En vinterklisje - og God Jul.
Mitt siste bilde i denne serien.
Motivet er fra Bodømarka.
Her har julenissen fortøyd båten sin. Han er nå på full fart rundt omkring i landet med sekken full av fine gaver til alle snille fotodottere-:)
Da er det muligens på tide å begynne å tenke på julestria.
Vil med dette bildet få ønske dere alle en riktig God Jul.
Bildet inngår i albumet Wintertime blues. - En serie med noen bilder tatt i Bodømarka i slutten av november. Det er bare 2-3 timer, midt på dagen, at det er litt lys her oppe på denne årstida. Legger vekt på å gi bildene et blålig og litt kaldt preg.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Filmtypejpg-fine
  • Nei
  • AnnetEksponeringskomp. + 0.5
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1767
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_168574} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (49)
Espen A. I.

Hei Kurt!

Dette bildet var nydelig må jeg si. Flott dybde og, ja, rett og slett et vakkert landskapsbilde som representerer gode gamle Norge på en fin måte. Nissebåten er jo et viktig element! Fabelaktig!

og ja, jeg glemte nesten - God Jul :-)

mvh Espen
Nikolai T.

Flotte blåfarger i bildet. Fordet om dette er klisje har du sneket deg unna klisje vinklene og fått med mye mer enn bare båten. Syns dette var deilig. ;)
Tone A.

Vakker vinterstemning med ein fin komposisjon, der ein mest kjenner greinene i håret frå den vinkelen du har tatt bildet. Fotspora stoppar ved den gamle nedsnødde båten. Fine linjer på isen og vakre speglingar i det stille vatnet.
Den rosa skya med speglinga er småe fargeklattar i alle blåtonane. Nissebåten med si form og sine bruntonar er fint plassert i all vinteridyllen.
Vakkert julekort som eg hadde blitt glad for å få i posten.
God jul til deg, Kurt !
Helsing Tone
Avsluttet .

Julestemningen er til å ta og føle på Kurt!
Slike bilder som dette gir meg ro i sjelen :-) Ikke mye snø i Horten så dette bildet kan jeg nyte lenge.

God jul til deg også!

Mvh Jan Roar

Avsluttet .

En fridfull stilla bild med en vy som manar till naturupplevelser när de är som bäst.. Fantastiskt blått ljus som får mig att längta ut i ödemarken för att ta in stillheten.
En riktigt God Jul önskar jag dig!
Mvh
Elisabeth
Steinulf L.

Fredfyllt og fint, og en god avslutning på en fin serie. God jul til deg også, Takk for konstruktive og inspirerernde kommentarer. Ser frem til mange spennende bilder fra deg nerste år.
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg har stor sans for dine vintermotiver Kurt, og håper ikkje at dette blir det siste frå din kant;-)

Eit idyllisk og vakkert motiv som utstråler stillhet og ro, veldig bra komponert.

Riktig God Jul til deg, og eit godt nytt foto-år i 2006 - ein varm takk for alle gode inspirerende, oppmuntrande og lærerike bildekommentarer frå deg i løpet av året som har gått.

Mvh Inger Anne
Alexander T.

Mulig det er litt klisjeaktig, men du verden så vakkert. Det får til og med en traust sørlending til å lengte etter ski under beina. Veldig flott.
johnny n.

Hei, takk for sist. her har du laget pent julekort. flott komp nydelige farger.
mvh
johnny
Øyvind A.

Pen og koselig vinterstemning, vi får tåle en klisje siden det er jul. ;o)
Heldigvis ser det omtrent slik ut på mine trakter også nå.

Ha en fortreffelig jul Kurt!

Ø.
Bente K.

En klisje ja, men at noe blir klisjeer skyldes at det rett og slett er vakkert å se på. Den lille rosa skyen til høyre ble prikken over i'en i det vinterbelyste landskpet. Dette var en fryd for øyet.
En riktig god jul til deg Kurt, og takk for de fine kommentarerne du har gitt.
mvh Bente
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Hyggelig at dere likte julekortet-:)
Johnny N. Det var artig at du var en tur innpå her, takk for sist ja-:)
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Trebåt uten nylontau, hurra!
Skulle ikke ha hatt noe imot at dette var mitt julekort, og det sier vel det meste om hva jeg synes om det.
Ha en riktig god jul!
Odd Tore
Sidsel A.

Vakker vinter, vakkert bilde - herlig julekort - og god jul til deg også.
mvh Sidsel
Thomas M.

Herlig bilde!! stemning til tusen! ikke mer å si på det nei ;)

mvh thomas mørch
Vegard L.

Flott bilde. God jul!
Mvh Vegard
Stig B.

Juletiden er en tid der en ikke skal utfordre tradisjonene, så man skal ikke være redd for klisjeene her, spesielt ikke når det er neddempet og smakfullt som her.

Siden du lover at nissen kommer til alle dottere, så setter jeg meg nå ned og venter på min nye zoom :-) Hadde ikke plassert den på listen ennå, men siden nissen kommer så regner jeg med at han har den.

Ha en meget God Jul. Husk også å ta familiebilder, rene knips med blits midt i ansiktet osv.

Mvh Stig
Nils B.

En nydelig og fredsom Jul til deg også. Men la nå ikke julen ta bort fotogleden. Siden du nevner nissen så har jo også jeg laget liste til han. Hva som kommer under treet vites jo ikke i skrivende stund, men jeg tror jeg har vært såpass grei og snill at noen små dippedutter finnes muligens i sekken til nettopp nissen. Hvor nissen kommer fra er for meg en gåte, men Finsk er han iallefall ikke, ei heller Svensk. Så da gjennstår det bare å nyte bildet ditt og se etter en rød topplue slik at beviset om at nissen finnes blir styrket.
mvh Nils
Kurt S.

Hei og tusen takk for kommentarene til dere andre også.
Odd-Tore: En ting skal være sikkert. Slike gamle trebåter uten nylontau er ikke lett å komme over nå til dags. Det er lenge mellom hver gang man får en slik i søkeren.
Stig og Nils: Håper dere får det dere ønsker dere. Hvor nissen kommer fra vet jeg ikke. Det kan da være det samme bare man får gavene-:) Nei, det var ikke pent sagt-:)
Dere la sikkert merke til at det sto i teksten: Snille fotodottere. Tror ikke nissen mener at man skal skrive snille kommentarer, men at vi alle bidrar positivt for at foto.dot.no skal være et trivelig møtested for fotoentusiaster av alle kategorier.
Mvh Kurt
Torbjørn K.

Fint og velkomponert stemningsbilde dette her. Det første som slo meg, var at du har for grå snø også i dette bildet. Har kommentert dette før, og på ditt forrige bilde sa du at det var slik du ville at snøen skulle fremstå. Dro bildet inn i photoshop, og oppdaget da at du har helt rett! Snøen og lyset i bildet fremstår som kunstig dersom du gjør den lysere, så da trekker jeg tilbake alt jeg har sagt om dette tidligere :-) Fin dybde i bildet!

Torbjørn

Roger K.

Hei og god søndagskveld i Bodø!
Jeg kommer nu diltende etter jeg da. Trodde jeg skulle få litt bedre tid etter en sjau med oppussing her hjemme, men litt småflikking tar da sannelig mye tid da.
Dette her liker jeg. Som du skriver ''sjelden vare og uten grønt nylontau'' er ikke lett å oppspore. Desto vakrere når de får komme i søkeren og legges frem som her. Det virker som den har trekt seg godt opp under land og lagt seg til for en lun plass for vinteren (ville nok tatt den inn eller velvet den på land for frostskader jeg da). Selv om hovedmotivet ligger i båten, har du klart å finne en fin balanse i linjeføringen mellom is og vann som drar blikket behagelig videre innover i bilde. Når sneen atpåtil henger i buskene skaper det så absolutt en fin førjulsatmosfære i bilde ditt. Mine øyner nyter.

En trivelig adventstid i Bødø.

Mvh RK
Per Harald O.

Flott norsk naturstemning her! Kall det tradisjon, klisje blir vel negativt i denne sammenhengen.

God jul!
Avsluttet .

Hei Kurt
Dette var et utrolig bra vinterbilde, flott komposisjon og spennende linjer i vannet med snø, is og åpent vann.
Flott.

mvh arild
Johan K.

Finfin vinterstemning her. Topp komponert med god dybde.
Skulle helst sett det uten fotsporene, tror jeg...

God jul til deg :)

Johan
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene.
Johan: De sporene er nok mine egne-:) Jeg måtte en tur bort på andre siden av båten for å se om det ble bedre at jeg tok bildet fra den vinkelen.
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Kurt,

Her er det vinter og julestemning i massevis. Flott stemning. Eneste jeg ville foretrukket ikke var der, er fotsporene. Men; veldig bra dette og riktig god jul til deg også. :-)

mvh Stine
Tor-Erik E.

Hei Kurt.
Nyyydelig med snø som ligger så tykt på trærne. Spesielt på bjørka. Da ligger den enda tykkere i grana. I dette bildet finner jeg ikke bare ett men flere interessepunkter. Det første og mest innlysende er den gamle trebåten, som faktisk ikke er så vanlig i disse tider. Så flytter jeg blikket opp mot bjørka i forgrunnen før jeg legger merke til speilingen av granfeltet i bakgrunnen. Et bilde som oser av stillhet og ro, med skikkelig vinterstemning.

Ha ei riktig god jul og et godt nytt år!

Tor-Erik:)
Jan Frode A.

Jeg får vel starte opp med et (veldig forsinket) gratulerer med nytt kamera. Måtte kikke tilbake i arkivet ditt, og ser at du har hatt det en stund nå, så det ble kanskje årets julegave på forskudd til deg selv?
Vel, over til bildet. Kaldt og flott. Fin vinterstemning med de kalde blåtonene som maler landskapet i vinterprakt og -drakt. Fin komposisjon, og med innslag av farger som bryter opp litt ( båten og noen lyse partier på himmelen). Det som virkelig gjør bildet, er vannet delvis dekket av snø og is, og speilingen ut mot høyresida. Duverden for noen flotte former og linjer du har fått fram her.

Så kikker jeg nedi høyrehjørnet, og sier God Jul :-)

mvh Jan Frode
Kurt S.

Stine, Tor-Erik og Jan Frode: Takk for det!
Jan Frode: Ja det ble en liten førjulsgave til meg selv. Kameraet mener jeg-:)
ingebjørg fyrileiv g.

Et nydelig bilde, Kurt.
Jeg liker lyset og blåfargen du har i de siste bildene dine.
Vakker harmonisk stemning (sporene skulle ikke vært der).
Kjempefint med de snøtunge bjørkekvistene til venstre.

G o d j u l til deg også!

hilsen ingebjørg
Knut L.

Hei Kurt - der var det ja, - julekortet ditt; - så fredfyllt naturskjønt !

Jeg legger det øverst i bunken, lener meg bakover og lar ribbe- og julebrødlukt kjærtegne luktesansen, lukker øynene ..... nå kan juleroen senke seg over naturen, og om et kvarters tid ''snur'' sola.

Takk for hyggelig kontakt i året som drar mot slutten og vel møtt igjen i 2006.

Og forresten; - riktig trivelig jul.

;-)
Knut
Knut-Ivar J.

Hei Kurt

Fint og stemningsfult julekort bilde dette. Synes ikke det er så mye å komentere. Her nord er det jo blåtime så lenge det er lyst. Synes du var litt tidlig ute med julekortet. En riktig god jul og takk for alle kommentarene du har gitt. Lærer stadig noe nytt.

Mvh
Knut I
Tone B.

Hei Kurt,

Nydelig vinterstemning i et velkomponert bilde. Vakkert fra deg igjen!

Ønsker deg en riktig God Jul! Vil samtidig benytte anledningen til å takke deg for konstruktive og lærerike kommentarer i året som snart går mot slutten. Ønsker deg et riktig godt nytt foto-år!

mvh Tone
Ann F.

Litt tungt i venstre del, men du er det tilgitt, vinterstemningen er til å ta og føle på i form og farge.
Dessuten veies det tunge i venstre side delvis opp av det rosa glimtet av lys i himmel og vannspeiling.

God jul til deg også, mvh Ann
Camilla S.

Heisann

Rett og slett nydelig, fantastisk natur du har fanget opp her.
Mulig litt høyretungt, men båten lager en fin vekt i bildet.
Har desverre ikke noe konstruktivt å komme med, men ønsker deg en riktig så god jul og takker for alle kommentarene du har gitt meg i 2005.

-Camilla
Roger K.

Hei igjen, Kurt!
Ønsker deg og dine en trivelig Jul i Bodø. Så får vi håpe på hvit jul i år også selv om nedbøren er av det mere fuktige slaget for tiden.

Mvh Roger
Audhild E.

Hei Kurt!
Flott julekort dette! Fin komp.
Likte det lille røde lyset på skyene.

Ønsker deg så en gledelig Jul!!
Juleklem Audhild
Kurt S.

Ja det ser ut til å bli hvit jul i år.
Bildet ble muligens litt venstretungt. Vurderte å beskjære litt til høyre men lot det være da jeg ville ha med helheten i et slikt ''julekort''
Anså det også for viktig å få med skyen og speilingen av den til høyre. Dette for å beholde balansen i bildet.
Tusen takk for hyggelige kommentarer og en riktig God Jul til dere alle.
Mvh Kurt
Gunnar G.

Dette er så julete at jeg bare må anbefale bildet etter at over 30 personer haar vært inne og skrytt av det!!
GOD JUL!
Gunnar
Kurt S.

Tusen takk for det Gunnar-:)
og en riktig God Jul til deg også.
Mvh Kurt
Magnar B.

Masse fine naturskildringar du har! Dette er ikkje noko unntak… fin vinterstemning, behageleg komponert og fin dybde. Ha ei velsigna jul!
Reidun G.

Flott vinterlandskap og lys

God Jul
Reidun
Venche J.

Nydelig vinterlandskap i flott lys.

God Jul til deg og dine Kurt.

Wenche.
Øystein S.

Flott og kaldt! God jul!
Jonny E.

Hei hei Kurt

Håper nissen stikker innom meg også....

Fin julehilsen

God Jul til deg også.


. JonnyE
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også-:)
Ha en fortsatt God Jul!
Mvh Kurt
Avsluttet .

Jeg er litt sent ute men en riktig god jul og et riktig godt nytt år til deg!

Ett stille og fredfulltmotiv som passer godt inn i julehøytiden.

Mvh Jan Roar
Linde G.

Og jeg er enda senere ute. Lekkert bilde helt uten feil spør du meg. Moro å få kommentar av en så FLINK fotograf som deg ! Herved bookmarked.

Hilsen
Linde Gilberg
Avsluttet .

Fin vinterbild med blåa klara färger. Fin natur bild du fångat/Carina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu