i stavanger sentrum er en hel gate blitt pusset opp, husene er blitt malt i mange forskjellige, spreke farger. Barn har fått male bossdunkene, og det har sikkert utviklet seg videre siden jeg var der sist. Gata er blitt et syn, og her er nok mange fine motiver å knipse. Den dagen jeg var og tok bilder, var det fortsatt preget av kaos ( alt ble gjort på ganske kort tid), men på denne trappa fant jeg fred og ro ;o)
Jeg liker fargene i bildet, og synes det er koselig med slike detaljer midt i by'n. Sett vekk i fra fargene og kosen, så synes jeg det er litt kjedelig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-30 14:49:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon Nikkor AF-S DX 18-55/3.5-5. 6G
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger340
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_157017} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Fred S.

Skjønner godt at gate ble pen; trodde dette var Hellas, jeg. Fargemessig veldig tiltalende bilde, men et kutt og en forlengelse hadde gjort seg bra. I og med at du allerede har kuttet en liten flik av det røde feltet, kan du heller kutte en cm til. Nede blir det litt trangt. noen mm mer asfalt ville ha vært ok.

vh fred
Avsluttet .

Hei
En fin bukett med blomster her ja, men er litt uenig med komposisjonen som også Fred nevner.
Jeg ville sett litt mer av de sprelske farvene rundt hovedmotivet og tror nok et liggende format hadde blitt bedre her, men kanskje var det ikke rom for noe annet en slik du fremstiller det.

mvh arild
Kristel S.

Ja, jeg ser hva dere sier, og er helt enig. Å ha det liggende hadde tilført både dybde og mer spennende linjer... Jeg forstår ikke helt selv nå, hvorfor jeg ikke har tatt noen liggende - det sto nemlig en helt lik bukett i andre enden av trappa! Jeg får trøste meg med, at dama som eier trappa, alltid pynter med friske blomster, så det blir garantert en ny anledning :)
Gata frisker veldig opp ja, i en ellers så hvit by.
Takk for hjelpende kommentarer :o)
Martin U.

Hei Kristel,
veldig fine farger har du her, naturlig og rolig. Angående komposisjonen mener jeg også at det er litt mye på toppen. Det er to ting til som jeg ville foreslå:
- Jeg synes det er litt for urolig på bildet. Hovedmotiv er jo blomsterbuketten, så jeg ville helst bruke da bare den blå veggen som bakgrunn, og ha døra komplett ved siden av. Altså en litt annen vinkel i forhold til buketten.
- Jeg mener også at bildet er for skarpt. Bruk heller en stor blenderåpning (for mindre dybdeskarphet) og fokusser på en blomst i buketten (helst manuellt). Hovedmotivet kommer da bedre fram.
Håper, det var nå ikke for mye negativ kritikk... Du har i alle fall mange gode bilder her!
Hilsen, Martin
Kristel S.

Hei Martin, og tusen takk for kritikk! Jeg ser overhodet ikke på dette som negativ kritikk, men lærerik kritikk. Og jeg setter stor pris på den, for jeg har en laaang vei foran meg, og har omtrent alt igjen å lære :)
Her har jeg hengt meg opp i fargene, og lurt på hvorfor bildet stadig er så kjedelig. Det gir meg ikke noe mer enn fine farger. Med de tre tilbakemeldingene jeg har fått nå, ser jeg nye muligheter med bildet, som kanskje kan sprite det noe opp. Nå skal jeg prøve meg fram.
Tusen takk!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu