Frosset landskap II
Naturen forbereder seg på vinterdvalen.
Motivet er fra Breiva/Soløyvannet i Bodømarka.
Bildet inngår i albumet Wintertime blues. - En serie med noen bilder tatt i Bodømarka i slutten av november. Det er bare 2-3 timer, midt på dagen, at det er litt lys her oppe på denne årstida. Legger vekt på å gi bildene et blålig og litt kaldt preg.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-12-11 20:17:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/60s
  • Filmtypejpg-fine
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1100
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167863} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Knut-Ivar J.

Hei Kurt
Fint Bilde. Kanskje litt kjedelig. Dette bilde ligger i samme gata, som de to forrige, det er det samme med dette som med Frosset landskap, det er forgrunnen som bærer bilde. Det er lite lys om dagen, men et spennende lys.
Roger V.

Hei
Etter min menig er dette klart bedre enn dine to forrige utlagte. Her får man skikkelig frostfølelse. Flott komponert og fin dybde, kankje litt flatt lys, men regner med dere ikke har mye sol i Bodø heller fortiden.

Roger
Wiggo T.

Flott vintermotiv...!
Torbjørn K.

Synes også dette er bedre enn ditt forrige. Fin vinterstemning og rolig lys. Jeg liker komposisjonen, men kunne tenkt meg mer luft til venstre i bildet. Som på ditt forrige bilde, så synes jeg snøen er litt for grå. Litt eksponeringskompensasjon i opptaket eller litt levels i photoshop fikser dette.

Torbjørn
Tor-Erik E.

Hei Kurt. Dette her ble bra. Komposisjonsmessig er forgrunnen viktig her, den er og med på å skape mere dybde i bildet. Spesielt fint med litt av det blåe lyset vi har nå på dagen som synes i himmelen. Det som hever bildet mest, må være snøen som ligger i bjørkeskogen, noe som er litt uvanlig her i Bodøområdet som du antydet i et av mine tidligere bilder pga vinden vi har her. Forøvrig fin speiling i vannet og...

Tor-Erik
Avsluttet .

Dette far et flott vinter-stemnings bilde. Du formidler kulde og ro på en god måte. Jeg kunne også ønske meg litt mer luft til venstre i bildet, men synes du har truffet godt med både farger og kontrast (for enkelte motiv som dette trenger ikke fargene være nøytrale).
ingebjørg fyrileiv g.

Nei, ikke kjedelig..Bare stillle.
Behagelig å se på, kaldt og klart.

vh ingebjørg
Avsluttet .

Dette er vinterlandskap jeg kan like.
Lyset forsterker den behagelige vinterstemningen. Det er litt romjulsstemning over bildet, i hvertfall slik jeg oppfatter det. Her kunne jeg sittet og bare nyte i lang tid.

MvhJRH
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Ang. fargetonen: Jeg har latt det være slik med hensikt. Mener også å huske at det var ca slik det var i opptaksøyeblikket. Et litt gråblått skjær over landskapet i den dunkle belysninga.
Det er forøvrig ikke så ofte vi har stille forhold som dette her så nært kysten.
Det var en liten periode i slutten av november.
Nå er det mildvær,kuling og regn igjen.
Det gir imidlertid nye muligheter når frosten kommer tilbake, og da kanskje med et litt annet lys.
Mvh Kurt
Knut L.

Hei Kurt.

Nydelig komponert vinterlandskap med iskald og blikkstille stemning.

Fin kontrast til julestøyen ! ;-)

mvh
Knut
Inger Anne Maritsdotter V.

Absolutt severdig og flott vinterstemning,
velbalansert komposisjon, fine kjølige toner i bildet.
Du er dyktig på dine landskapsmotiver.

Inger Anne
Roger K.

Hallo Kurt!
Ja du fikk noen bilde før sydvesten visker bort sneen. Som du sier''nye muligheter ved neste korsveg''. Meget klart og godt bilde produsert i et fint fotolys. Som ovenfor nevnes forgrunnen og vil vel trekke den frem litt jeg også. Som kjent er jeg tilhenger av litt forgrunn i bildene som er med på å fremheve noe dybde i bildene som her. Noe vanskelig å vurdere slikt da en ikke vet riktig hva du hadde å ta av. Dette har du sikkert full kontroll på og vurdert det slik at uromomenter har blitt lagt til bilde. Diagonallinjen fra h-hjørne øg ut i bilde til den lille øya, skaper en fin bevegelse for øyet og ut i bilde.

En riktig fin adventstid til deg og dine

Mvh RK
Gunnar G.

Jeg slutter meg til koret av positive omtaler. Et fint vinterbilde. Men også har noe problemer med avslutningen til venstre, så jeg har brukt litt tid på å prøve å se på den kompositoriske oppbygningen av bildet - og en eventuell liten forbedring av bildet som konklusjon.

Forgrunnen gir en svært sterk linjeføring fra nede høyre, oppover mot venstre, og denne linjen slutter ved den lille holmen i venstre kant. Faktisk kunne du latt bli med dette. Altså, du kunne fått et bra bilde ved å legge øvre kant akkurat under iskantlinjen som går tvers over bildet. Fortsatt er det et lite savn at holmen er så tett opp til venstre kant, flere ønsker seg noe mere luft her.

Men du har valgt å ta med bakgrunn, med iskanten, skogen og noe skyer. Og her framkommer en mulig diagonal, som kan utnyttes bedre i bildet. Gjenspeilingen i vannet er nemlig lysest nede til venstre. Samtidig er himmelen lysest oppe til høyre, med en liten lys skysprekk som et samlingspunkt for synet. Ved å kutte noe inn fra høyre, nesten inntil kanten av kjerret foran, strammer du inn linjeføringen foran, samtidig som du forsterker diagonallinjen nede vestre - oppe høyre. En slik liten beskjæring har også den fordel at saknet av mere luft til venstre for holmen faktisk minskes.
Gunnar
Bjorn F.

Hei. Flott velkomponert vinterstemning dette Kurt. Likte godt den blå fargetonen som understreker kulden.
Hilsen Bjørn
Bente K.

Krystallklart, kaldt og vakkert. Dette var flott formidlet vinterlandskap.
mvh Bente
Espen A. I.

Knallfint bilde som fremstår elegant og vakkert slik naturen er. Isen midt i partiet er viktig element for bildet, helt klart. Antydning til uskarphet i visse deler av bildet

mvh Espen
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere andre også.
Takk til deg Gunnar G. for en lang og utfyllende kommentar.
Jo jeg ser absolutt alternative utsnitt. Det er klart.
Ser også poenget ditt med ditt med diagonalen fra det lyse nede til venstre mot det lyse øverst til høyre.
Har nå laget en ny versjon. Det var en del å ta av på venstresida.
Litt mere luft til venstre for den lille holmen.
Bildet fikk en litt annen fargetone siden jeg behandlet det på nytt helt fra grunnen av. Slett ikke enkelt å få slikt helt likt fra gang til gang.
Har også lagt på litt selektiv USM. Det har lett for at slike snøtunge trær, på avstand, kan gro litt igjen og virke uskarpe.
Mvh Kurt
Johan K.

Kjølig og flott bilde. God vinterstemning :)
Komposisjonsmessig fungerer v2 bedre etter mitt syn. Synes kanskje de ''nye'' tonene fungerer bedre og.

Veldig pent

Johan
Gunnar G.

Min anbefaling
Gunnar
Janne L.

Virkeligt et nydeligt postkort dette her. Roligt vakkert og behageligt å se på.
Janne
Stine J.

Hei Kurt,

Vakkert vintermotiv. Komposisjonen ble best i v2. Tonene og fargene er kalde og flotte. Bra!

mvh Stine
Tone A.

Versjon 1 er eit flott bilde med eit vintermotiv med kjølige gråblåtonar i ein vindstille vinterdag. Det er fleire her som har gode forslag til forbetring på eit bilde som er velkomponert frå før. For du har har flotte naturbilde, Kurt.
Versjon 2 blei berre vakker. Med så lite lys der oppe, har du utnytta tida godt den korte tida vintaren var på besøk. V2 har forgrunnen med steinane i høgre hjørnet, som fortset innover til venstre mot holmen. Dette bildet har eit luftigare uttrykk. Pga at det ifrå holmen er nokre steinar ved venstre kant like ved islaget. Det er difor ein fin diagonal og dybde i bildet frå høgre- hjørnet til venstre.
Også islaget midt i bildet får ei avslutning på venstresida. V2 har meir kjølege blåtonar og har ei vakker vinterstemning, og du har fanga det vesle lyset som er. Kjempebra jobba!
:) Tone
Hans Henrik F.

Vakkert! Har ikke mer å tilføre. V2 for meg.
Odd Tore S.

Kaldt og vakkert, men ikke kaldt nok til at det har frosset over på vannet. Denne overgangstiden har gjerne noe helt spesielt i seg, og det har du fanget bra her.
Dette er også et motiv som får meg til å flytte meg litt når jeg ser på det, til venstre denne gangen. Sannsynligvis en ryggmargsreaksjon, vi har gjerne litt forskjellige forestillinger om hvordan vi vil vinkle slike motiver?
Odd Tore
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene alle sammen!
Mvh Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu