Test D200
På slutten av første hardkjøringsøkt med D200 fant jeg dette motivet. Akkurat passelig til å vise hva kameraet duger til.

Bildet er fra en jpg (fine), siden jeg foreløpig mangler en råfil-konverter for D200 (jeg liker ikke NC 4.4 no' særlig, men må jegvente lenge nok på et alternativ, så må jeg vel bite i det sure eplet likevel).


Akkurat for dene ene gangen gjør jeg et unntak og kommer med EXIF data (noen mener jo at EXIF er nødvendig for å tolke et bilde, så her dekker jeg ethvert behov),

Råfil: DSC_0051.NEF; kamera: NIKON D200; opptaksdato: 2005:12:20 15:21:38; lukkertid: 1/10 s; blender: f/11; program: A; lysmåling: Matrix; ISO: 100; brennvidde: 300 mm

Ingen skarping i kamera.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-20 18:54:33
    Versjon #2
Utstyr
  • D200
  • 300/2.8 AFS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger2930
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_169080} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Anne-Britt L. M.
Rent, flotte farger som matcher til hverandre og et kjempefint utsnitt! Kontrasten på nettingen er helt avgjørende for at jeg liker dette så godt.
Takk også for EXIF data som er til stor hjelp oss som har langt igjen.

Anne-Britt
Avsluttet .
Bra grafikk og et stilmessig sedvanlig billeduttrykk fra din hånd dette. Hvorvidt det å bruke en slik type bilde til formålet ''Test D200'' stiller jeg meg vel på den annen side litt skeptisk til. Iallefall slik jeg forstår begrepet ''test'' - som et forsøk på å vise hva kameraet duger til rent teknisk. Det bildemessige innholdet her og dette motivet kunne vel like godt ha vært fremstillt like bra med et annet og mange år eldre kamerahus påmontert samme optikk og med samme mann bak kameraet? Men motivet i seg selv er jo fint nok.
Birna R.
Skjønner ikke helt hva du sikter til, Tommy? Motivet har høy kontrast - ikke helt enkelt å takle - og det er masser av fine detaljer, f.eks. inne i isen. Absolutt et utmerket testmotiv. De jevne fargeovergangene i bakgrunnen er utmerket for å se på evt. ''banding'' i jpg.
Avsluttet .
Akkurat, joda - ser jo at bildet er skarpt og fargene på himmelbakgrunnen er finfin osv. Det jeg helst kanskje tenket mest på var at kontrastene er veldig kraftige; nærmest grafisk - da særlig på istappene, men også på nettingtrådene. Jeg har ikke grunnlag for å si hva du har gjort under eller etter opptak av dette, men rent visuelt slik jeg ser bildet presentert her virker det ikke spesielt detaljert...pga. den veldig høye kontrasten. Men at det er skarpt og at dybdeskarpheten er god...det ser jeg jo. Men forstår argumentet ditt, det gjør jeg jo da.
Odd Tore S.
Hva annet kan man vel si på dette grunnlaget enn at dette ser overbevisende og farlig fristende ut (for en Canonist som allerede er fristet).
Siden jeg har vært mye plaget med banding, var det det første jeg så etter. Nå vet jeg ikke hva du har gjort som kunne provosere her, men jeg ser i alle fall ikke noe. Klart, skarpt, bra farger, utsnittet er detaljrikt.
Det jeg ser er overbevisende, det jeg eventuelt burde ha sett kan jeg ikke forholde meg til. Men jeg hører gjerne om det.
Jeg vil tillate meg å skryte av motivvalget ditt her også, ikke har jeg sett et så dekorativt nettinggjerde før.
Odd Tore
Birna R.
Maridalen har alltid mye å by på. Det blir veldig fin himmelbakgrunn vinterstid når sola går ned og siden Maridalsvannet ''åpner'' landskapet så er det enkelt å frilegge himmelen samtidig. Jeg pleier å dra mot Nes (Kongeeika) eller mot utløpet fra Dausjøen, akkurat passelig sted nå om dagen.

Gjerdet skal verne byens drikkevannskilde mot uhumskheter herunder uvørne fotografer.
Espen A. I.
Dette var aldeles nydelig Bjørn! Flott bilde som går rett inn hos meg:-)

mvh Espen
Steinulf L.
Et vakkert vintermotiv og nok et argument for hvorfor jeg har lyst på nytt kamera. Ser frem til å lese den fulle og hele sannhet på sidene dine.
Anton G.
Flott bilde!
Har også tenkt å oppdatere til D200- men den evige sannhet er at det er ikke kameraet som skaper bildet!
mvh Anton
Helge A.
Minner om et glassmaleri. Så var det Canon-eieren som ikke ville bli kanonisert (gjort til helgen) og benyttet derfor Sigma-optikk. Men for å unngå sigmatisering byttet vedkommende senere til Nikon.

Helge
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var supert!
Så skarpt og med så fine (komplimentær) farger!
Et imponerende bilde.

hilsen ingebjørg
Bjarne B.
Eg er imponert over kontrast og toneforløp samt den fine strukturen i bilde til jpeg å vera, det hadde vert morro å sett hva histogrammet viste om dette bilde. Det lover godt for eit kamerakjøp etter nyttår dette.
Ha ein fin testperiode og ei fin julehelg.

Mvh Bjarne
Lars-Anders M.
Vakker bild av ett gjerde.
Ishi K.
Ser spor av banding. Men er selvsagt mye bedre med d200. Ser også jpg fra D200 takler tydeligvis den bildebehandlingen. Det er jo veldig positivt. :). Kontrast og fargegjengivelse ser bra ut. Detaljebildet viser akseptabel kvalitet. Den harde usm, skyldes det forresten kameraet eller behandlingen?
Venche J.
Nå ser jeg avsetning for innkommende kroner.
Dette ser lovende ut Bjørn. :)

Wenche.
Rune L.
B.J.: Hva slags banding er det du sikter til, er det i forhold til støy eller synlige skiller mellom hver fargetone?

Ser ellers at overgangene ikke er helt jevn over det hele. Midt i ruten (som har to kanter dekt av is på sin høyre side) ser jeg en del korn i overgangen til det helt lyse. I bildets venstre kant stikker et mørkt felt inn i bildet. Dette i ytterkanten av dette mørke feltet, der hvor overgangen til lyst er, er det også samme tendens. I det hele tatt ser jeg litt tendenser til korn flere steder i overgangen mellom mørkt og lyst. Er det noen kamera som takler slike overganger bedre. Personlig synes jeg den effekten minner om den dithering-effekten man kan få når slike toneoverganger skal gjengis ved bruk av paletter med for få farger.

Mvh
Rune
Birna R.
Har du en kalibrert og profilert skjerm? Fullskala original er definitivt uten enhver form for de fenomenene du nevner og iallfall på min LaCie finnes det fortsatt svært lite grums unntatt i aller nederste del (men bildet er jo krympet adskillig i flere trinn, og som sagt, ikke tatt i råformat siden jeg ikke hadde råkonverter tilgjengelig på dette tidspunktet).
Rune L.
Har ikke kalibrert min skjerm, nei. Selv om den hadde vært kalibrert, var det vel fortsatt ingen garanti for at vi så det samme, iom at jeg uansett måtte kalibrert den manuelt.

Ja, har sett at det å ta et bilde fra skjerm til skjerm gir forskjellig resultat. Spesielt hvis bildet tas over til en skjerm som er merkbart lysere innstilt.

At folk her på forumet sannsynligvis ofte har ulik justering på sine skjermer, samt at de pga ulike skjermmodeller også har ulike egenskaper, gjør jo at det er vanskelig å vite om man ser akkurat det samme.

Mvh
Rune
Rune L.
Det jeg mener å se beskrives kanskje bedre som et skillelinje med tripp-trapp-fasong mellom i overgangen mellom det orange og gule, på de områdene jeg oppga. Skal ikke så langt fra skjermen før det blir usynlig.

Mvh
Rune
Birna R.
Du må gjøre noe med skjermin din, RL.
bernt georg g.
Hei bjørn .
Takker for din kommentar om "Løvetannen" min.
he he. Artig og se at en så erfaren fotgraf tar seg bryet.
bildene er tatt med et dårlig kompakt kamera. viss du lurte.

Veit du foresten åssen en kan få muligheten til å legge ut flere bilder en to i uka ?

Mvh:Bernt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu