Próver meg pá et nytt naturbilde. Er ikke min sterkeste side, dette, sá bare fyr lós med kritikk.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger494
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171415} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Torgeir S.
Hei Silje, godt nytt år til deg! Det må være en spennende plass å være, håper du har det bra.

Så var det bildet! Personlig så synes jeg det største problemet med bildet er etterbehandlingen! Hvis du har en mail-adresse jeg kan vedlegge bildet som jeg har etterbehandlet litt så send den til meg, jeg mener i alle fall bildet ble veldig mye bedre (kontrastjustering, fargemetning gjorde svært mye!). Når det gjelder selve komposisjonen er jeg heller ikke helt fortolig. Jeg finner det litt merkelig at du har plassert ''han'' kikkende ut av bildet med så lite luft foran.

I tillegg ville jeg, når du først har tatt med noe himmel, tatt med mer at den. Et litt lavere standpunkt ville tatt seg av dette og det tror jeg hadde gjort susen! Dette summeres ned til:

* kontrast og fargemetningjustering
* komposisjonsjustering, flytt deg mer til høyre og gå lavere ned slik at du får med mer av toppen (himmelen) og mer luft foran dyret!

Det var i alle fall min mening om bildet! Stå på og vis oss flere bilder, det virker i alle fall som om du er på en svært spennende plass! Ha et videre supert opphold! Hvis du savner Vesterålen kan du jo ta deg en tur innom mine bilder å se hvordan vi har hatt det den siste tiden. Den 28. opplevde vi rett og slett et helt fantastisk lys, og på nyttårsaften var vi også heldig å få klart og fint vær slik at mitt bilde av Sortland ble vellykket ( http://www.tsfoto.no ).

Med vennlig hilsen

Torgeir
S. N.
Takk for omfattende kommentar Torgeir.

Etterbehandling:
Ser helt klart at mer kontrast og fargemetning ville gitt bildet mer smell.

Har justert bildet i Rawshoter, med litt curves paa toppen, og próvde aa gjenskape lys og farger som dominerer det patagonske kystlandskapet en disig og graa dag - blaalig og med nyanser av svak gult, graatt og brunt, i sterk kontrast i forhold til vesteraalens knallfarger.

Etter aa ha tenkt gjennom kommentaren din maa jeg spoerre meg selv hvorfor det er viktigere for meg aa lage bildet slik at det fremstaar slik jeg oppfatter ''naturtro'' heller enn aa gjoere det mer spektakulaert i farger og kontraster? Svaret vet jeg faktisk ikke.

Komposisjon:
En daarlig unnskyldning for ikke aa haa faatt frigjort frókenen (jeg tror det er en hun) mer fra bakgrunnen er at det var fysisk umulig (i baat, kom meg ikke lavere).

Kritikken paa komposisjonen foroevrig tar jeg selvsagt til etterretning :). Natur er vanskelige greier.

SN



Torgeir S.
Jeg er helt enig, og klar over at det enkelte ganger rett og slett ikke lar seg gjøre å komme høyrere, laver, mer til høyre eller mer til venstre. Da må man bare gjøre det beste ut av den situasjonen og de mulighetene en har. Det er helt klart et ''spennende'' motiv du har her og dette er slik du hadde mulighet å vise ''henne'', bra!

Snakkes!

Mvh. Torgeir
Hans Jacob H.
Jeg likte ''lagdelingen'' du har fått fram her, vekselsvis gråbrunt og blått, og som viser et ualminnelig karrig og forblåst landskap. Er ikke sikker på om et lavere standpunkt hadde vært å foretrekke, siden vannet i forkant da trolig hadde forsvunnet. Det er ikke noe spektakulært naturbilde akkurat, men en helt grei landskapskildring med et stk. sjøløve* i matchende farger, som helt sikkert burde ha snudd seg mot høyre og sikkert også vist litt øyekontakt, og kanskje blunket til fotografen (dårlig gjort!) :)
Jeg savner vel også litt bedre dybdeskarphet, men dette er telezoomen dratt helt ut vil jeg tro, med dertil stor blender, og stativ i båt har ikke mye for seg. Så da så. :-)
S. N.
HJH,
lagdelingen var igrunn nesten hele poenget med bildet (og aa faa med litt dyreliv ogsaa, selvsagt) saa det var hyggelig at du kommenterte det,
og ja, helt riktige antagelser mht blender. noen naturfotograf blir jeg nok aldri, men det er ok aa próve noe helt annet. synes det er for lett aa la seg rive for mye med av motivet til aa faa til noe fornuftig - klarer ikke aa se ''nytt''.

s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu