Nattlys / dagslys
Ikke bare Aurora Borealis som viser seg her, fikk med et snev av dagslys i tillegg som knapt var synlig uten lang eksponering.
Bildet inngår i albumet Aurora Borealis -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Sigma EX 20mm f/1.8 DG Aspherical
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker25s
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger391
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_161737} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Tom R.

Hei Tor-Erik, ja da var sesongen endelig igang igjen.
Flott bilde dette her, fint med det røde lyset som kommer fra
byen regner jeg med.
Syntes du har litt for mye av himmelen med, ville ha kuttet
en god del av den, så for du en fin panoramaefekt i den retningen Nordlyset beveger seg.

Tom:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Særdeles bra nordlysbilde med masser av god stemning og fine farger,
skarpheten er upåklagelig.
-iav-
Tor-Erik E.

Heisann. Takk for kommentarer.

Tom: Det røde lyset du ser er et snev av dagslys. En solnedgang som henger igjen over Lofotveggen.
Inger Anne: Det jeg synes er spesielt med dette bildet og som kanskje skiller det ut fra en del andre nordlysbilder er solnedgangen som henger igjen over Lofoten:) Traff brukbart på skarpheten og.

Tor-Erik
Eli Ane L.

utrolig fint bilde! er det snø som speiler nordlyset på bakken? veldig fint, stjernene er jo kjempeklare! supert!
mvh Eli Ane.
Tor-Erik E.

Ikke snø, men havet:)
Avsluttet .

Hei Tor Erik
Nordlys har jeg sett live når jeg var i militæret der oppe. Husker ikke så mye fra det, men kan ikke huske at nordlyset er så dramatisk som bilder viser. Men det er jo fordi en må bruke lang lukkertid, og det er vel den bevegelsen i nordlyset som gjør bilde så vakkert og mer dominerende en i virkeligheten. Er nordlys alltid grønt?, synes å huske både fra helt lyst til nesten over til rødlig farve, eller tar jeg feil der.

I allefall en skikkelig utfordring det må være å få tatt slike flotte bilder.

mvh arild
Tor-Erik E.

Heisann Arild.
Nordlys kan variere voldsomt i styrke og størrelse. Men sjelden blir nordlyset kraftigere på bildebrikken kontra virkeligheten. Nordlyset mister litt av formasjonen under lengre eksponering, og man klarer ikke å fryse det som skjer akkurat der og da. Men det vi ser her er rett og slett svak aktivitet av nordlys, over et lite område. Det finnes netter hvor nordlyset fyller hele himmelen og er såpass kraftig at det blir utbrent ved eksponering over 10 sek. Det er så grønt som du ser her på bildet, fordi å øke fargemetningen i en nordlyseksponering gir ofte dårlige resultater. Man kan ''sprite'' opp mange naturbilder ved å legge litt mere fargemetning på, men i et nordlysbilde vil fargestøy bli et stort problem hvis man prøver å ''jukse'' med fargene.

Ellers så stemmer det at nordlyset ikke alltid er helt grønt. Under de kraftigste eksplosjonene varierer fargene ofte fra grønn - lilla - rødt, men grønnfargen er alltid den mest dominerende. Så kan jeg nevne at i denne eksponeringen stod nordlyset helt stille og ikke flyttet seg over himmelen. Så det du har vært vitne til mens du var i militæret har nok ikke vært store utbruddet :) Har en svigersøster på Svalbard og hun befinner seg i et nordlys-eldorado!!! Jeg misunner henne opplevelsen... Du får komme nordover i løpet av vinteren, spesielt når det blir 3-4 minus og enda kaldere, da er nordlyset ofte godt synlig.

Tor-Erik:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu