Kul Fugl
En kar jeg traff på i de nordlige deler av Everglades i Florida.
Utstyr
  • Nikon F5
  • Nikkor 300mm 2,8 IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeKodak Disneycolor
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger193
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_16004} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ann F.

DISNEYcolor?
Jeg liker selve fuglen og partiet rundt den godt, spesielt den nesten grafiske effekten du får av mønsteret i vingene på ryggen og den skarpe silhouetten.
Har du øket fargemetningen, eller er det som originalen?
Men - jeg ville beskåret en god del ned fra toppen, ca. 1/3, nå ble det litt mye tomt blått. Og ryddet opp i biledkantene forøvrig så de ble jevne.
Mvh Ann
Vemund L.

Likte dette vedlig godt som det er, jeg....den grafiske effekten syntes jeg passer godt til bildet....hadde vært artig å høre hvordan du har kommet fra til dette resultatet, foruten å øke fargemetningen.

Vemund
Jeanette L.

Yes, fuglen er kul, og det er bildet også!
flotte farger, flott kontrast! Just the way I like it!
Jeanette:-)
Erik A.

Pussig skapning, må være en slags skarv, muligens en ungfugl også. Men hvorfor et slikt utsnitt, hvorfor senket du ikke utsnittet noe? Som her blir det for mye tomrom i topp, og beskjæringen over rygg/gump ser ikke bra ut. Men fargene, og ikke minst fuglen selv er knall!
Thore A.

AF: Filmen Kodak Disneycolor er Ektachrome 100VS. Den skal ha god fargemetning - noe mener litt vel god. Jeg synes den er fin.
VL: Jeg har kommet frem til effekten ved å bruke et svært skarpt og kontrastrikt objektiv, økt kontrasten en del, og økt fargemetningen bittelitt.
EAA: Definitivt ganske pussig kar - med SVÆRE blåaktige svømmeføtter. Beskjæringen er valgt av to grunner:
1. Fuglen satt svært så avslappet og skuet utover. Jeg synes rommet den skuer utover gjenspeiler fuglens ro, samtidig som beskjæringen drar blikket opp og utover fremfor å fokusere på stedet den sitter.
2. Fuglen satt på et metallrør som en eller annen hadde lagt ut i sumpen for å drenere. Bildet er tatt i en slags kontrollert villmark. Jeg synes ikke dette røret var noe å ta bilde av....
Fuglen var forresten svært så avslappet. Bildet er hele filmruten, så jeg fikk komme ganske nær den.
Jonas L.

Jeg liker kontrasten, og synes også at utsnittet er greit. Det jeg ikke liker er de ujevne kantene på bildet.
Når det gjelder fuglen så er det nok ikke en skarv, men en slangehals.
mvh <a href=''http://home.no.net/jonaslan/''>JL</a>
Carsten A.

Fin skarp fugl, og utsnittet er bra ,uansett forklaring om årsak. Slike forklaringer spiller ingen rolle for for meg ved vurderingen av resultatet. Derimot er jeg ikke 100% begeistret for fargeskalaen. Fotografen kaller selv dette ''Disneycolor'', og jeg syns at bildet har en fargeskala som går vel mye i retning av tegneseriegrafikk. Kan forøvrig kanskje være en kombinasjon av et opptaksmateriale med svært høy fargemetning og at kontrasten er svært høy eller er trukket kraftig opp. Enig med JL om bildekantene. Alt i alt likevel et fint bilde av en speiell fugl.
MVH CA
Svein B.

Fint bilde av artig fugl. Så vidt jeg vet er dette en slangehalsfugl.
Flott med mønsteret på ryggen!!
Kanskje litt mye luft over fuglen....?!!?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu