Spettmeis
Spettmeisen i en liten pause fra frøsankingen en fuktig novemberdag.
Ok.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-16 17:38:36
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-16 18:26:55
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 500/4 P
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW, ISO 1600
  • Nei
  • Annet-2/3 EV, stativ, varme klær, kaffe og turkompis. Beskjeden støyreduksjon av bakgrunnen i ettertid.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger917
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164619} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Stig B.

Klassisk spettmeispositur. Ser ut som om de tekniske tiltak som ble gjort stemte bra :-). Synes jeg ser spor etter støyreduksjonen, kanskje originalen med støy er akseptabel?? iso1600 er mye, man kan i enkelte tilfeller passe best uten støyreduksjon.

Fin skarphet på hodet, fin linje inn via den grønne gran-greina inn til fuglens linje. Bra forankring i stammen til høyre, ok utsnitt.

Var ute og tittet på foringen min nå, spettmeisene er altfor dominerende, de skremmer jo bort alt annet ;-(.

Mvh Stig
Morten W.

Dette bildet blir alt for grøtete grunnet den høye ISO'en, og det har dårlig kontrast. Motiv og alt ellers stemmer.
Baard K.

Et ok artsbilde. Detaljene forsvinner litt grunnet høy iso. Ellers kjent positur fra spettmeisen. Utsnittet er bra. Grenen over benet til spettmeisen forstyrrer litt. Bakrunn er fin og diffus og skaper fin ro over bildet.
Christian H.

Stig: Jeg har ikke gjort noe forsøk på å fjerne støyen, har kun dempet den litt, men det er mulig jeg har vært litt unøayktig med maskeringen. Skal se om ikke jeg kan få lagt ut en ubehandlet (for støy) versjon, men det må bli i kveld eller i morgen. For øvrig var det kjøtt/blå/svart/granmeis, trekryper og grønnfink på denne foringsplassen - ingen tvil hvem som hersket der (i verste ''Rambo-stil'' som det står i GSF :))

Morten: ISO-støy/grøt er vel en smakssak. Tidligere ville jeg vært enig med deg, men nå sliter jeg med å finne grunner til at det skal gjøre noe. Kan være enig i at kontrasten er litt svak, skal se om ikke jeg kan gjøre noe med det.

Baard: Personlig syntes jeg ikke detaljene lider så mye - med tanke på at det er brukt høy ISO. Enig i at greina forstyrrer litt, det er det andre som har påpekt også. Er likevel litt usikker på om bildet hadde vært bedre om beina var fri - eller om det tilfører den nødvendige irritasjonen ???

Takk for innspill alle tre!
monia elise t.

Hei Christian,har vært innom å kikket litt på bildene dine ,synes di er bra jeg.Når jeg ser på dette bildet,synes jeg det er et godt motiv,men jeg ville kansje kuttet det litt og fått frem fuglen bedre. knipset i rette øyeblikk =)
Morten W.

Hei igjen!
På fuglebilder er det vel optimalt med så lite støy som mulig? Sliter du med å finne gode grunner til at det gjør noe med støy kan du vel se på dette bildet: bilde nr. 205424. Det blir vel ikke bedre hvis det var kornete?
Angående ditt bilde, så drukner nesten det nederste benet og undersiden av nebbet i støy. Det er det jeg ikke skjønner at noen kan godta!
Ellers, så skulle jeg gjerne hatt samme bilde i mitt eget arkiv!
Per Harald O.

Nydelig motiv, MEN det tekniske er nevnt allerede!
Det ble desverre litt gromsete.
Roger V.

Hei Christian
Klassiske og fin positur, dessverre alt for grøtete, og litt for liten konstrast i bilde.
Kansje litt mer etterarbeid i ps ville gjort seg. (kontrast og saturation)

Roger
Espen A. I.

Lærerikt å se naturens dyr på så nært hold, takker for det!

Mvh Espen
Christian H.

Til de som er opptatt av grøt; sesongen nærmer seg! ;) Jeg har nå lagt ut en v2 som kanskje er enda verre ?? I tillegg har jeg laget en versjon hvor jeg nesten har fjernet støyen i bakgrunnen fullstendig. Vil gjerne ha synspunkter på det arbeidet jeg har gjort, og om resultatet ble bedre.

Morten: Interessant at du snur problemstillingen på hodet, jeg har egentlig ikke tenkt på det på den måten. Nå har jeg strengt tatt ikke påstått at støy gjør alle bilder _bedre_. Poenget mitt er at bilder med støy også kan være gode. Jeg bruker lavere ISO-verdier - både pga. lavere støy, men også andre faktorer - når forholdene tillater det. Jeg syntes imidlertid det er sløsing med gode motiver når man ikke kan akseptere litt støy under dårlige lysforhold.

Monia Elise: Har allerede kuttet en god del. Dette er vel omtrent 70 % utsnitt. Ser poenget ditt, men jeg ønsker å ha med litt miljø, derfor må det bli som her. Dessuten vil et større utsnitt føre til at støyen blir såpass fremtredende at kanskje jeg også ser på det som et problem :)

Espen André: Hvis du syntes dette ser spennende ut anbefaler jeg deg å finne en plass du kan fôre fugler. Under en fotopause denne dagen testet jeg nærgrensen til disse fjærballene; i løpet av under ett minutt kunne jeg stå 30 cm fra brettet. Kan hende det er mulig å fôre dem fra hånda hvis du er tolmodig.
Svein B.

Mye er bra i bildet synes jeg- komposisjon, miljø, positur og skarphet. Desverre synes jeg også at støyen drar helhetsintrykket en del ned, og det er virkelig synd med et ellers så fint bilde. ISO-støy er jo ofte et resultat av et kompromiss når en fotograferer fugler i skogen, og en må gjerne velge mellom uskarpe bilder eller litt støy. Noen ganger kan støy ved høyere ISO ikke bli så fremtredende, noen ganger også kledelig- men her skulle jeg helst sett noe mindre støy enn det som er. Men når det er sagt så har jeg også sett mange bilder som er helt ''overkjørt'' i et støyfjerningsprogram, og de blir ofte helt glatte og detaljeløse. Din ver #3 synes jeg er bra, der har du gjort en god jobb med bildet, og resultatet blir straks mye bedre.

Mvh
Svein B
Morten W.

V3 tipper langt over på den positive siden for meg. Fin jobb!
Magnus A.

Hei.
God presentasjon av spettmeisen.Fint å se en del av miljøet.
Ver.3 desidert den beste,liker personlig ikke så mye støy som i ver.1,synes alt blir liksom litt ''grøtete''
mvh.Magnus A.
Stig B.

V3 ble en god løsning her. Originalen hadde vel mye støy, mens v3 rydder bakgrunnen uten å smøre utover fjærene på den lille kroppen.

Som initialbror SB sier så blir dette ofte et kompromiss, og i disse novembertider må vi ofte leve med høy iso.

Mvh Stig
Avsluttet .

Hei
Synes v3 ble veldig bra, men jeg ville kuttet bort de grenene i bunn, føler de tar mye av oppmerksomheten.
Veldig fin skarphet på fuglen.

mvh arild
Marius R.

Heisann!

Versjon 3 ble vedlig bra, de andre hadde for mye støy!

Marius
Øystein A.

V3 ble det beste resultatet, stoyfjerninga gjorde bildet mer behageligt aa se paa! Enig med de andre som sier at grenene i forgrunnen forstyrrer en del.

Ps. Jeg har lagt inn en ny version av bildet 'Dugu' som du kommenterte paa for noen dager siden. Kan du foelge opp kommentaren din, den nye versionen jeg la ut er basert paa dine forslag! Thx.
ingeborg w.

Takk for ærlig kommentar til mitt bilde. Jeg lot meg nok merke av en flott naturopplevelse en flott høstdag, uten at jeg har klart å formidle det videre. Synes du har fanget en fin positur med bakgrunnen godt ute av fokus, ingen forstyrrende elementer. V3 er klart best etter min mening, mer kontraster og mindre støy gjorde seg bra.
Fredhammer E.

Flott motiv.
Fredhammer E.

Flott motiv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu