Another summer past away.
Mitt debutbilde her på dotten med mitt nye kamera.
Egentlig rusla jeg rundt nede i støa for å ta bilde av havet og naustene. Jeg kom da over denne gamle stolen, som noen hadde slengt fra seg, og tenkte den måtte kunne brukes til et eller annet i bildet.
Synes det ble en litt absurd kontrast mellom de gamle naustene og stolen. I og med at stolen kom med ble det en litt merkelig stemning i bildet. Et snev av komikk iblandet litt mystikk. Kunne muligens brukt kortere lukkertid ved å velge høyere Iso.Ville da fått mere struktur i havet. For å forsterke den litt pussige stemningen valgte jeg imidlertid å ha det slik som dette.
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker13s
  • FilmtypeIso200 Jpg-fine
  • Nei
  • AnnetStativ - selvutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger938
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164043} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
ingebjørg fyrileiv g.

Dette likte jeg umiddelbart!
Er fullstendig enig med din egen kommentar. Mystikk og litt komikk.
Jeg liker valget av lukkertiden. Fin sløring som forsterker stemningen.
Blir sittende og tenke på hvem som satt der og hvor persjonen er...hva tenkte han..?
En god komp.

Gratulerer med nytt kamera! Et svært vellykket debutbilde!

hilsen ingebjørg
Siri S.

Jeg likte bildet. Riktig flott.
- Siri
Odd Tore S.

Uvanlig med en slik nesten veteran stablestol som strandstol. Kan nok være enig i at den kan brukes til noe i fotografisk sammenheng, særlig med nytt kamera og rykninger i lukkerfingeren.
Bildet lever vel opp til tittel og undertekst. Teknisk og bildemessig rutinert og bra gjennomført, uten at jeg egentlig har lyst til å strekke meg særlig lenger enn det.
Derimot har jeg lyst til å følge med og høre om nykameraet i bruk. De siste nyheter på kamerafronten vekket til live interessen hos en gammel Nikonist og kameramishandler som konverte til Canon i frustrasjon for 15 år siden. D200 med tetninger mot vær og miljø ++++ høres fristende ut, men betjeningen på digitale Nikon synes jeg ikke har vært særskilt enkel.
Odd Tore
Kurt S.

Hei og takker så mye for kommentarene.
I hvilken tidsepoke en slik stol var moderne vet jeg sannelig ikke-:)
Har ikke sett en slik før.
Odd-Tore: Så langt er jeg godt fornøyd. Har imidlertid ikke fått prøvd så mye utendørs p.g.a mye regn, lite lys og dårlig vær.
De to foregående kameraene mine har vært Canon. Tenkte det kunne vært interessant å prøve noe nytt før jeg ble helt inngrodd Canonist-:)
Den ettermiddagen jeg tok dette bildet ble det etterhvert temmelig mørkt. Fomla med menyer og diverse i halvmørkna men det gikk likevel greit-:)
Betjeningen synes jeg er helt ok. Nå har imidlertid ikke jeg noe erfaring med Canon dSLR slik at jeg har dårlig sammenligningsgrunnlag.
D200 tror jeg er et supert kamera.
Mvh Kurt

Odd Tore S.

Litt usaklig om stolen: Den er maken (bortsett fra det gyselige trekket) til stablestolene her på jobben, og de er fra 1975. I dag regnes 30 år som veteran i enkelte sammenhenger!
Min erfaring med digital Nikon er krøkkete betjening av Meny i forbindelse med ofte brukte funksjoner. Behovet for disse forsvant før jeg fant funksjonen! Og jeg hadde lest bruksanvisningen og hadde den med meg.
Canon 20D har også et par fulltreffere der i forhold til min 300D, bl.a. speillås er ikke særlig raskt tilgjengelig (for den tydeligvis fortsatt nokså uøvde, til tross for ganske mange dager med 20D totalt). Og betjeningsknappene på Canon er håpløst små og lave for bruk i kaldt vær.
Objektivet ditt er ikke et VR-objektiv? Jeg ville være særlig spent på hvordan det i så fall virket, har to IS selv hvor stabiliseringen er til stor hjelp.
Odd Tore
Kurt S.

Odd-Tore: Enig i at stolen er gyselig-:) Det var derfor jeg skrev at bildet fikk et litt komisk preg.
Ellers har jeg, som sagt, ikke noe sammenligningsgrunnlag når det gjelder Nikon- Canon og betjeningsknapper/menyer.
Så langt har jeg imidlertid ikke noe å klage på når det gjelder dette.
Nikon d200 vs. canon 20d blir et litt vanskelig valg tror jeg.
D200 høres fristende ut!
Linsa: Det stemmer at det ikke er stabilisering på denne. Noe som uten tvil ville vært en fordel. Her kommer økonomi inn i bildet. Linser med stabilisering ligger nok i en helt annen prisklasse. (Betalte litt over 2000 kr for denne) Likevel: Etter hva jeg har hørt fra andre, og lest, skal dette være en fullt brukbar linse.
Man får kikke litt i lommeboka og spe på med litt ekstra optikk etterhvert antar jeg-:)
Mvh Kurt

Avsluttet .

Hej Kurt!

Spännande bild. Gillar den!
Lite vemod i den tycker jag.
Roger V.

Hei Kurt
Bilder der vannet er fløyelsmykt som dette er stort sett alltid fine å se på.
Hvorvidt om stolen skulle vært med, er jeg svært usikker på. Syntes ikke helt den passet inn. Men det er nå min smak.

Gratulerer med nytt kamera. Håper du får få like mye glede av dette som du fikk av G3en.

Roger
Knut L.

Hei Kurt, - gratulerer med nytt kamera. Tvi - tvi - du blir sikkert fornøyd.

Som Odd Tore sier; - bildet lever opp til tittel og undertekst .. - så absolutt.

Og dessuten; - et fint ''blåtimebilde'' med et underfundig innslag hva gjelder fokus på den litt spesielle stolen i denne sammenheng.

mvh
Knut
Inger Anne Maritsdotter V.

hei kurt

først og fremst, gratulere med nytt kamera,

eit artig og interessant bilde, eg liker godt ideen din her og kva du har tenkt m.h.t. komposisjon,

stemningsfullt med blåtoner og lang lukkertid i sjøen, ein sliten stol prega av tidens tann og minner om en svunnen sommer,

godt formidlet, syns eg.

-inger anne-
Thomas M.

fint men samtidig originalt og flott!
her har du fått en fin komposisjon.
Janne L.

Bildet falt i smak med en gang. Jeg er veldig glad i bilder som er tatt i skumringen. De røde prikkene i stolen mot den røde naustet, ble veldig bra.

Bildet er morsomt og artigt. Meget bra.
Janne
Tone A.

Den gamle stolen gjer bildet spesielt. Pga at den er gammal slik som nausta pg rødfargeb går igjen på både stol og naust. Stolen skapar også liv i bildet med sitt retromønster. Fin dybde i bildet med dei gamle nausta og dei bare fjella bak. Strandlinja med alle småsteinane leiar blikket innover. Nausta har fine detaljar som viser at dei er gamle. Vakkert sløra vatn med fine blåtonar, som også den litt tunge himmelen har. Fin komposisjon og eit kreativt bilde med uvante kontrastar!
:) Tone
Steinulf L.

Gratulerer med nytt kamera.Resultatet er meget bra,rocka stol tilpasset rocka og sliten bakgrunn.

Menyvalg på Nikon, som på andre kameraer er vel mest snakk om tilvenning. Når du har Fått det under huden går det greit. Har selv et VR objektiv 70-200 mm som fungerer fint med D70, også når det er påsatt en 20TC EII converter som dobler lysstyrken til 5,6. Autofokusen fungerer bra,selv med en slik stabling av glass. Forøvrig er Bjørn Rørsletts objektivtester svært informative.
Tor-Erik E.

Heisann Kurt.
Gratulerer med et glimrende valg av nytt kamera, nokså overraskende at DU går for Nikon:) D70s er et glimrende kamera, det kan jeg skrive under på. Har hatt både D70 og D70s. Forøvrig kan jeg nevne at betjeningen til Nikon's dSLR kontra Canon's er noe bedre. Det ligger ergonomisk bedre i handa enn hos Canon's modeller. Har holdt i både 300D, 350D og 20D. Ingen av modellene er i nærheten av det ergonomiske og fornuftige grepet hos D70s. Der er Nikon bedre mener jeg. Ellers så er disse to betjenings-hjulene på pekefinger og tommel unike hos Nikon. På Canon må du flytte fingeren ned på det vertikale hjulet ved skjermen som virker noe tungvindt. (Der fikk jeg lagt inn noen ord for oss Nikon-elskere :) ) Forøvrig ser jeg OTS spør om objektivet ditt har VR, antar han ville brukt det i dette bildet? Det ville i så fall ikke vært spesielt lurt siden du allerede hadde kameraet på stativ. VR+stativ er ingen god kombinasjon, og VR er helt unødvendig ved stativbruk.

Så over til bildet:)
Et vellykket bilde hvis jeg ser på eksponeringen. Noen vil vel kanskje påstå at bildet er noe undereksponert, men det aner meg at det er meningen her. Uten tittel og undertekst ville jeg spekulert alt for mye, og konkludert med at jeg ikke helt fatter poenget:)

Tor-Erik
John-Tore G.

Hei og gratulerer masse!
Flott start dette. Likte den nostalgiske blå farven. Stolen er så fullstendig gyselig at det blir råtøft:-) Litt surrealistisk igrunnen. Nei dette var virkelig bra! Ikke kortere lukkertid. Vær fornøyd du ......
mvh John-Tore
Odd Tore S.

Tor-Erik:
Jeg er godt kjent med VR / IS fra Canon, kjøpte det første IS-objektivet de laget før det kom til Norge.
Her gikk det på å finne ut om det var erfaringer med Nikon og VR å hente i fremtiden, i fall jeg skulle konvertere tilbake til Nikon igjen, IS er nærmest et ''must'' for min bruk.
Odd Tore
Kurt S.

Hei og tusen takk for kommentarene.
Steinulf: Takk for tipset ang. B. Rørsletts objektivtester. Mye interessant å lese på hans hjemmeside.
Tor-Erik: Takk for en god beskrivelse av Nikon vs. Canon dSLR.
Men for all del: Det finnes sikkert svake og sterke sider ved begge typer.
Det er godt å ha et bra arbeidsverktøy men til syvende og sist er det fotografen det kommer an på om bildene skal bli bra eller ikke.
Forøvrig kunne dette vært mitt bidrag til ''Skulpturlandskap Nordland''
Det er ikke alltid man fatter poenget der heller, he,he....
Mvh Kurt
Tor-Erik E.

Odd Tore: Skjønner. Har forøvrig et Nikon 24-120 objektiv med VR og kan anbefale Nikons bildestabilisator på det varmeste!

Tor-Erik
Avsluttet .

En bild jag faller för.. Den är verkligen en ''farväl till sommaren''.. Minnena finns dock kvar, liksom försöken att hålla den kvar genom den somriga stolen.
Höstens ödesmättade toner och kylslagna stämning talar otvivelaktigt om att det är slut för denna gång..
Mycket väl balanserad bild och bra komposition.
Mvh
Elisabeth
Espen A. I.

Dette er absurd kunst! Liker det godt! Artig å se utfordrene bilder fra deg:D

Stå på!

Mvh Espen :>
Inger-Lise S.

Både sørgmodig og litt komisk. Men lyset, komposisjon og farger, gjør at det heller mot det melankolske. Meget bra teknisk! Fine farger.
Annerledes! Det er bra:)

Inger-Lise
Nina S.

Masse stemning, mange kontraster, vakkert i blått, veldig godt formidlet.
Mvh Nina
Johan K.

En riktig så fin stol :) Bra at du ikke skubba den bort.

Liker bildet, fin stemning. Bra komponert, og tonene er flotte. Liker bruken av lang lukker her.

Johan
Vegard L.

Artig vri. Når det gjelder VR er min erfaring at 70-200/2.8 VR ikke alltid gir tilfredsstillende resultat, spesielt ikke på stativ. Se eksempel bilde nr. 123462. På 300/2,8 VR virker VR utrolig. Heller ingen betydning om det står på stativ. Har tatt tilnærmet helt skarpe bilder ned mot 1/20 sek frihendig.
God helg!
Mvh Vegard
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle!
Vegard: Takk for tipset. Veldig nyttig å få litt erfaringstips og det du nevner var nytt for meg.
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Kurt og gratulerer med nytt kamera. :-)

Vellykket og litt absurd bilde dette. Litt underlig stemning som pirrer nysgjerrigheten. Bra! :-)

mvh Stine
Hannah Eline A.

Kult bilde! morsom kontrast ja. Jeg hadde likt det bedre om stolen hadde stått litt rettere. Nå heller bildet litt for mye til venstre syns jeg. Men ellers kjempekult! :)
Torbjørn K.

Gratulerer med nytt kamera! Du har lenge vært beviset på at det går an å ta helt supre bilder, uten at man har det aller nyeste av kamera. Kanskje vi får se enda bedre bilder av deg fremover nå?

Liker den kalde stemningen i dette bildet. Artig også med den stolen, som gir et ganske annerledes landskapsbilde. Etter min smak kunne du lagt på noe mer fargemetning.

Torbjørn
Fred S.

Det var en fæl stol, Kurt, men slik var vel smaken på 70/80-tallet. Husker med en viss gru den rødstripete kjøkkentapeten vi hadde den gangen, den knallgrønne baderomstapeten med kløvermønster, og den skrikenede blåmalingen på soverommet. Men vi overlevde...
Selve motivet er vel kanskje ikke så veldig originalt, tomme parkbenker og ditto strandstoler er velkjente ''symboler'' på et høsten har satt inn. Om det at stolen er såpass ''sær'' gjør bildet mer ''absurd'' er jeg heller ikke overbevist om, men når nettopp du legger ut et Lofotbilde med denne vinklingen skal jeg i det minste gå med på at det er noe nytt fra din hånd, Hvem vet, kanskje nytt kamera gir ny kreativitet, tror jeg bør foreta en liten investering jeg også.
Det som hadde gjort dette bildet adskillig mer spennende enn hva jeg opplever det som, er om du hadde f.eks. en gammel gubbe i stolen, i ferd med å bøte garn eller gjøre opp fisk. Det ville ha gitt bildet mer innhold for meg, og samtidig gitt en mer ''meningsfylt'' funksjon til stolen. Men det blir jo mer hypotetisk; selv jeg er ikke så naiv at jeg tror det sitter gamle fiskere og bøter garn på hvert et nes i Lofoten eller Salten. Du får låne med deg en gubbe....

vh fred
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også:
Fred: Joda-:) En gammel gubbe med blå kjeledress, kasjettlue og pipe i munnen og som sitter og bøter garn nede i fjæra i en stol som dette ville nok vært noe-:)
Om nytt kamera gir mere kreativitet eller bedre bilder er jeg slett ikke sikker på. Det er så mye som spiller inn.
Det med kreativitet tar jeg forøvrig ganske rolig. Det får komme etterhvert.
Dersom man føler det som et press tror jeg det blir bare tull.
Mvh Kurt
Trygve S. A.

Artig bilde! Det har absolutt appell til meg, med sine kontraster. Du har fanga dette dunkle senhøstlyset meget godt.

Ellers, gratulerer med nytt kamera, Kurt. Men sannelig gjorde du god jobb med det forrige du hadde. Og som du vet - det nytter ikke med kameraer om ikke motivene er der. For oss her i fylket, så er ikke dette noe problem.
Ser frem til mange gode bilder fra ditt nye kamera. Du er jo en ekspert i å fange stemninger som man kjenner seg igjen i.
Avsluttet .

Gratulerer med nytt kamera, ser ut som om du får bruk for det;)
Et fint bilde med god komposisjon og veldig god symmetri.


Mvh Kyrre Lien
Linde G.

Et stemningsfullt og morsomt bilde der du har lykkes i å skape noe nytt uf av dette maritime utgangspunktet. Stoffet fra 70 tallet gjør skikkelig susen og er over halvaprten av bildet !.
Veldig bra !


Hilsen
Linde Gilberg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu