Høst i Åselidalen II
Et siste høstbilde, med sprakende farger, for i år.
Bildet ble tatt i slutten av september i, Åselidalen. Litt sør for Saltstraumen.
September kan være en fin måned når været er slik som dette.
Klar luft, lite innsekter, fine farger i naturen og glitrende fjellvann til å forsyne seg av dersom man blir tørst underveis.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-08 19:07:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Blender-
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger854
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163547} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Odd Tore S.

Du er en av de fotografene her som jeg ikke trenger å sjekke navnet på når jeg ser bildet, du har etterhvert dyrket fram en ganske typisk stil på dine landskapsbilder:
Velkomponert, farger og lys som harmonerer, bilder til å se på mer enn å analysere.
Så også her. Utsnittet er fint, men samtidig lurer jeg litt på hva som skjuler ser utenfor høyre kant: En sving, mere vann? Jeg kan godt lure litt mer her.
Odd Tore
Stine J.

Hei Kurt,

Et nydelig komponert landsskapsbilde. Fin dybde. Litt hardt lys som jeg syns du kommer greit ut av. Det eneste som skurrer litt for meg er fargen på himmelen som ser ut til å ha litt mye cyan på min skjerm. Men et flott skue dette.

mvh Stine
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Kurt,

Vakre landskapsbilder frå din landsdel er blitt ditt varemerke, noen meir eksepsjonelle enn andre, andre meir ordinære ( me er bortskjemte på dotten, etterkvart;-)

Dette syns eg høyrer inn under kategorien; velkomponert og vakkert med vakre farger og fint lys.

Eg lurer og på det same som Odd Tore her; kva er det som gøymer seg bak knausen i høgre kant her;-)

mvh Inger Anne
Gunnar G.

Jeg slutter meg til de to foregående kommentarene: Fint landskapsbilde. Mens Odd Tore er opptatt av hva du ikke fikk med ute til høyre, ser jeg at hvis jeg hadde vært der du tok bildet, så ville jeg i tillegg absolutt gått på billedjakt i området i bakgrunnen i høyre halvdel av bildet. Der står endel små busker/trær i nydelig gullsilhuett mot en mørk bakgrunn. Dette betinger selvfølgelig masse tid og ingen familieforpliktelser.
hilsen Gunnar
Bjorn F.

Hei.
Slutter meg høylydt til de tidligere komentarer, meget flott presentasjon av en usedvanlig vakker natur. Ja her kunne jeg tenkt meg å ta en tur med sekken full av minnekort.
Hilsen Bjørn.
Espen A. I.

Wow, man får lyst å fiske, gå tur i fjellet og å fotografere på en gang når man ser dette bildet! Tusen takk Kurt for et nydelig bilde, henger meg på de andres kommentarer. Her synes jeg du har gjort det meget bra.

Mvh Espen
Oddvar B.

Herlig høstbilde fra deg enda en gang.
En god og fargesprakende fremstilling av storslått norsk natur. Hadde du kunnet unngå bergnabben til høyre ville jeg syntes det var en fordel, utsnittet forøvrig er flott.
Steinulf L.

Lyst og vakkert landskapsbilde. Ukomplisert og fint. Vi trenger noen slike i høstmørket.
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Odd-Tore og Gunnar: Ser dere lurer litt på hvordan det ser ut utenfor bildekantene. Det er ikke så lett å forklare med ord-:)
Mitt forrige bilde herfra, som jeg la ut for noen uker siden, er tatt til høyre for standpunktet jeg hadde her.
Elva går altså nærmere fjellryggen enn der jeg sto og tok mitt forrige bilde.
Litt nedenfor her jeg sto nå blir det mere buskas, og litt trangere, rundt elva som munner ut i en fjord et par km lenger nede.
Det er liksom landskapet åpner seg ca der jeg sto og tok disse to bildene. Som en overgang mellom lavlandet og høyfjellet i bakgrunnen.
Går man innover og oppover langs elvene innerst i bildet kommer man opp i høyfjellet og kan gå i milevis i flott fjellterreng.
Og, da er det en fordel med god plass på minnebrikken-:)
Mvh Kurt
Inger-Lise S.

Hei Kurt! Har lært meg å kjenne bildene dine. Du viser Norge på sitt beste:-) Et vakkert motiv med fin komp og fine farger. Godt å se på.

Inger-Lise
flemming r.

Flot velkomponeret fjeldmotiv, med meget flotte farver.
Roger V.

Hei Kurt
Det er dette jeg kaller flotte høstbilder. Postkort eller ei, for meg det samme.
Enkelt og stilfullt, ikke mer å si fra meg.

Roger
Audhild E.

Kjempefint bilde igjen, Kurt. Friske fine farger, dybde og bra komp!

Mvh-Audhild
Stig B.

Enig med SL som sier, enkelt og stilfullt. Fint postkort i positiv betydning. Fine og lyse farger, bra komposisjon, vakkert og åpent landskap. Need no more.

Mvh Stig
Torbjørn K.

Fine høstfarger og bra komposisjon, men her synes jeg lyset blir alt for hardt. Dette gir også en noe merkelig blå/cyan-farge på himmelen. Du har mange storslagne landskapsbilder i samlinga di, men dette synes ikke blir av dine beste.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg liker de vakre fjellene du viser oss i bildene dine.
Kjempegod høststemning med fine farger og en brusende elv.
Godt komponert.

Hilsen ingebjørg
Johan K.

Flott naturskildring, som vanlig fra din side. Fin høststemning her.
Komposisjonen fungerer bra her, og bildet har god dybde.
Synes selv det kan være vrient å ta spennende bilder når det er så hardt lys som her, men jeg synes du har klart det bra.

V2 har en litt mer naturlig farge på himmelen

Johan
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Mvh Kurt
kai j.

Hei, flott formidlet høstlandskap, jeg elsker slikt landskap og her har du gjort en god jobb med hjelp av flotte høstfarger og en fin elv i forgrunnen ble det et riktig trivelig bilde.

Mvh Kai jensen
Venche J.

Dette syntes jeg er det bese bildet ditt fra Åselidalen. Versjon to ble best. Du har nå et herlig terreng å meske deg i. :)

Wenche.
Tone A.

Eit vakkert haustbilde med ei fin skildring til. Flotte kontrastar mellom dei haustfarga trea i fint lys, mot dei bare fjella i bakgrunnen. Fjella på høgresida ligg i skuggen mot fjellet på venstresida som ligg i lyset med den spesielle fjelltoppen. Nydeleg forgrunn med det klare og brusande vatnet, med den vesle holmen med med haustfarga tre. Klare og friske fargar, flott dybde, og mange detaljar i dette landskapet som er farga av hausten. Lyset gir ei flott stemning også til bildet. Fin komposisjon med ein flott himmel, v2 for meg.
:) Tone
Kurt S.

Kai, Wenche og Tone.
Tusen takk for kommentarer til dere også!
Mvh Kurt
Åsmund I.

Pent høstbilde dette. Det aller meste er sagt her, jeg vil fremheve dybden i bildet, komposisjonen og fargene. Et flott bilde rett og slett. I v2 fikk du rettet opp i det somv ar å pirke på. Ble bra.

Mvh Åsmund
Avsluttet .

Flott terreng med spennende nivåer bakover i bildet.

Mvh Åsmund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu