Frosset landskap.
Bildet ble tatt ved Soløyvannet/Breiva idag. Stille og kaldt og en nytelese å ta seg en tur ut i naturen.
Bildet inngår i albumet Wintertime blues. - En serie med noen bilder tatt i Bodømarka i slutten av november. Det er bare 2-3 timer, midt på dagen, at det er litt lys her oppe på denne årstida. Legger vekt på å gi bildene et blålig og litt kaldt preg.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeRAW iso200
  • Nei
  • AnnetStativ og selvutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1085
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_166530} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Jørgen J.

Meget bra, kalt og blått, det er så man fryser når man ser det. perfekt eksponering. Mangler en liten ting å hvile øyet på.
Bjorn F.

Hei.
Dette synns jeg ble meget severdig, flott landskap og de vakre blåtonene gjør att en fornemmer kulden.Forgrunnen med de frosne stråene er kjempefine.Fine linjer og flott dybde i bildet.Perfekt.
Hilsen Bjørn.

Tone A.

Vakker vinterstemning med flotte blåtonar og med eit kaldt uttrykk. Eg synes at det er mange ting som tek blikket her. Spesielt forgrunnen med isen og dei bøyde stråa tyngde av snøen, ga liv til dette bildet som er så roleg. Isflaket frå venstre som smalnar innover i bildet er ein fin effekt. Flott bakgrunn med dei snødekka trea og fjellet bakerst. Bildet har ein flott dybde. Det frosne sivpartiet i midten deler opp bildet i forgrunn og bakgrunn. Flott vinterstemning med eit fint kaldt lys.
Eg har budd ein vintar i Narvik, og det var tungt i mørketida. Me er heldigare her sør!
:) Tone
Espen A. I.

Nydelig Bjørn! Nok en gang bra fra deg. Har ikke noe bedre å si enn Gratulerer:-)

vh Espen
Bente K.

De bøyde stråene vi ser i forgrunnen her, fanget min oppmerksomhet i første omgang. De var spesielle, og gjorde seg godt som frontfigurer i dette landskapsbildet. Ellers synes jeg du har formidlet mørketiden og kuldegradene godt fra din landsdel idag. Bildet er jo helt stillestående, eller helt frosset som vi også sier. Et vakkert bilde av et vakkert landskap synes jeg dette var.
mvh Bente
Eli B.

Dette var virkelig flott, et kunstverk! Naturen kler seg nå i en kjølig, men meget vakker drakt. Flott komponert bilde. Fint med de hvite strådottene i forkant. Lyset, himmelen og hele terrenget harmonerer og går nesten i et. Et meget behagelig bilde.
mvh Eli
Espen A. I.

Beklager, skreiv Bjørn, meinte Kurt!

Som en beklagelse skal jeg kommentere bildet ytterligere ;-)

Bildet har en forgrunn som fungerer meget bra. Den gjør at øynene beveger seg frem og tilbake for å få med seg hver detalj. Midtpartiet er jo som en drøm og bakgrunnen fungere bra. Himmelen er også med på å skape et bilde bestående av kun et par farvetoner, noe som jeg liker veldig godt! Bra detta KURT!

vh Espen :-)
Roger K.

Hei og god kveld i Bødø!
Ja vinteren kom fort på etter en lang og mørk høst. Ikke lange tiden med dagslys her nå og det skal klaffe godt om været er tilpasset fotografering de dagene man har mulighet til å filme. Her har du truffet godt med lys og farger som er her på denne tiden. Litt overskyet og det blålige lyset fremtrer godt. Nå liker jo jeg litt forgrunn i bildene og likte godt du tok med deg såpass mye av sivet og påbegynnende is i vannkanten. Dette leder blikket fint ut fra venstresiden og ut i bilde. Rolig og behagelig bilde å beskue.
Gratulerer med nytt kamera. Ser du har oppgradert deg med Nikon D70s. Kommer til å få mye glede av det. Jeg selv går å fanger opp mye stoff om Nikon sin nye D200. Jeg skal se noen tester før jeg bestemmer meg.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Odd E. k.

Et flott stemningsbilde der du har vært til stede i rett tid. En fin dybde i bilde med lagdeling. Fint at det litt lengre ute på vannet også finnes aks som inneholder snø og rim, gir mer liv i bildeflaten. Lyset fra fjellene i bakgrunnen er med på å live opp bildet med lysspeiling i vannet ved enden av rimranden. Et skarpt og fint bilde med et flott utsnitt. Bra!!!
Kurt S.

Hei og tusen takk for kommentarene.
Mange av dere er jo så sabla flinke til å beskrive det dere ser. En kunst i seg selv-:)
Espen: Forsto du tok feil da du skrev Bjørn. Det er slikt som skjer i en stresset førjulstid-:)
Skal man fange motiver som dette her oppe er det mye som må klaffe i det korte tidsrommet det er lys. Vindstille, snø, passe temperatur etc. ... og så var jeg så heldig at det inntraff på min fridag i denne uka. Litt flaks må man ha.
Selv om det ikke hadde blitt noe særlig resultat fotomessig ville jeg ikke angret på at jeg tok meg en tur ut. Fredelig og fullstendig ro i skogen. Omtrent som om man kan høre STILLHETEN - jau det va fint-:)
Roger:D200 tror jeg er et supert kamera.
Mvh Kurt
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var nydelig å se en tidlig morgen. Stille...
Så behagelige fargetoner, kaldt, men bra.
Forgrunnen er spesiell og skaper en god dybde for resten av bildet.

vh ingebjørg
Øyvind A.

Fin blåstemning. Det er først og fremst for- og mellomgrunn som fenger, det kunne sikkert blitt fint også om du gikk tettere på og konsentrerte deg om former og linjer i den delen.
Ø.
Heidi A.

Dette var bare kjempe fint! behaglige blåtoner og fin komp av bildet. Heidi :O)
Johan K.

Vakkert, og veldig stemningsfullt.
Flott tonearbeid, som understreker dette frosne landskapet. Her kan en nesten føle kulda :)
Komposisjonen fungerer meget bra. Blikket ledes naturlig rundt i bildeflaten.

Veldig bra

Johan
Knut-Ivar J.

Hei Kurt
Fint bilde, er enig med Roger ad. forgrunnen jeg er villig til å strekke det enda lengre. Jeg synes det er forgrunnen som bærer hele bilde. prøv å se for deg bilde uten forgrunnen da blir det flatt.

Knut L.

Hei Kurt.

Her er det bare å henge seg på; - nydelig stemningsfull formidling av natur som går inn i vinterdvalen.

Stilsikker teknisk jobb og flott komponert motiv.

Lekkert.

mvh
Knut
Audhild E.

Et nydelig vinterbilde!! Utrolig fint med de bøyde, snøtunge stråene i forgrunnen. Fin, passende blåtone, som er med å forsterke stemningen!

Mvh-Audhild
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere andre også.
Dere har rett i at det er forgrunnen som blir det ''bærende element'', for å si det fint. Det var den som fenget min interesse først.
Ellers er det massevis av motiver ute i terrenget på dager som dette. Før snøen dekker alt og vannene fryser helt til.
Det er nesten som man kan gå amok med kameraet -:) Problemet blir bare å velge ut hva man vil ta bilde av og hva man vil fremheve.
Mvh Kurt
Torbjørn K.

Fine blåtoner i dette bildet. Forgrunnen er nok det jeg også liker best her. Jeg tror jeg ville utnyttet dette bedre, og skapt mer dybde i bildet ved en lavere kameravinkel. Jeg savner litt skarphet i bakgrunnen, så en litt mindre blender ville nok bedret dette. Fin linjeføring!

Torbjørn
Janne L.

Jeg har ikke noe å si som ikke er sagt fra før. Må bare si at dette var nydelig. Vakkert blått bilde. Kaldt og klart. Meget bra.
Janne
kine n.

nydelig!
kine n.

nydelig!
Inger Anne Maritsdotter V.

Rolig, behagelig og harmonisk bildeuttrykk,
et bilde som utstråler en vakker vinternatur som har gått til ro,
liker godt de kjølige blåtonene her og komp. syns eg var velbalansert og fin.

Inger Anne
Tone B.

Hei Kurt,

Som andre også er inne på gjør forgrunnen mye i dette bildet. Fine linjer og overganger. Fargetonene skaper en flott vinterstemning og kulda formelig kjennes. Fin dybde og god teknisk kvalitet.

Atter en gang meget bra fra deg Kurt!

mvh Tone
Odd Tore S.

Vakker vinterstemning, med stråene som en fin forgrunn. Kald og blå helhet.
Jeg skulle gjerne sett nærstudier av forgunnen her, den ser lovende ut alene også!
Odd Tore
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene-:)
Odd-Tore:Det er helt klart enkeltmotiv i forgrunnen også.
Kanskje man burde begynne å studere detaljene litt nærmere og fokusere på disse. Mulighetene er mange på dager som dette.
Mvh Kurt


Avsluttet .

Gratulerer med D70.
Nå har vi enda bedre tekniske bilder i vente. Så sent ute har jeg ikke noe konstruktivt å komme med Kurt. Bildet gir meg en slags romjulsstemning, her er det bare å nyte.

Ha en god kveld!

Jan Roar
Avsluttet .

Svalt, krispigt och syreberikande! ;o)
Mycket väl exponerat och en passande ton som talar om kyla. Mycket vackert och tilltalande landskapsbild. Jag gillar speciellt gräset som sticker upp ovan isen.
Mvh
Elisabeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu