En stille stund.
Det har vært en del kuling og regn hittil denne høsten. Imellom lavtrykkene kan det imidlertid inntreffe stille stunder som dette.
Bildet ble tatt helt i begynnelsen av denne måneden ved Soløyvannet i Bodømarka.
Det blir liksom så ekstra stille og en litt vemodig stemning i naturen på denne årstida - på stille dager som dette.
Naturen forbereder seg til vinterdvalen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-11 13:07:49
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-10-11 19:59:12
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde8.0mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger914
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159348} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Jan O Ø.

Hei. Øynene drar seg mot den høstkledde halvøya og det er denne som gjør hele bildet. Litt sterkt lys på stein i forgrunn og buskaset til høyre kunne vært fjernet. Det hadde gitt et ''renere'' bilde. Mulig det også kunne vært beskjært i nedre del.
Mvh Jan O.
Avsluttet .

Bildet formidler absolutt stilleheten Kurt.

Odden til høyre i bildet er med på å skape dybde i bildet. Den høstkledde ''halvøyen'' gir bildet balanse. Vannet og speilingen liker jeg særlig godt. Teknisk helt upåklagelig.

MvhJRH
Tor-Erik E.

Flotte farger i sivet borte ved øya i bakgrunnen. Ellers synes jeg hele bildet har en flott belysning, spesielt belysningen i forgrunnen på berget ble veldig bra.

Tor-Erik
Odd Tore S.

Veldig stille, naturen tar seg inn igjen etter alt ruskeværet og er litt avventende før neste runde? Mangel på løv i forgrunnen viser at det har gått for seg, himmelen kan tolkes i flere retninger.
Stil og teknikk er så absolutt din også her.
Ser jeg grassat flatehogst eller slalåmbakker i bakgrunnen? Uansett er slikt i ferd med å bli en del av landskapsbildet. Jeg husker godt min forundring og etterhvert forskrekkelse ved å se slike skabbete render i åsryggene for første gang på tur med Nordlandsbanen i 1957. Etter det har det blitt en del av hverdagen.
Odd Tore
Audhild E.

Liker spesielt godt forgrunnen her. Fint at bunnen nedi vannet synes.
Flotte speglinger, og nydelige høstfarger!
Godt formidlet stillhet , kan sitte lenge, lenge å bare se på dette!

Mvh-Audhild
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Odd Tore: Joda det er nok slamombakker du ser i bakgrunnen der.
Den lyse, flate marka foran åsene i bakgrunnen (i speilingen bak det grønne) heter forøvrig Myrneset.
Det er et flatt myrområde hvor det er fuglereservat.
Bak dette området er det et bra stykke med vann før man kommer til åsene i bakgrunnen. Standpunktet mitt gjorde at Myrneset gikk i ett med bakgrunnen.
Mvh Kurt
Kristian H.

flotte farger. likte v2 best
John H.

Intet er så stille som sne, var først ute. Så kom; intet er så stille som flass. Etterfulgt av; intet er så stille som en dau bergenser. Nå overgått av bildet til Kurt Sedeniussen.

Bare synd med alle Bodæ-væringene som er så vant med å lene seg mot vinden, at de går rett på trynet de meget få gangene som det slutter å blåse.

Gunnar H.

Nydelig bilde med fin komposisjon. Jeg synes nok at det ville gjort seg bedre uten den nakne busken. Men du har vel en mening med den, og den understreker jo høstpreget i bildet ! Gunnar
Kjartan T.

Pen liten høststemning dette. Jeg legger godt merke til hogstgatene og hogstflatene lengst bak i åsen. Slik er det stort sett over alt i Norge - så bildet gir jo i hvertfall meg noen tilleggstanker om naturen våren, og stillheten som råder i ditt øyeblikk.

Kunne også ha tenkt meg et bilde der du gikk nærmere den høstkledde halvøya. Det er den og stillheten på vannet som er de virkelig gode blikkpunktene i bildet. Da hadde du gitt meg en følelse av litt mer uberørt natur og stillhet, men samtidig hadde jo det vært et helt annet bilde.
Tone B.

Hei Kurt,

Tittel og bilde står godt sammen, og en formelig kjenner stillheten og føler roen! Lyset og fargene er slående, speilingene er flotte og høststemningen oser. Det eneste jeg er litt usikker på er om jeg ville latt være å ta med busken som stikker inn fra høyre, men i et slikt flott bilde blir det pirk!

Nydelig levert Kurt!

mvh Tone
Torbjørn K.

Fredfullt og vakkert dette her. Liker spesielt godt den gradvis avtagende speilinga i vannet, fra å være helt reflekterende til å være helt gjennomsiktig. Dette gjør at bunnen i vannet blir en viktig del av komposisjonen, noe jeg synes du viser med å plassere steinen nede i venstre hjørne. Fin kontrast mellom varme grønntoner og kalde blåtoner i bildet. Ekstra bra at de lyse og varme partiene ''stikkes'' inn fra hver sin side. Mulig at du kunne rendyrket dette enda mer, ved å kutte bort treet og stranda til høyre. Jeg liker best v1 med kraftig opplyst berg.

Torbjørn
Sidsel A.

Velfortjent anbefaling på dette bildet! Liker godt denne fjellknausen. slike steiner har liksom et eget liv. Fin dybde og stemning i bildet helhet. Høstro er vel ordet.
mvh Sidsel
Sidsel A.

Velfortjent anbefaling på dette bildet! Liker godt denne fjellknausen. slike steiner har liksom et eget liv. Fin dybde og stemning i bildet helhet. Høstro er vel ordet.
mvh Sidsel
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene.
Har nå lagt ut en ny versjon uten buska. Hensikten med å ta den med var å vise at her hadde kulingen herjet litt. Bare noen få blad igjen. Samtidig mente jeg den balanserte mot det gulgrønne på andre sida.
Det er mulig bildet fikk et litt roligere preg uten denne.
John-H: He,he,...har hørt den med Bodøværingene før ja -:) men bare slapp av Bodøværingene vil nok fortsatt gå framoverbøyd mot vinden. Det var bare ''han der oppe'' som glemte seg bort en liten stund da det ble så stille-:)
Mvh Kurt
Kurt S.

... og selvfølgelig tusen takk for anbefalingen -:)
Kurt
Espen A. I.

Meget, meget vakkert. Henger meg på alt positivt!

Espen AI
Avsluttet .

Hei Kurt

Veldig, veldig bra, for et nydelig farvespill, herlige høstfarver, god komp., jeg liker v2 best.

mvh arild
Asgeir S.

Har sansen for slike bilde, med speilblankt vatn og klare farger.

Liker òg versjon #2 best. Busken på høgre side må vera med.
Tone A.

Eit vakkert haustbilde som oser av fred og ro. Eg ser fram og tilbake på v2 og v3 når det gjeld bjørka. I v3 blir berget veldig reint og bart uten bjørka, men i v2 så viser bjørka med fargar og få blad at det er haust, og dette går igjen i trea på andre sida. Eg held ein knapp på v2. Elles eit vakkert bilde med fine speglingar, flotte fargar, fin dubde og flott natur.
Det stille vatnet ,der ein ser botnen gjer mykje for bildet og det flotte lyset som lyser opp ulike parti.
:) Tone
Jan Frode A.

Heisann Kurt

Ja duverden, du fanger lys og fargespill i en vakker natur. Førsteinntrykket når jeg så bildet, var at stranda nede i høyre hjørnet forsyrrer litt. Nå ser jeg en versjon #3 uten denne, og avslutningen nede mot høyre ble atskillig bedre. Men; jeg mener at det lille treet i høyrekanten bør være med :-) En ekstra fargeklatt som på en måte rammer inn landskapet og balanserer så fint med skogspartiet mot venstre. Akkurat dette skogspartiet er jo utrolig vakkert med lys og farger. En flott oase i kontrast mot det mer tunge landskapet bakover.

mvh Jan Frode
Tone B.

Hei igjen Kurt,

V 3 ble enda bedre i mine øyner. Liker de rene fine linjene som understreker roen i bildet. Nydelig!

mvh Tone
Kjell G.

Fin høststemning med et fenomenalt lys på trær og siv. Jeg lekte meg litt med å lage en panoramaversjon med kraftig beskjæring nede, slik at berg og kratt forsvant. Det er mulig at det ville bli for smått og trangt.

Uansett: Vellykket og bra bilde!
Rune B.

Jeg kan ikke si annet enn at du har et meget flott motiv, jeg liker versjon 1 best.

Ja, dette må være et sjeldent syn i gamle Bodø om dagen! Fem av de siste 65 dagene har vært regn? Jeg savner naturen i og rundt min fødeby!


R
Stig B.

Flott natur, fint lys, bra komposisjon. Her stemte de fleste elementene, bortsett kanskje fra busken til høyre på berget.

Mvh Stig
Knut L.

Vakre naturskildringer er du god på Kurt, og dette ligger i toppskjiktet.
#3 - og spesiell applaus for strikt foredlet komp og flatefordeling; - nesten abstrakt og nydelig dekorativt.

Gratulerer.

:-)
Knut
Fred S.

Øynene mine draes rett ut til den ''gyldne'' øya; et lite Soria Moria i seg selv, og et herlig skue. Mindre begeistret for forgrunnen, den blir litt tung og bastant i forhold til den nesten uvirkelig vakre saken lenger bak. Det at en ser bunnen på grunna nede til venstre ødelegger også litt av den estetiske nytelsen nevnte øy gir. Regner med at du tok en del bilder her; men vet selvsagt ingen ting om hvilke andre muligheter du hadde til å finne en mer ''matchende'' forgrunn. Uansett svært vakkert, dette.

vh fred
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere alle.
Ser at det naturligvis er litt delte meninger om forgrunnen.
Jeg tok noen bilder til av bare ''den gyldne øya'' i bakgrunnen. Da fikk jeg speilingen og vann som forgrunn. Ble litt snaut synes jeg.
Ellers var det ikke så veldig mye å velge i av forgrunn der jeg var.
Det første som fenget min oppmerksomhet da jeg kom til denne plassen var lyset som traff ''den gyldne øya'' i bakgrunnen. Hadde jeg hatt et litt høyere standpunkt ville man sett hvordan det lysegrønne går i en fin bue utover i vannet.
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Kurt,

Dette er nesten 2 bilder i ett. Personlig liker jeg best bakgrunnen og syns at forgrunnen blir litt for tung. Den lille frodige øya foran fjellene er bare nydelig og speilingen i vannet understreker en flott stemning.

Av de versjonene du har her, syns jeg v2 har best balanse men som sagt, syns jeg berget i forgrunnen er for ''tungt''.

mvh Stine
Roger K.

Hei og god kveld, Kurt!
-:) regner med du måtte være rask på labben før neste regnskyll kom. Vakkert ble det og fint med det skarpe solstreifen på odden. Tre versjoner der jeg er enig i forandringene som er gjort i versjon 2. Personlig smak kommer ofte inn, men jeg føler bilde tapte seg mye med fjerning av buska i høyresiden. At det var en lite flik av stranden synes ikke jeg skapte noen uro og kan så absolutt være med. Versjon 2 på meg og et knakande godt bilde levert av deg igjen.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Hege J.

Har ikke lest igjennom alle kommentarene, Kurt, men fikk med meg Rogers rett over meg her. Som han velger jeg meg versjon #2. Buska til høyre rammer bildet fint inn.

Som vanlig, treffer du godt med naturbildene dine. Komposisjon av bilder må være et styrkeområde hos deg, det er alltid spennende å se og lære - og la seg beundre! :-)
Det er flott å se den nydelig opplyste øya der ute, med et gyldent skjær som virkelig er et hovedelement i bildet.

Et stille vann, vakre høstfarger, ro og idyll. Dette blir balsam for en travel sjel!!

Mvh Hege
ingebjørg fyrileiv g.

Har ikke lest noen kommentarer.
Da jeg så v1, var det første jeg tenkt:

Dette var pent! Men busken og snaden forstyrrer.
Ja, en stille stund...Hadde vært fint å sittet på bergkanten å filosofere over den vakre naturen.
Fine farger og klar luft.

Så så jeg videre på versjonene. Og der fant jeg det perfekte bildet i denne serien; v3. Akkurat slik jeg ønsket og så for meg.

hilsen ingebjørg
Nina S.

Har ikke lest alt av kommentarer her, liker denne roen i bildet, det intenst grønne og innslag av buskvekst til høyre, synes alle elementer harmonerer og skaper denne fine stemningen. Et vakkert lys også.
Mvh Nina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu