Fantasi.
Dersom man tar seg litt tid, og bruker fantasien, kan man ofte få øye på litt merkelige detaljer når man er ute på tur.
Denne synes jeg faktisk ligna litt på en isbjørnunge som står og snuser ned i det kalde vannet. Mulig fantasien min løper løpsk. Heldigvis er det ikke isbjørn i Bodømarka-:)
Bildet inngår i albumet Wintertime blues. - En serie med noen bilder tatt i Bodømarka i slutten av november. Det er bare 2-3 timer, midt på dagen, at det er litt lys her oppe på denne årstida. Legger vekt på å gi bildene et blålig og litt kaldt preg.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde29mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeIso 200 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger746
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_167221} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Espen A. I.

Ja, jeg tittet gjennom lista mi og så at du nettopp la til et bilde.

Du har øye for detaljer og overlater kameraet til fantasien, noe du viser her. Jeg liker slike bilder, de har liksom en mening bak seg. Komposisjon blir derfor umulig å kommentere, men her synes jeg den inneholder mye og fungerer meget bra. Liker at det meste av bildet er blått og den gode kontrasten mellom snøen og vannet. Bra dette Kurt, liker det! :-)

mvh Espen
Lise Mari L.

Fantasiene din gir bra bilder allefall :) Men om det ligner isbjørn bør vel diskuteres ;) Sjønner at jeg må kommer meg ut de timene det er lyst.. Håper det blir fint vær til helga!! Fornøyd med nykamera?
Bjorn F.

Hei.
Fin vintersteming med mange fine detailer, liker godt de forskjellige blåtonene.Godt sett og flott komponert.
Hilsen Bjørn.
Steinulf L.

Fine myke former og vakre blåtoner gir bildet ro og harmoni. Så kan man gi fantasien spillerom. Fint vinterstemningsbilde.
Bente K.

Jada, jeg ser klart dyret som drikker vann, artig! Jeg synes formene ellers i bildet er myke og fine, lyset virker også mykt på meg, noe som gir bildet et harmonisk uttrykk.
mvh Bente
Vibeke Koehler B.

Når jeg ser på skyene som speiler seg i vannet løper fantasien min enda litt mer løpsk :-) Vannet blir da himmelen, isen på vannet et fjell, og isbjørnen blir ganske stor! Det står ved et tre (kvisten) og drikker fra et vann ved fjellet :-) Liker bildet veldig godt! -Vibeke
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Lise: Joda, jeg er veldig fornøyd. Dersom det ikke blir noe bra bilder kan jeg nok ikke skylde på kameraet. Det kunne jeg til en viss grad før-:)
Vibeke: En artig tolkning. Den likte jeg, og slik kan man la fantasien løpe-:)
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg syns det er herleg å lese om fantasien og kreativiteten din Kurt;-)

Og eg ser også isbjørnungen, no når du nevner det;-)

Ellers var komposisjonen totalt sett som blei veldig bra i dette bildet, velbalansert og lagvis fin inndeling.

Ellers kjølig og fin vinterstemning.

Inger Anne
Roger K.

Hei og god kveld i Bødø!
Ja sannelig var han kommet til fastlandet denne karen. Helt klart sammenlignbart. Har hatt 2 år på Svalbard og fått sett denne karen live og må innrømme at det er flotte dyr i sitt rette element. Må si fantasien får rom for noen turer her. Her passer formatet ditt veldig bra. Plasseringen av elementene i bildeflata er det ingenting å si på, meen mulig det kunne vært ca 1/2 cm mere vann mellom bildekanten og rimisen. Klart og flott bilde med en fin blåtone i.
Bestilte D200 i dag og håper bare på leveranse før jul, men det skal vel godt gjøres.

Ha en fin kveld i Bodø

Mvh RK
Kjartan Nielsen F.

Bra tittel på bra bilde! Ser også bjørnen. Greinen i vannet kan også være en arm eller et eller annet. Fin komposisjon også.

K
Kurt S.

Takk for kommentarer til dere andre også.
Roger:Det var ikke mere vann å hente i øverkanten. Over speilinga av skyene var det speiling av skogen. Denne kutta jeg bort da jeg syntes det ble litt forstyrrende.
Jeg jobba også på Svalbard et par år på 80-tallet. Isbjørnen har jeg all mulig respekt for og jeg må si jeg er glad den ikke finnes ute i marka her-:)
Det holder lenge med fantasifigurer som denne.
Gratulerer på forhånd med D200. Det skal være et supert kamera så det blir spennende!
Kjartan: Dersom vi forestiller oss greina i vannet som en arm begynner dette å bli skikkelig nifst, he, he..Tenkte ikke så langt-:)
Mvh Kurt
Avsluttet .

Jeg hadde aldri klart å se en isbjørnunge i det motivet uten litt hjelp på veien. Det likner faktisk på en isbjørnunge selv om dimmensjonene ikke stemmer helt :-)
Kreativt utført og teknisk meget bra.

MvhJRH
Torbjørn K.

Hehe, ser man lenge nok så kan jeg gå med på at det *nesten* ser ut som en isbjørnunge :-) Synes dette ble pent jeg. Fint å se bilder av ''miniatyr-landskap'' også. Liker at du har fått med speiling av noen skyer øverst. Kunne kanskje tenke meg noe mer luft til høyre samt noe mindre grå snø.

Torbjørn
Tone B.

Heisann Kurt,

Klarer ikke følge deg i fantasien din, men det gjør ikke noe det. Liker dette lille utsnittet fra naturen. Stille, rolig stemning og vinterlige farger som gir inntrykk av kulde. Fint med skyene øverst i bilde. Bra teknisk kvalitet.

mvh Tone
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene til dere siste også-:)
Mvh Kurt
Johan K.

Hehe, når du sier det, så kan det se ut som en liten isbjørnunge der ja :)
Uansett, likte bildet godt. Fin vinterstemning i bildet, og komposisjonen fungerer veldig bra.

Johan
Odd Tore S.

Ja, sånn kan det også gjøres, et lite vinterstudie uten sterke virkemidler, bare en skikkelig tidligvinterstemning. Jeg liker dette lille intermezzoet.
Folk skriver om isbjørnunge, jeg ser nedsnødd bever.
Odd Tore
Kurt S.

Johan og Odd-Tore: Takk for kommentarene.
Odd-Tore: Joda, en nedsnødd bever kan det også være-:)
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Kurt,

Et fint vintermotiv i miniatyr. Tror jeg slenger meg på OTS sin kommentar, ser også en nedsnødd stakkars bever. ;) Fint med speilingen av skyene øverst.

mvh Stine
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Jeg ser du har tatt mange nydelige bilder i de siste uker. Jeg velger meg dette, for det falt jeg straks for:) Nært og fint, behagelige blåtoner og en fin komposisjon. Jeg ser både ''isbjørnungen'' og ''beveren''. Absolutt et flott motiv!
Godt nyttår fra
Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu