Fullbåren
Bildet er tatt i Vigelandsparken med ett speilreflekskamera av typen olympus om10. Hva slags innstilling kamera stod på husker jeg ikke. Bildet har jeg senere scannet, jobbet litt med kontrast og skarpet det. Bildet var opprinnelig i farger og jeg har gjort det om til svart/hvitt etter scanning.Stripene etter scanning irriterer meg.
Selv syns jeg vinkelen på lyset var greit, fikk med passe av sokkelen som statuen står på og ikke for mye luft rundt motivet.
Ellers så er jeg åpen for tips og kommentarer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-09 17:29:57
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus om10
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger409
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163807} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Solveig E.

Og siden jeg da har hatt en feilinnstilling på skjermen min så ser jeg nå at bilde nr 2 er helt på jordet og bild nr 1 var mer enn nok bra :)
Får ikke rette det eller fjernet det.

Hilsen Solveig
Christian H.

Det som var bra med ditt forrige bilde, var at det var ditt eget verk. Dette er en avbildning av et annens verk og det syntes jeg gjør det vanskelig å kommentere.

Når det er sagt er jeg enig i at v2 blir for lys, i det minste på min skjerm.
Solveig E.

Hei Christian.

Hyggelig at du stakk innom igjen. Ja , du har nok rett i det med å kommentere andres verker og etter at jeg fikk tips om skjermen min så ser jo jeg og at det andre bildet er håpløst :) Synd at man ikke får slettet her, for jeg skulle gjerne tatt det bort.

Men ellers da? sitter babyen midt i bildet? eller burde jeg tatt bildet på en anderledes måte? Hatt lys fra en annen side? Er det noe som er sjenerende på bildet, som lager støy?

Ble masse dette :)

Hilsen Solveig
Christian H.

Jeg mener altså at du burde tatt bilde av noe helt _annet_. Ellers sitter babyen midt i bildet. Deler av motivet er på grensen til utbrent. Til et annet hovedmotiv ville jeg nok blendet bort bakgrunnen enda mer, men den er ikke så verst nå.
Åsmund I.

Enig med Christian i at det er vanskelig å kommentere et bilde av en annens verk. Statuen er forsåvidt greit plassert når du går så tett på den. Utbrent her og der, men jeg synes kanskje det gjorde bildet litt mer spennende. Lyset er litt sterkt ovenfra og himmelen er også sterkt utbrent. Bakgrunnen er ok. Du har en slags ''lerrets''struktur i bildet, det liker jeg. Ellers er det helt greit, men vi vet jo fra ditt forrige bilde at du kan bedre enn dette.

Mvh Åsmund
Solveig E.

Heisann :)

Christian : Takk for nytt svar, satt pris på det.

Åsmund:Lerretsstrukturen tro jeg kommer av scanningen og utbrentheten dere begge snakker om, kan komme både av scanning og kanskje kontrast?

Ellers så skjønner jeg at det å ta bilder av andres kunst ikke er helt ok ;)
Bildet ble tatt for over to, snart tre år siden, så det er nok kanskje grunnen til at det er så stor forskjell på ''kvaliteten'', hvis jeg kan si det slik. Håper jo selv også at jeg har blitt bedre som hobby fotograf på de årene.
Men jeg lærte masse av dere på det bildet, så da var det ikke bortkastet for meg å legge bildet inn :)

Takk igjen gutter for konstruktive svar.

Hilsen Solveig.
Åsmund I.

Det kommer sikkert av scanninga ja. Jeg synes altså at det ble litt tøft. Å ta bilder av andres kunst er greit, men det er veldig vanskelig å få dette til å bli noen annet enn et litt kjedelig bilde av en statue. Hvis du skjønner hva jeg mener. Med spennende lys og skygger og ''det lille ekstra'' i bildet kan det bli bra, men det er ikke lett.

Ellers godt du lærer noe av å legge inn bilder her, det er litt det som er meningen! Og det er ganske sikkert at du har blitt bedre på disse årene, fortsett å ta masse bilder, men husk å være litt ''gjennomtenkt'' i forhold til hva du tar bilder av og hvordan du tar dem. Det lærer du av og samtidig får du bedre bilder.
Kjør på med flere bilder her!

Mvh Åsmund
Solveig E.

Hei igjen Åsmund.

Har brukt opp kvota for denne uken, er kun bronse medlem enn så lenge. Men så fort ny uke kommer så er jeg nok inne med noe nytt :)

Grunnen til at jeg meldte meg inn her er jo for kritikken og det å lære noe mer, siden jeg er ganske grønn på de fleste områder. Er jo kjempegøy å se hva dere andre har tatt bilder av, bli inspirert uten å kopiere, se ting med nye øyne, lære om vinkler og lyssetting.

Håpet er en dag å kunne ta så bra bilder at jeg kan gi bort i gave eller ta bilde på oppdrag av familie og venner.

Bildet syns jeg selv er bra selv om det kun er en statue og for morro skyld så skal jeg få en papirkopi, bare for å se om det kan gjøre seg i glass og ramme.

Takk for svar igjen.
Ha en fortsatt fin dag Åsmund.

Hilsen Solveig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu