Dette er nok ikke min sterke side, men jeg hadde så lyst til å vise noe av hvor fint det har blitt. Håper flere etterhvert legger ut bilder fra gata.
Traaangt!
Bildet inngår i albumet Holmegaten - En gate i Stavanger sentrum som har blitt utsatt for ekstrem forvandling. Bra resultat!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-30 15:07:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-09-30 15:17:26
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-09-30 16:03:27
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikkor AF-S DX 18-55/3.5-5. 6G
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger580
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_157714} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Scott A. M.

Virker som et ganske gjestfritt sted, i og med at både døra OG vinduet står åpent!
Versjon 1 er best og jeg liker fargene.
Men kanskje du kunne prøvd med enda litt mere kontrast?
Men å tolke bildet blir noe annet.
Sier det jeg hater å høre selv: ''Hva vil du med bildet?'' :P.
''vise at det er morsomt'' sier du! Og det er det :D
John H.

Bra resultat? For meg virker det som at en fargeblind maler har gått amok med umerkede malingsbokser. Fargevalgene og kombinasjonene er jo direkte perverst stygge. Men i ''kulturbyen'' går visst alt an nå for tida, bare det er ''kunst''. Slik var det ikke da Rettedal var ordfører. Den gang prøvde en kunstmaler på Våland seg på noe tilvarende som dette, og fikk pålegg om å male om huset til mer normale farger. Når det gjelder dine bilder dokumenterer de dårlig smak og en liten del av grimheten på en grei måte. Versjon #1 er best fordi bildet er stramt komponert, og den redselsfulle søppeldunken da kommer best fram. Teknisk er bildet bra, men muligens noe diffust. Prøv deg fram med litt skarping og justering i PhotoFiltre, et gratisprogram for de som ikke har PhotoShop.

http://www.snapfiles.com/Freeware/gmm/fwgraphicedit.html
Kristel S.

:) Takk for tips John!
Ellers må jeg smile av hvor forskjellig syn vi mennesker kan ha på ting :)
Jeg kan tenke meg det er mange som har samme syn som deg, hele gata går jo i mot alle regler, og kan være svært så provoserende. Personlig liker jeg det godt, og er glad for at det er rom for å gå i mot reglene ;)
Takk Scott.
Jeg skal se om jeg ikke kan justere opp kontrastene, og skjerpe bildet, men dette var helst for å vise hvor 'knæsj' det har blitt i Stavanger.
Cristina B.

Av de tre versjonene, synes jeg # 1 kommer absolutt best ut.
Tok bildet inn i PS og gjorde det litt lysere, synes det ble bedre da.
Ellers synes jeg det er ett bra bilde, komponeringen, linjene, alle fargene og ett gøyalt bilde. Flott med den åpne døra og vinduet, som viser på en måte at det er folk som bor der.
mvh Cristina
Helge R.

Gratulerer med kjempebilde, selvsagt får du mye gratis, men likevel, likte V4 best. ;)
Helge
Steinulf L.

V#4 er teknisk best. Så får man mene hva man vill om lilla murvegger i Stavanger....
Cristina B.

Versjon 4 ble knall bra. :D
Judit W.

Hei Kristel!

Your photos are absolutely perfect. I really like all versions both in original and in negative versions – I tried them all to look at in negative as well! SUPERB!!! My favourite part is the garbage can – it fascinated me :) I am impressed ... Versjon #3 for me if I need to name one of them!

Congratulations!

Judit :)
Kristel S.

Tusen takk alle sammen! -Så rart å få så mye oppmerksomhet for noe som jeg følte jeg ikke mestret... kjekt!
-Thank you Judit! What pleases me most is that you liked my version 3 :)
I agree with you about the garbage can - it's fabulous!
Fred S.

Hei Kristel: jeg har egentlig tatt meg en liten ferie fra dot.no, gjør det sporadisk, men synes du fortjener et svar på kommentaren under tåkebildet mitt. Takk for den, forresten; veldig hyggelig !
Og om det er '' for tidlig'' for deg å legge ut bilder her ? Selvfølgelig ikke, definitivt ikke !! Dette er, eller det bør i det minste være, et lærested for amatørfotografer av alle kategorier, og jeg nøler ikke med å plassere deg i kategorien ''over gjennomsnittet''. Når jeg fra tid til annen lager litt ''bråk'' her inne, og kommer med en del både bombastiske og pompøse utsagn ( som de under bildet mitt), så er det aldri for å klage over billedkvaliteten her inne. Den har bestendig vært blandet; men i og med at medlemsmassen har økt såpass ''dramatisk'', blir det en del mindre bra bilder å se.
De kan en imidlertid lett hoppe over; det største problemet i så måte er at såpass mange nye ikke får den hjelpen de sikkert her behov for, i form av kommentarer.
Og kommentarer, ja: Det er disse jeg helt fra børjan av her hatt et problem med; tendensen til å gi ''kosekommentarer'' til andre medlemmer, for å få tilsvarende tilbake, og ikke minst det at enkelte her inne aldri har maktet å godta premissene her inne, nemlig at kommentarer også nødvendigvis kan være sterkt kritiske. Nettopp fordi foto.no ikke minst ER et ''lærested'', og som sådan bær være utviklende, bør kommetaren gjenspeile bildet slik det faktisk er, og ikke være en del av en ''byttehandel''.
Samtidig innrømmer jeg gjerne at også ensidig rosende kommentarer KAN være motiverende og inspirerende, og også føre til at en bestreber seg på å legge ut stadig bedre bilder. Ikke ofte jeg innrømmer det så åpent, men det er vel på tide å komme ''ut av skapet''. En sunn blanding av ros og kritikk gir i mine øyne ''utvikling''. ( og kritikken behøver forresten slett ikke være ''konstruktiv'': På samme måten som en kan si ''wow, for et nydelig bilde'' bør en også kunne si '' Elendig bilde, dette gir meg ingen ting''.
Akkurat dette siste punktet vet jeg at mange ikke klarer å svelge.

I alle fall, Kristel; fortsett med god samvittighet, særlig hvis du også med hånden på hjertet kan si at den dagen sure kommentarer dukker opp, så tåler du dem også. Forøvrig har jeg ikke noe ''surt'' å si om dette bildet; motivet er til å bli glad av, fargesansen din er lekende og fin, og gate du bor i er koselig !

vh fred
Kristel S.

Hei Fred, tusen takk for et utfyllende svar, tross din ferie; det føles tryggere nå ;)
Jeg tenkte at foto.no fra børjan kanskje bare hadde profesjonelle medlemmer, men at det siden har gått 'nedover'. Da ville ikke jeg ønsket å være en del av det som trakk det ned. Mulig jeg er alt for selvkritisk, men jeg ER på veldig usikker grunn, og har store problemer med å bedømme mine egne bilder.
Men jeg er uansett veldig glad for det du skriver, for det hadde vært utrolig synd om de beste fotografene hadde sett på oss amatører som en belastning.
(Nå er det absolutt ikke slik jeg har opplevd det, da jeg har fått enormt mye hjelp her! Men utsagnet ditt fikk meg til å lure litt).
Jeg ser hva du sier om byttehandelen. 'Kosekommentarer' for egen vinning ser jeg liten vits i, det gavner ingen. Men det tar nok litt tid for nye medlemmer å se riktig hva som foregår her inne, inkludert meg selv, spesielt når en er usikker og ukjent med hele fotoverdenen. En må bare prøve seg fram. Og det er en hårfin balanse det der, en har ikke så mye konstruktivt å bidra med selv, men skal samtidig vise at en er der, og trenger feedback...

Jeg er glad du kom ut av skapet, kanskje det blir lettere for andre også da ;-)

Angående den fine gata, så bor jeg desverre ikke der (skulle gjerne det, og sett disse fargene hver eneste dag, i solnedgang og soloppgang, vinter og vår, høst og sommer :).
Jeg angrer fremdeles på at jeg ikke tok bilde av det kommunale byggefeltet jeg bor i, og sendte det til konkurransen som nettopp var; fattig Norge. -Tror jeg kunne kommet langt ;)

Vennlig hilsen Kristel.
Jan Frode A.

Et bilde til å bli glad av! Duverden, flott fanget og ikke minst fargerikt.
Jeg liker utsnittet du har valgt, og foretrekker nok versjon #4 som jeg føler gir mest lys og liv i motivet.
Veldig artig å se slike gatemiljø, og dette har du videreformidlet på en severdig måte. Teknisk bra, med fine detaljer.

mvh Jan Frode
Espen A. I.

Dette var et artig bilde og komponeringen likeså. En må le når en ser slikt.

Espen AI
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu