Høst i Åselidalen.
Åselidalen ligger noen kilometer sør for Saltstraumen. Et fint område for fotturer. Både i lavlandet og videre innover høyfjellet i bakgrunnen.
Bildet ble tatt en fin dag i slutten av september i år.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-05 11:47:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-10-06 00:01:52
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde7.2mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger890
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_158430} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Steinulf L.

Flotte høstfarger og god tegning i skyggepartiene her ogå. Fint bilde.
Stig B.

Fin dybde, flotte farger, bra eksponert.

Mvh Stig
ingebjørg fyrileiv g.

Ja, her er den spesielle fjelltoppen igjenn..-og enda et vakkert bilde! Fine farger, dybde og lys. Litt usikker på om jeg ville ha kappet den gule bjørka.

hilsen ingebjørg
Marion N.

Flott landskap og flotte haustfargar. Ein grei komposisjon med god dybde. Tåler kanskje litt meir oppskarping?

Mvh Marion
Camilla S.

Heisann

Pent landskap, med rikelig av flotte høstfarger.
Bildet har en fin dybde og inneholder mange fine elementer. Mulig jeg ville kuttet 1 cm på venstre side av bildet, da det ''gule treet'' tok en del oppmerksomhet i bildet.
Ellers kjempe flott!

Er så kjekt å se alle høstbildene som blir lagt ut her på foto.no for tiden :)

-Camilla
Venche J.

Vakkert - flotte farger og fin dybde. Klarer ikke å bli enig med meg selv om utsnittene her. Tror jeg velger versjon en med litt mer USM. Syntes bunnen på høyresiden må være med for min totalopplevelse. (Når jeg nå først har sett den.)

Wenche.
Jan Frode A.

Vakkert så vakkert. Jeg syntes versjon #2 gjør seg best.
Nydelig landskap i høstprakt, og med et flott lys. Den 'Sukkertoppen' i bakgrunnen lager ekstra liv i fjellformasjonene. Her er der egentlig ikke noe mere konstruktivt å si enn VAKKERT. Lener meg tilbake i stolen (midt i kontortida) og lar meg fasinere av et meget severdig bilde. Her er det bare å drømme seg bort litt :-)

mvh Jan Frode
Anne Grethe L.

Dette var et nydelig bilde med mange fine detaljer. Skarp og fint. Men etter min smak bør hele vannpytten i forgrunnen være med.
Inger Anne Maritsdotter V.

Høsten på sitt vakreste i sterke klare nydelige farger,
Utrolig vakker natur, likte best #1.
mvh-iav-
Tone B.

Fantastiske farger og høstlig stemning. Liker flaten som strekker seg innover mot fjellene i bakgrunn. Fine detaljer og fin skarphet. Flott dybde. Meget bra levert!

mvh Tone
Rolf S.

Delikat og fint høstbilde.
Og så skal jeg være litt sær: Vil gjerne ha utsnittet fra versjon 1, men behandligen med kurveverktøy m.m. fra versjon 2. Da blir det bra...jeg mener enda bedre.
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Rolf: Neida du er ikke sær-:) Forstår hva du mener og var inne på tanken selv.
Mvh Kurt
Torbjørn K.

Absolutt severdig bilde dette her! Synes du er virkelig god på disse landskapsbildene dine, og til stor inspirasjon for meg. Her liker jeg fargene du har fått frem, men jeg tror du kan få et enda sterkere uttrykk ved å gjøre mellomtonene noe mørkere. Jeg synes bildet heller noe til venstre? Jeg går for utsnittet i v1, da jeg synes dammen i forgrunnen er et viktig element som bør være med i sin helhet.

Torbjørn
Lise Mari L.

Veldig fint bilde igjen Kurt! Men jeg lurer på hvor i all verden du fant finværet???

Lise:)
Tom R.

Flott høstbilde med mange elementer og masse fine farger.
Fin dybde i et godt komponert bilde.

Tom:)
Avsluttet .

Du viser gang på gang vakre landskapsbilder, lurer på hvordan du får hostet frem så mye bra bilder som du har gjort i de siste, ja kanskje du har et helikopter:)

Nydelig landskap og avbildningen din er 100%.

mvh arild
Espen A. I.

Veldig, veldig bra! Fortsett slik.

Espen AI
Kurt S.

Tusen takk for kommentarer til dere andre også.
Torbjørn: Har lagt ut en ny versjon og mener bildet skal være i vater nå. Dette er av den sorten bilder som er litt vanskelig å bedømme slik sett. Det er ingen klar horisont å gå etter og småtjernene midt i bildet går på skrå innover.
Fant en linje innerst i bildet og målte i P.S.
Tror ikke vi har samme innstilling på skjermene våre. Prøvde å gjøre mellomtonene litt mørkere men det fungerte ikke noe særlig. Bildet ble for dystert synes jeg.
Lise: Godværet her fant jeg forrige torsdag. Den 29de september var det vel-:) Da hadde jeg til alt hell fri fra jobben også.
Nå er nok alt høstløvet og mye av fargene borte etter kulingene vi har hatt.
Arild: Nei jeg har nok ikke helikopter, he,he...
Området her ligger forresten ca 1 times kjøring fra der jeg bor.
Mvh Kurt
Audhild E.

Dette var et flott landskapsbilde!
Fint med de små dammene og vannene innover. Nydelige høstfarger.
Bra komp. med dalen og toppene innover!
Mvh-Audhild
Odd Tore S.

Vakkert, og etterhvert ganske typisk din stil med veloverveid komp og friske farger.
v3 passer best for meg, men også den er helt på grensen til å være snau i bunnen.
Odd Tore
Roger K.

Hei og god kveld, Kurt!
Huff jeg henger godt etter nå, men noe oppussing hjemme opptar min tid nå. Skal roe litt i helga med en hyttetur til Sørvågen med familie og kamera. Bilde ditt er av kjent god stil. Egentlig et mesterverk å klare å fange inn høsten i farger om været har vært lik det vi har hatt i Lofoten. Mulig det var litt lite å forholde seg til i bunnen, men har egentlig lite betydning da det er en flott dybde i bilde. Det maksimale ville vel vært at de to dammene hadde vært en liten tanke lengre frem. Da hadde du fått bjørka i litt lengre ned i v hjørne uten å kappe noe i de to smådammene. Mye en kunne ønske seg, men ikke lar seg gjøre. Flotte saker dette her, Kurt.

Ha en god natt i Bodø

Mvh RK
Hege J.

Nydelig, Kurt!

Det første som slår meg er den fine høststemningen som skapes av de varme fargetonene i bildet. Dette er høst på sitt beste!

Dernest fanger den spesielle fjelltoppen min oppmerksomhet. Naturen er mangfoldig, og i mange tilfeller kan vi undre oss over hvordan det hele har blitt til. Denne fjellformasjonen er et eksempel på det.

Ser du prøver deg på litt ulike utsnitt. For meg er den runde pytten i front bra for bildet. Den mangler i versjon #2. Et kutt i venstre bildekant, synes jeg var et godt valg.

Mvh Hege
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene til dere siste også.
Roger: Ja da får dere ha en fin tur ut til de kjente trakter-:)
Hege: At naturen er mangfoldig skal være sikkert! Ingenting kan måle seg med naturens egne kunstverk. I den sammenheng blir vi mennesker ganske puslete.
Ha en riktig God Helg.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Komposisjonen gir en bra dybde i bildet synes jeg.
Den lille oppskarpingen i bildet hjalp, så jeg synes nok at V2 ble den beste her. Ellers flott høstpreg over bildet.

MvhJRH
Vegard L.

Vakkert, faller bra i smak.
Mvh Vegard
Anne Grethe L.

Hei igjen. Ser du har lagt ut en v3. Jeg var også inne på tanken om at bildet burde rettes litt opp (heller til venstre), men fant ut at det betydde så lite, og at det ville være altfor pirkete å foreslå det. Her syns jeg ikke det gjør noe.
Stine J.

Hei

Et fint høstbilde med god dybde og fine farger. Personlig liker jeg v3 best av disse, men kunne tenke meg at bildet ville blitt litt ''ryddigere'' uten den fremste, store vanndammen som jeg syns tar litt mye oppmerksomhet. M.a.o. ville jeg foretrukket en kutt fra bunn, selv om bildet er bra som det er også da. :-)

mvh Stine
John-Tore G.

Hei Kurt.
Ja da var hausten kommet godt over oss, og det til gangs også da. Tror kanskje at denne helga med relativt bra vær har vært sjelebot for mange. Både fotografer og andre som trives ute!
Når det gjelder bildet ditt så faller jeg ned på utsnittet fra v3 og det tekniske fra v2 .
Enkelt skal det ikke være haha. Jeg syntes bare at v2 så litt hvassere ut.
Ellers et flott høstbilde. Jeg liker forresten disse natur/landskaps -bildene dine.
mvh John-Tore
Tone A.

Eit vakkert bilde frå den norske fjellheimen. Eg likte best v1 pga det to dammane gjer forgrunnen litt spanande. Og det er meir vatn som gjentek seg innover. Dessutan er alle detaljane skarpare i v1 enn dei andre 2 versjonane. Eg har sett litt fram og tilbake på v1 og v3, då eg merka det. Flotte haustfargar på trea og graset på fjellet og myra. Det er fjell både i forgrunn og bakgrunn. Flott dybde, fint lys og flotte former på dei nakne fjella med den klare himmelen over. Fin stemning frå ein haustdag med sol i fjellet.
:) Tone
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også.
Jeg tok bildebehandlinga fra grunnen av i de forskjellige versjonene slik at det ble en liten kvalitetsforskjell på det tekniske.
Mvh Kurt
Tor-Erik E.

Vanskelig å kommentere et så bra og vel-eksponert bilde. Her stemmer det meste. Lys, farger, kontraster og komposisjon sitter som det skal her.

Tor-Erik
Avsluttet .

Mycket vackert fjällandskap. Underbara färger med ett strålande ljus. Bilden har djup och är naturligt vackert inramat av dessa otroliga fjäll. Kan bara gillas!
Mvh
Elisabeth
Kurt S.

Tor-Erik og Elisabeth: Tusen takk for kommentarene.
Hyggelig at dere likte bildet-:)
Mvh Kurt
Ketil K.

Imponerende og meget vakker natur! Har du tenkt på å øke kontrasten på fjellene i bakgrunnen - slik at de kommer ennå klarere frem? Evt. benytte polafilter for å oppnå det samme?
Kurt S.

Ketil: Takk for kommentaren. Jo du har absolutt et poeng der.
Et polafilter ville vært tingen.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Ikke lett med slikt høylys Kurt, men det ser da virkelig ut til at du har mestret det på en fin måte her. Gode høstfarger som kommer til sin rett mellom de grønne bartrærne.

Enig med deg at Kjetil har et godt poeng i sin kommentar. Hvorfor ikke et filter for å få til fjellene og himmelen på en bedre måte.

Svenn
Inger-Lise S.

Et nydelig motiv. Jeg lilker spesielt den lekre forgrunnen. Velger v#3.

Inger-Lise
Fred S.

Oi; her skulle je ha vørri, Kal` ( eller Kurt...) Paradisisk fjellområde, nakne svaberg, små vann og fururabber. Må innrømme at de to mest markante toppene frister. Har du vært på noen av dem ? Høstlig pent.

vh fred
Kurt S.

Svenn, Inger-LIse og Fred: Takk for kommentarene.
Fred:Nei jeg har ikke vært på noen av de toppene vi ser på dette bildet.
Den spisse toppen rett frem, Børtind ca 1040 m.o.h, går det greit å bestige uten noe klatring. Jeg har vært på en av tindene som ligger like utafor høyre bildekant, Per Kalsatind, den er omtrent like høy.
Bakerst i bildet her, og som vi ikke ser fra dette standpuktet ligger det to vann. Først Nedre Åselivann, går man litt videre oppover kommer man til Øvre Åselivann. Går man videre innover, langs dette vannet, kommer man til den elva som kan skimtes helt innerst i bildet. Det går fint å gå opp langs denne. Siste biten må man imidlertid holde seg i et tau. Man er da oppe i høyfjellsterreng, mellom fjellene vi ser her. Da kan man fortsette innover en fin dal og gå helt til man ser over på andre siden. (Det går forøvrig merket T-rute videre ned på andre siden) Man ser da utover Beiarn og Gildeskål. Den turen har jeg tatt. Skikkelig fin dagstur. Terrenget er som du beskriver i din kommentar.Dette er av mine favorittområder her i Salten.
Mvh Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu