Sommerlys og sommerfarger.
Idag er det vått, grått og litt trist ute.
Syntes derfor det passa godt å ta frem litt sommerstemning.
Dette er et lite utsnitt fra altankassen i sommer med plena som bakgrunn. Bildet ble tatt i kveldinga med skrått lys inn fra siden.
Er klar over at linjeføring etc. kunne vært bedre. Det var først og fremst lyset og fargene som fenget meg i dette bildet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-22 12:57:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-22 23:26:09
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde25.1mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/500s
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger769
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165545} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Kurt,

Er helt enig i din egen vurdering her, lys og farger er prima vare i dette bildet;-)

Eg ville imidlertid vurdert å kutte 2-3 cm av høgre del, for å få ein meir ryddigere bildeflate.

Mvh Inger Anne
Bente K.

Ja, jeg er enig i at det passet bra med litt sommerstemning nå - en forfriskende påminnelse om sommeren som alltid kommer.
Du hadde en litt uvant vinkling på stemorsblomstene, bakfra, samtidig som jeg oppfatter bildet som litt rotete. Totalt sett likte jeg dette bildet som det er, vi kan oppleve sola indirekte, og den ene stemorsblomsten som er i fokus, er i sitt naturlige miljø omkranset av andre stemorsblomster med andre farger. Naturen er et rotete mangfold, det synes jeg du har fått vakkert frem her.
mvh Bente
Inger Anne Maritsdotter V.

Ja eg syns absolutt #2 blei bedre, sjøl om det er former og fargar, i lag med det fine lyset, som er det dominerande i dette bildet.

Flott motivvalg!

Inger Anne
Tone B.

Hei Kurt,

Liker de friske sommerlige fargene og vinklingen du har valgt. Lyset er også fint. Men jeg synes bildeflaten ble litt vel rotete, og jeg ville tatt et enda tettere utsnitt enn du har i v2. Jeg ville faktisk fjernet hele stilken på blomsten til høyre og bare beholdt blomsten som ville vært en fin balanse mot blomsten i nedre v hjørne. Bakgrunnen er rett og slett flott.

mvh Tone
Espen A. I.

Skarpt og fargerikt! Liker dette veldig godt. Detaljene florerer og man betrakter bildet i mange minutter. Bra du har sansen for detaljer! :)

Mvh Espen
Gunnar G.

Jeg er helt enig med Tone i at hele den venstre planten bør kuttes bort. Slik bildet er nå, flakker blikket mellom de to dominerende plantene/blomstene. Ingen av dem er fotografert forfra, og man kan lure på hva fotografen egentlig ønsker å fortelle her, for ingen av de to blomstene er slik at de umiddelbart tiltrekker seg oppmerksomheten. Ved helt å kutte ut den høyre planten, gjenstår nå bare en blomst, og plutselig blir den alene blikkfanget. Da oppfatter man bedre (og roligere) at det er et bilde av en blomst bakfra - noe som i seg selv er en sjeldenhet. Bildets logikk holder, og selv de to mer uryddige kronbladene i venstre-hjørnene glir mere inn i komposisjonen og kan aksepteres.
vennlig hilsen Gunnar
Torbjørn K.

Dette synes jeg ble bra. Går for v2 her. Spreke mettede farger og et fint lys, og spesielt fin kontrast mellom dyp grønn og rød/lilla. Bra skarphet.

Torbjørn
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Som jeg nevnte i innledningen: Innser at linjeføringen/rendyrking av linjer etc. kunne vært bedre. Etter forslag synes jeg også at V2 ble bedre i så henseende. Ser også poenget med å fjerne hele stilken på blomsten til høyre.
Kunne sikkert blitt bra. Jeg må da frem med kloneverktøyet. Skal prøve når jeg får anledning. Om det blir vellykket er ikke godt å si.
Ser dere ingen ny versjon gikk det dårlig -:)
Grunnen til at jeg tok dette bildet bak blomstene var først og fremst for å få frem lyset,fargene og bakgrunnen.
Mvh Kurt
Tone B.

Hei igjen Kurt,

Jeg ville ikke brukt kloneverktøyet. Bare tatt et nytt utsnitt hvor du kutter innenfor stilken på blomsten til høyre og beholder blomsterbladet på venstre side av stilken. Bare et forslag :-)

mvh Tone
Kurt S.

Tone: Ahaa-:) Selvfølgelig. Hvorfor skulle jeg gjøre det så vanskelig-:)
Jo det må jeg prøve. Tusen takk for tipset!
Kurt
Stine J.

Hei Kurt,

Herlig og sommerlig! Lyset og fargene er flotte. Motivet bra, men kan nok bli enda bedre med Tone's kutteforslag. Jeg kunne ønske at bladet nede til høyre var mer blurret, men det er pirk. Flott og sommerslig dette! :-)

mvh Stine
Steinulf L.

Her viser du et frodig og fargerikt mangfold. Litt uryddig, javel, men en hertlig sommerstemning. Det var jo det du ville dele med oss, og det lykkes du godt med. V#1 takk.
Tone B.

Akkurat slik jeg mente. V3 for meg! Synes bilde ble roligere og et klart fokuspunkt kom mere frem.

mvh Tone
Tone A.

Flotte fargar på fiolane, skarpe detaljar på den fremste fiolen og eit fint lys.
Bakgrunnen med sine grøne fargetonar framhevar dei fargerike kronblada, og gjentek fargen på stilk og blad. Kreativt med fiolane med baksida ut som har flotte detaljar.
Tone Blom sitt forslag v3 blei, mykje rolegare i uttrykket og det har ei fin sommarstemning. V1 blei litt rotete, men samstundes er det eit meir frodig bilde.
:) Tone
Per-Martin J.

Versjon 2 best. Bra skarphet i vakre farger og vekslinga mellom lys og skygge er flott. Den lille lysflekken øverst på stengelen beriker også helheten. Jeg har sansen for ditt fotografiske øye.
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene-:) og Tone B. takk for hjelpa!
Mvh Kurt
Janne L.

Artig å komme inn så sent å se hvordan bildet har forandret seg på de tre versjonene. Jeg må si at v 3 ble meget bra. Virkelig en fargeklatt som man legger merke til. Likte veldig godt det kvadratiske snittet.
Janne
Fred S.

Bortsett fra pene farger fikk jeg nok temmelig lite ut av dette bildet, Kurt, uansett versjon, jeg er og blir ''allergisk'' mot bilder av pene hageplanter.

vh fred
Kurt S.

Janne og Fred: Takker så mye for kommentarene.
Fred: Javel og okei -:)
Heldigvis er vi alle forskjellige.
Selv har jeg ikke en slik allergi-:) Tror likevel ikke dette blir av mine spesialfelt.
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Egentlig et litt (for meg i alle fall) uvanlig motiv fra din side. Du er jo Landskapsfotograf med STOR L :-) Men når jeg tenker meg om, mener jeg å huske et eller annet dypdykk i blomsterkassa di i et tidligere bilde. Nok om det. Vanskelig å velge seg en versjon her. Jeg vil heller la meg fasinere av fargene og det sommerslige, som jo er bare herlig å betrakte en mørk novemberkveld.
Teknisk er det jo bra, og med fint lys. Litt virrvarr, men for all del; ikke rotete. Syntes alle versjonene (utsnittene) har noe for seg, men kanskje det stramme/tette i versjon #3 blir det som er mest behagelig i lengden.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu