Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162505} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Tine H.

Dette var et koselig landeveisbilde med pus klar til fangst i veikanten. Flotte varme farger. Mvh Tine
Oda Lystrup H.

jess, koselig var rette ordet ja!
jeg kommer nesten i sommerstemning av dette bildet,
ennå det er surt og kaldt utenfor vinduet mitt.
jeg liker fargene og utsnittet.

Oda:)
Gunnar G.

Bildet avdekker et klassisk problem, to motstridende motiver, handlinger, synsbearbeidinger. Hovedbildet, er naturen og veien, som slynger seg innover i bildet. Uten katt ville blikket blitt trukket innover i bildet langs veien, det vi selv opplever når vi ferdes langs en landevei mot noe - som vi kanskje ikke engang vet hva er.
Men så møter vi en katt, og interessen dras automatisk mot katta. Men er det veien eller katta som fotografen egentlig vil fortelle oss noe om? For katta er slett ikke interessert i veien innover i bildet, tvert om. Den kan ha krysset veien inntil bildet ble tatt. Man hva gjørt så katta? (bildets handling). Tine tror katta er klar til fangst i veien. For meg ser det ut som om katta er i ferd med å sette seg ned. Hvorfor sier jeg det? Fordi katta er halvveis i noe og er plassert midt i bildet, altså som et statisk element, altså sette seg ned. Synet vårt er nemlig slik innrettet at vi vil skape bevegelse i et objekt som ikke er plassert i sentrum, og gjerne slik at bevegelsen går inn til sentrum. Hadde venstre billedkant gått like bak katta, hadde jeg vært enig med Tine, for da hadde bildets komposisjon understreket en bevegelse framover for katta (altså til høyre og ut i gresset). Vi opererer med stillbilder, ikke video. Det som måtte være av bevegelse vi ønsker å få fram i et bilde må skapes gjennom kompositoriske grep.
Gunnar
Janne Cesilie J.

hei,
og takker for kommentarer;)
Veldig hyggelig!!!!!!!!
Gunnar: den katten jakter virkelig,
stod å fulgte den lenge,
her på landet er det nemlig tusenvis av jord rotter, og den litt søtere varianten, musa!
Katter sitter slik, like før de tar sats. hopper og fanger!
Utrolig flott kommentar da!
Takker så mye!
Mvh Janne
Rune Edvin H.

Har kikka på dette mange ganger og er litt delt i meningen. Bildet er ikke ekstremt spennende, men så er det så veldig ''katt'' at jeg liker det allikevel.
Rune
Tim Ø.

Tror GG er inne på noe svært viktig i sin kommentar. Dette er to bilder som konkurerer, og som delvis slår hverandre i hjel.

Men så er det bare det at bildet faktisk er steike godt allikevel ;-)
Landskapsbildet er virkelig bra. Det samme er kattebildet. Det at motivene konkurerer styrker på en måte bildet. Det gir en ekstra dybde om du vil. Men det forutsetter at du som betrakter ikke henger deg opp i problemet som problem. (Dette ble kanskje uklart formulert, kanskje fordi det er uklart tenkt ;-))

Mvh Tim
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu