Sjøstjerner
Tulla har funnet sjøstjerner ved vannkanten.
Jeg syns bildet ble bra, har vist det til andre og de syns det viser en fin blanding av barn og natur. Estetikk, kunst og liv. Det er spennende å prøve å se ting gjennom kamera med barns øyne og noen ganger er det svart/hvitt de ser.Bildet er tatt med ett billig kamera som heter Brica og det er 4.0 mp.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-08 21:35:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Brica 4.0 mp
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger416
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163576} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Solveig E.

Tillegg : Bildet er tatt i macro innstilling. Glemte å legge inn det.
Christian H.

Bildet trenger oppskarping. Dessuten ville jeg økt kontrasten litt, nå er gråtonene litt slappe. Med disse endringene er jeg enig i at bildet er bra. Litt synd du har kutta tommelen på jenta.
Solveig E.

Heisann Christian. Takk for kommentar :) Tommelen tenkte jeg ikke på når jeg tok bildet så det skal jeg huske til neste gang. Skal se om jeg klarer å øke kontrasten med bildeprogrammet jeg har. Oppskarping er jeg ikke sikker på om jeg får til eller skjønner hva du mener.. Er det noe jeg kan gjøre i ett redigeringsprogram eller er det kamera? Er det kamera så tror jeg det er umulig for det er ikke allverdens kamera jeg har ;)
Christian H.

Har ikke tid til å gå nærmere inn på spørsmålet om oppskarping nå, men gå til denne siden: http://home.online.no/~carnholm/idx/frames.htm , trykk på ''Fototeknikk'' og deretter ''Oppskarping''. Det er den veldig god artikkel.
Oppskarping kan skje i kamera, men du kan også bruke et redigeringsprogram. Har du noen slike?
Solveig E.

Heisann Igjen.

Har klart å skarpe opp orginalbildet og nå skal jeg prøve meg frem på kontrastene. Når jeg har fått til det så legger jeg bildet inn på nytt, å får vi se om det blir bedre. Skarpeheten ble veldig bra syns jeg selv :) Bruker irfanview som redigeringsprogram og liker det godt, men tips motas med takk, mot at det er et freeware program ;)

Tusen takk for link og hjelp, Hilsen Solveig.
Christian H.

Jeg syntes du har gjort en god jobb og at v2 er mye bedre, eller hva syntes du selv? Husker ikke helt om det står i Arnholms artikkel, men økt kontrast hjelper litt på skarphetsinntrykket selv. Har ikke noe erfaring med Irfanview (selv om jeg har det liggende på pcn), men har hørt det skal være brukbart. Et annet gratis alternativ er GIMP, som du finner på www.gimp.org . Det ligner en god del på Photoshop, men er altså gratis.
Solveig E.

Heisann Christian :)
Takk for hyggelig tilbakemelding.. jeg så forskjell ganske fort og ble betenkt over bilder jeg har slettet, for det jeg har lært i dag kan ha gjort andre bilder mye bedre....
Lærte også at jeg kan gå ganske så langt på kontrast på sv/hv i forhold til fargebilder.
Gikk opp 50 til i kontrast , hvis det sier deg noe ;) og det gjorde stor forskjell. Var redd det ble for mye, men enn så lenge ser det greit ut.
Takk for link, den skal sjekkes ut.. har ikke photoshop på denne pc. Venter en ny data før jul med masse lagringsplass på og da skal jeg laste ned det jeg kan og prøve meg frem. Irfanview er ikke så aller verst og det er lett og enkelt for en nybegynner.

Takk nok en gang, har satt stor pris på ærlighet og hjelp :)

Hilsen Solveig
Christian H.

Bare hyggelig! Fint at du har lært noe nytt. Synd at du har sletta potensielt bra bilder, men husk at ikke redigeringsprogrammet er magisk. Bildet må være rimelig godt teknisk i utgangspunktet for at videre redigering skal få en positiv effekt.

50 sier meg ingenting i denne sammenhengen, men jeg anbefaler deg å utforske programmet ditt enda mer - hvis du ikke allerede har gjort det :) Det finnes sikkert hjelpefiler eller sider på internett som kan opplyse deg om hvilke hjelpemidler som ligger ''gjemt'' i Irfanview.

Fint at du setter pris på ærlighet. Lykke til med videre fotografering; skal prøve å følge med på det du legger ut.
Solveig E.

Tusen takk igjen, men ha nå ikke for høye forhåpninger på mine bilder :) alt er bare hobby men jeg kunne tenkt meg og gått litt kurs/skole for å lære mer. Syns dette er kjempegøy..Skal utforske enda mer på irfan.. kjempegøy å lære noe nytt.
Har sniktittet på dine bilder men ikke kommentert noe, da jeg ikke har nok kunnskap, men må si jeg syns du har ett godt øye, for det var noen flotte bilder jeg så.


Hilsen Solveig
Christian H.

Du har kunnskap om hvilken opplevelse du får av bildene mine - det har alle - så kjør på med kommentering. Ikke bare hos meg ;), men hos andre også, så får du mer oppmerksomhet om dine egne bilder.
Åsmund I.

Liker dette veldig godt jeg. Kan se for meg gleden jenta hadde ved å finne disse små søte sjøstjernene. Du har lært endel av Christian/artikkelen til Arnholm ser jeg her, og v2 ble veldig fin. Enig i at det er litt synd at tommelen er kuttet, men det er jo ikke alltid man tenker på slikt når man tar bildet. BIldet ditt er bra, fortsett å legg ut bilder!

Ellers kan jeg bare hive meg på at det bare er å kommentere i vei, jeg var også litt skeptisk i begynnelsen fordi jeg ikke følte jeg hadde nødvendige kunnskaper, men det går alltid an å si hva en liker og ikke liker ved et bilde. Stå på!

Mvh Åsmund
Solveig E.

Heisann Åsmund.

Tusen takk for koselig kommentar :)
Ja, frøkna var i ekstase og samtidig lei seg for at ho ikke fikk vekket de til live igjen ;)
Meningen med bildet var egentlig øvelse på macro og regnet vel ikke med at hånda skulle bli en så viktig del i bildet som det ble. Vet nå i ettertid at alle bilder overrasker :) Det var kun sjøstjernene som var ment tatt bilde av.'
Man lærer så lenge man lever ;)

Hilsen Solveig
Tommy G.

Hei Solveig :-)

Dette er et sånt bilde en bare liker.... Ferdig med det :-)


Hilsen Tommy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu