Utstyr
  • Sort
  • masse tjukt glass
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetI og med at det var tatt innendørs under litt vanskelege lysforhold, følte eg at korkje VR eller liknande holdt, så eg tok fram et fastobjektiv med lysstyrke 0.75. Dersom ikkje så hadde eg rett og slett ikkje klart å fryse bevegelsen... Berre taparar bruker f 2.8!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger696
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_165119} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Eivind A.
Der kom bildet du snakket om, ja! Synes det ble et fint stykke abstraksjon som absolutt har livets rett. Motivet er tydelig nok til at man ser det er en sommerfugl, og utydelig nok til at det kan få større uttrykkskraft.

Er usikker på hva jeg synes om det hvite hjørnet nede til venstre, men tror jeg enten vil ha mer eller ha det helt fjernet.
Jon Fredrik S.
Jeg kunne vel ønske meg noe mer farger, kontrast og skarphet. Egentlig synes jeg ikke komposisjon eller motiv er topp, heller. Dessuten er bakgrunnen utiltalende. Noe budskap er vanskelig å spore. Alt i alt er ikke dette mitt favorittbilde i din portefølje, for å si det slik.

Argh. Nå må jeg vel begrunne mine standpunkter for at denne kommentaren skal ha livets rett ...

Ok. Et forsøk.

Farger: Ønsker meg mer metning. Jeg synes dette blir litt trist. Og mønstrene som kunne hjulpet, kommer ikke så godt frem.

Kontrast: Toneforløpet er litt flatt, det er lite tegning i de mørke partiene.

Skarphet: Ikke vanskelig å forstå at åpningsforholdet i optikken du har brukt gjør at dybdeskarphet blir omtrent ikke-eksisterende. I tillegg er sikkert ikke absolutt skarphet på største åpning helt fantastisk med denne optikken, heller. Likevel, den bakerste vingen, som er hovedelementet i bildet for meg, skulle vært skarpere.

Jeg er kjenner dog at mine synspunkter nok ikke er helt overførbare. Jeg har en lei tendens til å overdrive de tre punktene ovenfor en smule selv ;)

Komposisjon: Jeg liker ikke formatet. Synes ikke det er hverken fugl, fisk, krypdyr, insekt eller noe annet. Kall meg gjerne konvensjonell, men formatet du har valgt er ikke spennende, heller. Flatebruk er vel ikke så galt, men jeg synes utsnittet virker litt tilfeldig.

Motiv: Tjo, jeg liker sommerfugler. Er helt sikker på at jeg kunne like sommerfuglbilder også. Kanskje motivet er ok, da. Men jeg liker ikke abstraksjonen du har gjort. Jeg synes ikke dette er et pent bilde. Og selvsagt er det ikke slik at et bilde må være pent for at jeg skal like det. Det er bare det at jeg ikke ser det estetiske her i det hele tatt.

Bakgrunnen er skittengrå og forstyrrende.

Til ditt – og mitt eget – forsvar må jeg innrømme at jeg liker bildet bedre nå enn jeg gjorde da jeg begynte å skrive denne kommentaren. Jeg er imidlertid redd det har lite med bildet i seg selv å gjøre. Det mest positive med dette bildet er det morsomme og vennligsinnende stikket under «Teknisk».

Huff og hmm. Dette er kanskje min minst positive kommentar noensinne. Har lest det du skriver i profilen din, vet du mener det, og kommenterer deretter ... Imøteser ditt svar på dette, om du har lyst.

Med vennlig hilsen Jon Fredrik
Trond H.
Takker for kritikker, dere som har orket :-)

Noen tekniske svakheter kan nok forklares (uten å av den grunn unnskyldes) ved bruk av litt uoriginal optikk som er beregnet på helt annen bruk... At det ikkje er helt skarpt (kan aldri bli det) var dermed på en måte gitt før eg begynte opptaket.

Var veldig i tvil sjølv før eg la ut dette bildet, var et av de forsøkene der eg måtte spørje meg sjølv: Enten så har dette ''noko'', eller så har det ''ingenting''. Problemet mitt var at eg hadde litt problem med å sette fingeren på problem(ene). Derfor er slike flotte tilbakemeldinger uvurderlige...

MVH TH
Odd Tore S.
Dette måtte få modne seg.
Førsteinntrykket var brun sommerfugl forkledd som sort og brun kladd med litt vingeaktig bakgrunn. Ikke så veldig spennende, men det hender at man ser bilder på en annen måte ved neste forsøk.
Slik gikk det ikke her.
Jeg forstår ikke hvorfor du har kuttet som du gjorde, heller ikke at du la fokus mest på bakre vinge, når resten blir såpass dominert av det mørke i den uskarpe kladden.
OK at objektivet har sine særegenheter, men de bør spille mer på lag med innholdet i bildet enn det jeg synes de gjør her. Nå blir det helst sær teknikk uten at jeg ser i hvilken retning den skulle bidratt.
Odd Tore
Eirik H.
Eg meiner du bør fortsette å prøve deg fram med denne teknikken. For meg stemmer vingene, men ikkje bakgrunnen og lyset elles. Men uttrykket er spennande. Kva med instrument- og musikarportrett med denne teknikken?
Trond H.
Takker for ytterligere synspunkt..

EH: Jobber med saken: http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_oversikt.cgi?brukerid=2...p;nomenus=

:-)

MVH TH
CF W.
KULT BILDE !''

'' Ja jeg er ening med . . . det var et kult bilde''

Hviken kommentar vil du like å ha på dine bilder?
FØLG MED PÅ DENNE DISKUSJONEN http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=1860... (link forkortet)

Foto.no vurdere å lage en ny tjeneste
mvh CF-grunnlegger
Jon-Petter T.
Har sansen for din lek med elementene. Resultatet ble bra.
jeanette h.
tja, jeg synes dette ikke er så ille... ja, kanskje noe av det tekniske ikke er sterk, men det er vel ikke alltid det viktigste?
Jeg tenkte med en gang på et eventyr, en fe kanskje? et snappshop av noe man så i øyekroken? Det at den er uskarp og lyset fra bakgrunnen kommer litt inpå vingen får meg til å tenke på et maleri eller vannmaling, som deretter gjør denne fantasi-følelsen sterkere.
Bakgrunnen synes jeg passer veldig godt til der den ser ut som penselstrøk eller noen annen textur..ser nesten ut som at vingene skinner...
Det jeg vil plukke på er nede i venstre hjørne er det noe lys som jeg ikke syns passer inn. kunne ønske det var mørkt der, som vingen..
kan kanskje hende at bilde passer seg godt med en unsharpen mask...
men jeg liker dette bilde. en annen måte å se sommerfugel på..

*J*
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu