Fuglene og byen.
Bildet ble tatt ved havna, i Bodø, noen dager før jul. Like før sola snur igjen. Det er midt på dagen og likevel tussmørke. I sør ser man at sola ikke er langt unna. Over havna svever, som vanlig, måkene på evig jakt etter mat.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRAW iso200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1269
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171060} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Christian H.
Tror jeg liker bildet, men jeg får ikke helt bestemt meg om det er for mange fugler. Jeg får komme tilbake til det.
Steinulf L.
Stemningsfullt og fint med fin flateinndeling. Uten fuglene ville bildet vært pent, men kjerdelig.
Inger Anne Maritsdotter V.
Et stemningsfullt bilde der fuglene virkelig hever bildet flere hakk.
Eg liker blandingen av den kjølige blåtonen på sjøen og de varme tonene av sola som går ned i bakgrunnen.
Flott formidlet av deg. Det eneste som ''forstyrrer'' er den måka som er på kollisjonskurs med kirkespiret i det fjerne, men det blir bare pirk og ikke så lett å styre;-)
mvh Inger Anne
Marion N.
Flott lys og ei fin skildring av Bodø. Er einig med Steinulf at dette også ville vert pent utan fuglane, men her løfter dei likevel bilete. Det vert ei miljøskildring, måkar er ein naturleg del av miljøet langs kysten. Og her har du fanga dei med eit flott sollys og byen som bakgrunn. Vil også fungere uten sjø i nedre kant, men mister gjerne litt av dokumentasjonsverdien på den måten.

Mvh Marion
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene.
Inger-Anne: Nei de måkene er ikke lette å styre-:)
Årsaken til denne forsamlingen av måker var at det lå en båt og losset sild. Avfallet som ble spylet på havet samlet store flokker med fugler.
Så var det da å vente til et passende antall kom i riktig posisjon mot byen.
Har klonet bort noen nede på havet i bunn av bildet. Hva som vil være et passende antall er ikke godt å si-:)
Mvh Kurt
Espen A. I.
Nydelig skildring og det ligner godt på den årstiden vi nå er i.

Så liker jeg godt fjellene bak, samt dybden fuglene skaper:-)

Flott dette Kurt!!

mvh Espen
Bente K.
Det som slo meg med dette bildet var dybdeeffekten. Vi ser måkene i forkant, så sjøen og bebyggelsen og helt i det fjerne fjelltoppene. Uten fuglene ville dette dybdeperspektivet blitt borte, de er krydderet i dette bildet. Dette var flott.
mvh Bente
Stine J.
Flott stemningsbilde hvor måkene gir liv til bildet. Plasseringen av noen av dem kan jo diskuteres, men... :-)

mvh Stine
Knut-Ivar J.
Hei Kurt.
Dette var ikke et typisk Kurt bilde. Nå er jeg ærlig, jeg synes dette bilde har en flat og kjedelig bakgrunn og fuglene gjør det rotete. Jeg sitter med en følelse av at, du var usikker på om du skulle legge det ut. Men så gjør du det likevel for å teste kritikerne dine.

Har tatt lignende bilder selv av Reine mange ganger, men får dem ikke til å fungere. Jeg vet ikke hva man skal gjøre for å få slike bilder til å fungere bedre. Jo lavere perspektiv jo vanskeligere er det. Kanskje det bare er sånn.

MVH
Knut Ivar
Roger K.
Hei og god lørdag i Bodø!
Slike miljø er en jo vant til her og det blir liksom en ikke tar helt av, Kurt. Det som gjør bilde for meg er lyset. Det ligger litt forventning i dette lyset når en kan ane skimtet av sollyset. Det virker surt og kaldt her og tipper vel det er litt østavind i Bødø denne dagen. At måkene skaper liv her er det ingen tvil om, men mengden ble kanskje litt mye. Ikke lett å jage bort noen for å beholde resten. Ble litt stress i den himmelen syntes jeg. Nå kjenner jeg havna i bodø og ser og vet det er et synsbedrag at horisontallinja virker skjev. Har sett litt på dette og det går bra å ta inn noe på dette uten at det går ut over loddlinja til byggene.

Ha en forsatt fin lørdag

Mvh RK
Avsluttet .
Dette bildet falt skikkelig i min smak!
Her synes jeg du har truffet med det meste, bl.a utsnittet, lyset, motivet ikke minst og fuglene. Fuglene gjør et fint bilde til et storartet bilde i mine øyne Kurt.

Meget bra.

MvhJRH
Tone A.
Tittelen og bildet heng flott isaman, og med di skildring under får bildet liv av alle måkene. Blåtonane dominerer bildet både på sjøen, byen, fjella og den lyse himmelen med dei blåe skyene som heng lågt. Den vesle biten av himmelen som er orange farga gir ein flott kontrast i bildet. Måkane som fyk gir liv i dette kalde vintarlandskapet. Og silhuettane mot den vakre himmelen gjer mykje for bildet. Utan måkene hadde det vore eit heller kjedeleg motiv. Flott fanga vintarstemning i Bodø!
:) Tone
Kurt S.
Takker så mye for kommentarene!
Forstår godt at det ble litt smak og behag når det gjelder dette bildet.
Knut-Ivar: Takk for at du sier din ærlige mening. Det tror jeg nok forøvrig alle sammen gjør. Det er bare det at det er litt vanskeligere å si sin ærlige mening når bildet ikke faller helt i smak.
Bildet var igrunnen ment som et lite eksperiment. Det kommer sikkert flere slike ''eksperiment'' - mer eller mindre vellykket -:)
Bra iallefall at noen av dere likte bildet.
Roger: Du har rett. Det var nok den velkjente østavinden som blåste denne dagen også. Surt og kaldt med naglebit-:) Tror jeg må ordne meg noen skikkelige fotohansker.
Mvh Kurt

Janne L.
Bildet falt i smak hos meg. Jeg likte godt hvordan bildet er delt inn i sjø, by og himmel. Med mange fugler i front. Flott bilde.
Janne
Johan K.
Synes bildet fungerer ganske bra. Lyset og fargene er flotte synes jeg.
Uten måkene hadde det nok blitt litt kjedelig. Men synes det blir litt mange av dem i bildet. Litt færre av dem hadde gjort seg. Men, som du sier selv, disse måkene er ikke lett å holde styr på :)

Johan
Jan Frode A.
Jeg liker dette bildet. Syntes lys og farger, sammen med miljøet, gir en flott stemning og skildring av en vinterdag ved havna.
Fuglene gjør mye for helheten; jeg liker det lett kaotiske inntrykket de gir. Komposisjon og utsnitt samt det tekniske er meget bra.


mvh Jan Frode
Avsluttet .
Hei Kurt

Jeg er enig i det Jan Frode skriver. I utgangspunktet et ganske ordinært bilde over fjorden?, havnen og alt som der hører til med huser osv. Likte godt den mørke dystre tonen på bygningene. Fjellene i bakgrunnen gir en fin fortsettelse i bildeflaten, flotte farver på skyer og himmel. Det hele blir krydret med måker i kaos.

Veldig fint dette Kurt.

mvh arild
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene.
Jo, det var nok fuglene som skulle være hovedelementet i dette bildet.
Uten dem ville jeg nok ikke lagt ut bildet.
Mvh Kurt
Fred S.
Har kikket på bildet ditt på jobben; der forvant nesten byen på den mørke skjermen. Har blir det noe helt annet. Riktignok tror jeg det ville ha vært ønskelig om den framastod enda lysere, i kombinasjon med en anelse mer kontrast, men det fungerer. Fjellene i bakgrunnen er suverent gjengitt, og jeg har ingen problemer med alle måkene, så regelmessig fordelt som de er i bildeflaten. Svært rent og vakkert. dette.

vh fred
Kurt S.
Takk for kommentaren Fred.
Jeg er klar over det du nevner om at byen kunne vært litt lysere.
Det er dessverre ikke mere å hente. Bildet ble tatt i delvis motlys og dersom jeg letter enda mere vil fargene i byen sprekke - Det var enda mørkere på orginalen.
Mvh Kurt
Torbjørn K.
Har også kikket på dette bildet på en blass og ukalibrert skjerm på jobb. Du verden hvor mye bedre dette ble på en skikkelig skjerm! Et spennende og annerledes fuglebilde i et nydelig lys! Synes dette ble svært bra!

Torbjørn
Tone B.
Hei Kurt,

Liker veldig godt lyset og stemningen i bildet. Når det gjelder måkene synes jeg det er 3 stk som i mine øyner har en litt ''uheldig'' plassering. Måken til høyre i bildet som tangerer det ene hustaket samt de to til høyre i vannflaten som er i bevegelse ville jeg vurdert å fjerne. Fjellene i bakgrunnen er flotte! Ellers synes jeg dette var en fin skildring fra havene i Bodø, og bildet fremstår ikke som for mørkt hos meg.

mvh Tone
Rune H.
Støtter absolutt opp om dette bildet!

Jan Frode Aase summerer bra opp her!

Synes at det ''kaoset'' som måkene sørger for er med på å heve bildet - og balansen i så måte blir bedre av at du har måker i vannet også!

Rune
Odd Eirik S.
Har kikket litt i bildene dine fra den siste tiden og det er så utrolig mye flott å se på. Men som du skjønner så kan jeg ikke kommentere alle sammen. Derfor har jeg valgt ut et som jeg likte særdeles godt. Stemningen er så utrolig godt tilstede. Nesten som jeg selv står der og skuer utover havna. Jeg formelig hører måkeskrikene og vingeslagene der de er på en ustanselig leting etter noe å spise. Eller skal jeg heller kalle det på sin evindelige tiggerferd. For det har de lært - at så snart det dukker opp noen tobeinte så kan det vanke en godbit eller to. Om ikke annet så kan det by seg en anledning til å rappe en godbit fra noen. Har ennå noen vage minner om tussmørket fra min barndom på Andøya. Noe du så fint får frem i bildet ditt. Bildet skiller seg ut fra de andre ved at det skildrer noe helt særegent ved Nordnorge - som også betyr mye for meg.

mvh
OddES
ingeborg w.
Jeg kommenterer likegodt dette også. Det er så fint. Det er deilige farger du har fått med, kalde blå mot et lite gløtt av varme orange. Alle fuglene bidrar til den maritime stemningen og skarpheten er upåklagelig.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu