotte landskapsbilder fra''nordlige områder''
Jeg liker den varme fargen på steinene og de gamle skinnene i forgrunnen og synes båten er fint plassert i bildet.
Fjellene i bakgrunnen gir en fin dybde i bildet
Skyfri himmel og blankt hav minner meg om en flott tur jeg hadde fra Stokmarknes til Trollfjorden for noen år siden
Bare for å være litt pirkete, så kan jeg tenke meg å kutte en cm i bunn, for å få skinnene i venstre bildekant litt lenger ned, og jeg er enig med Tone i forslaget om å vende bildet horisontalt. Komposisjonen føles mer riktig da, selv om det blir helt galt for deg som er kjent der :-)


Helge
Inger Anne Maritsdotter V.

Fint bilde av en vakker naturidyll, lyset der bak fjellene skaper en fin stemning, og forgrunnen i bildet her skaper mer balanse i kompet og gjør bildet mer spennende.

Inger Anne
Johan K.

Et bildet som gir virkelig savn etter sommeren! Spesielt nå i disse Narve-dagene :)
Komposisjonen fungerer utmerket. Fint lys og farger.

Stemningsfullt og pent

Johan
Knut L.

Nydelig fargelegging av midnattsola; gyldne skjær i steiner og gamle skinner i båtstøa, blåvariasjoner i himmel og hav og grågrønntoner i fjell og koller. Og båten med påhenger'n i slhuett på svai i rød bøye.

De' e' så gråten tar mæ !

Og i kontrast til meldinger fra gjennomreisende slektninger med nattoget fra Bodø i dagmorges.

Fint formidlet sommernattstemning fra Nordlandskysten.

mvh
Knut

Avsluttet .

Hei
Å, det var gildt av deg å legge ut et bilde med sommer og sol nå i disse stormende vinterdager.
Herlig forgrunn med disse rustne skinnene som farves av solen. Veldig fint landskap med sjø og spennende fjellformasjoner.

Rett og slett helt perfekt, farver, komposisjon og god dybde.

mvh arild
Janne L.

Hei Kurt.
Jeg har vert på reiselivs messen i dag. Fikk mange kilo med kataloger som jeg har kikket i og drømt meg bort til fjærne varme land. Så ser jeg dette bildet. Det er så sommerligt og fint. Glemt er sandstrendene jeg nettopp kikket på. Dette var et varmt og flott bilde. Rolig sommer stemning. Nydeligt.
Janne
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle!
Godt at bildet kunne varme litt i disse forblåste dager-:)
Mvh Kurt
Bente K.

Synes nesten jeg kjenner solvarmen vi aner i forgrunnen av bildet. Det passet med litt sommervarme nå som vinterstormen raser som værst oppe hos dere. Et bra stemningsbilde som får meg til å se fremover mot solvarme dager.
mvh Bente
Fred S.

Her er du tilbake på trygg grunn, Kurt; eller skal vi si sikker is ( med henvisning til det forrige bildet ditt. Med andre ord et vakkert og sommerlig landskap nordfra, og som vanlig velkomponert og innbydende. Savner noe skikkelig ruvende fjell, imidlertid, så litt kjedelig ble det kanskje...

vh fred
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Nydelig bilde. Ikke bare har du (som vanlig) funnet et vakkert motiv og gitt det en god komposisjon,( liker forgrunnen spesielt:) men du har fanget stemningen på en slik måte at jeg føler at jeg kjenner lukta fra fjæra! Lyset som faller på forgrunnen er vakkert, steinenes nyanser og struktur kommer godt fram og det tekniske sitter som et skudd. Klare, fine farger.
Her savner jeg ingenting, bortsett fra nord-Norge om sommeren.
Flott bilde, flott presentert!

Inger-Lise
Avsluttet .

Hei - hei!
Velkomponert går igjen i flere av kommentarene, noe jeg også støtter fullt ut. Med dette bildet formidler du en fantastisk sommerstemning. De rustrøde skinnene i forgrunnen synes jeg er velplassert i kompet.

MvhJRH
Ingunn S.

Hei! Her er det mange lovord og jeg må bare henge meg på. Veldig bra!!!

Mvh IngunnS:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu