D.e og d.y
Den eldre og den yngre.
Den eldre føler seg litt sliten. Han er nok ikke så fryktelig gammel i antall år. Alle høst- og vinterstormene har likevel vært slitsomme å komme igjennom. Dessuten føler han seg så rar i toppen. Helt forvridd liksom. Han gruer seg til en ny vinter. Den yngre, i bakgrunnen, står der rak og fin i stammen og med nyfrisert topp. Han går vinteren i møte med friskt mot.
Motivet er fra Heggmoen. Et stykke ut i marka et par mil øst for Bodø.
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1235
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156842} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
ingebjørg fyrileiv g.

Fin tekst, fikk nesten litt sympati..De tåler nok litt vind og uvær begge to.
Fine, varme, farger og lys. Liker kompen godt.

ingebjørg
Avsluttet .

Dette synes jeg er vakkert. Fin fokus på trærne og typisk høst med tåke men også gode farger. Fin dybde og ikke minst lyrisk tekst til bilde.

Venlig Hilsen Lillian.
Espen A. I.

Tittelen minner meg om den norrøne tiden vi har som prosjekt på skolen. Dette derimot er vakkert.
Gunnar H.

Fine farger, kontraster, komposisjon. Rett og slett et godt bilde med en historie. Symbolikken lyser !
Gunnar
Ronnie S.

Jeg elsker å være på sånne steder!
Torbjørn K.

Jeg synes dette ble en veldig fin komposisjon med fin dybde i. Fine høstfarger og teknisk bra. Uvær er ofte bra fotovær!

Torbjørn
Eyvind R.

Fin historie. Godt bilde. Fine mettede farger. Bra plasserte trær som fremheves av dramatisk himmel. Bra.

MVH Eyvind
Steinulf L.

Ikke mye meningsfyllt å føye til her. Vakkert høstmotiv i flott varmt lys. Fine linjer i bildet.
Helge A.

En god komposisjon av et høstmotiv. Et fint lys, mettede farger og en dramatisk himmel som framhever trærne godt. Trærne danner en diagonal, og sammen med fjellene i bakgrunnen gir det en bra dybde i bildet.

Helge
Karl Morten R.

Dramatisk flott lys ! Liker måten de opplyste trærne og forgrunnen står i kontrast til den mørke bakgrunnen. Flott komposisjon og utsnitt ! Likte teksten som følger med bildet. Veldig beskrivende !

Mvh
Karl Morten
Avsluttet .

Dette er det optimale bilde Kurt. Veldig herlig komposisjon og passende tekst. Farvene er veldig fine i det gode lyse som hersker her.

Veldig og veldig fint, jeg har i det siste vært på utkikk etter et slikt motiv, for slike motiv med enslige forvridde fine trær av den eldre årgang er bare så dekorativt.

Yes, helt konge, ingenting å utsette på dette bilde, alt stemmer med lys, farver, komp. og en veldig lekker bakgrunn og litt truende mørkt skydekke.
Nei, jeg finner ikke på noe klokt å skrive, det blir jo bare ros og ros.:o)

Terningkast 6
Ha en god dag
hilsen arild
Helge A.

En god komposisjon av et høstmotiv. Et fint lys, mettede farger og en dramatisk himmel som framhever trærne godt. Trærne danner en diagonal, og sammen med fjellene i bakgrunnen gir det en bra dybde i bildet.

Helge
Odd Tore S.

Fin høststemning med litt solstreif i forgrunnen mot litt truende skyer.
Bra komp, fine farger.
d.e. har holdt seg slank i forhold til d.y, men slik er det gjerne nå for tiden.
Angående sauejakt med kamera: Jeg var også på rypejakt med 300D og normalzoom, og fikk vesentlig flere ryper enn jegerne her med hagle har meldt om!! Lav og grå profil kan være en fordel til tider!
Odd Tore
Eli B.

Stilig komposisjon, fine farger og gode kontraster, et severdig bilde!
mvh Eli
Audhild E.

Flott lys som gjør bildet ekstra fint!
Meget god skarphet og dybde.
Fine farger.
Mvh-Audhild
Tone A.

Eit vakkert naturbilde med ei fin skildring til. Flotte fargar og fine former på trea. Fin komposisjon med eit vakkert lys som gjer bildet heilt spesielt med sine varme haustfargar. Flotte kontrastar mellom varmt lys, varme fargar og det mørke fjellet med det tunge skylaget. Flott dybde og skarpe detaljar. Dette likte eg veldig godt!
:) Tone
Tor-Erik E.

Vakkert høstmotiv med skarpe klare farger.

Tor-Erik
Jan Frode A.

Det første som slår meg når jeg ser bildet, er dette spesielle lyset.
Høstlys som fargelegger landskapet under den tunge himmelen. Flott gjennomført komposisjon, med den eldre og den yngre i forgrunnen. Fin dybde innover, og fasinerende med heiene som forsvinner i skylaget.
Vakkert høstmotiv.

mvh Jan Frode
Gro K.

Jeg skal være god om jeg klarer å finne noe nytt positivt å komme med her. Føyer meg i rekken og trekker heller frem dette her:

''Dessuten føler han seg så rar i toppen. Helt forvridd liksom.''
Hehe, så bra, så bra:)
Kurt S.

Tusen takk for kommentarer og anbefaling -:)
Gro K. Jo det første som slo meg da jeg så dette motivet var, forruten lyset da, toppen til gamlingen.
Utrolig at stormene, gjennom årenes løp, kan få toppen til å bli slik.
Så et program på TV om dette for ikke lenge siden. De fleste trær er mer eller mindre vridd, gjerne samme vei. Tror det hadde med uvær og vind å gjøre.
Iallefall er det ikke rart at d.e følte seg litt rar, he,he..
Odd-T: Rypejakt med 300D hørtes interessant ut - bra at du har jaktinnstinktet i behold -:)
Mvh Kurt
Stig B.

Det meste er sagt her, men likevel: flott komposisjon og bra motiv.

Mvh Stig
Fred S.

Pent med det tunge skydekket som likevel slipper gjennom litt ''modellerende '' lys. Pent komponert; du har funnet et perspektiv som gjør treet i forgrunnen høyere og mer dominerende enn de andre. Innbiller meg at de to i virkeligheten kanskje er omtrent like høye ?
Alt i alt et helt OK bilde, men grunnen til at jeg ikke hopper i taket av begeistring er ganske klar: Dette er ''namdalsk'' natur; furumoer med grå fjell; jeg går fjellturer i slikt terreng til stadighet, og har vel på en måte blitt så vant med slike omgivelser at bildet ikke gir meg så mye tenning. Jeg glemmer til og med av at dette egentlig er et fint motiv; har som regel øynene søkende etter høstfarger nå på denne tiden.

Den eldre og den yngre ? Er ikke så sikker på om alderen på de to er så forskjellig heller; maksimal utteling i denne sammenhengen måtte ha vært å kombinert et tre som det ''yngste'' her , sammen med det som i Namdalen kalles en ''tørrgadd''; disse utrolig fotogene gammelfuruene som er ribbet for alt, og står der nakne og spriker med skarpe ''klør''.

vh fred
Kurt S.

Stig og Fred: Takk til dere også.
Fred: Nei det er klart. Når man trasker i slik natur til daglig blir ikke dette noe spesielt. Det blir vel på en måte vanlig.
Forstår det. Når det gjelder alder og størrelse på trærne tror jeg ikke vi skal gi oss i kast med å diskutere det her -:) Litt merkelig uansett hvorfor da den fremste skulle bli forskrudd i toppen og ikke den bakerste-:) Tror nok det har noe med alderen å gjøre-:)
Like i nærheten her oppe på Heggmoen finns det flere slike ''tørrgadder'' som du nevner. Mulig man kan prøve på et eller annet med disse som motiv.
Takk for tipset.
Mvh Kurt
Gro K.

Jeg syns ikke den virkelige aldern til trærne har noen verdens ting å si for bildet. Heller ikke om dette er et velkjent motiv. Det jeg mener gjør bildet ditt virkelig spesielt er teksten du har skrevet til. Den viser at du har en tanke bak det. Den er uskyldig og søt og åpner for fantasien.
Fred S.

Beklager litt, Kurt, leste ikke teksten på forhånd jeg. Ser nå at den har poenger som henspiller direkte til bildet, og i den sammenhengen blir selvsahgt bildet mer severdig.

vh fred
Kurt S.

Fred: Det er okei-:)
Johan K.

Et flott bilde. Fint utsnitt, og trærne er godt plasserte.
Flott, litt dramatisk himmel. Fin høststemning :)

Johan
Roger K.

Hallo Kurt!
Dette likte jeg godt. Helt klart også flere muligheter med kameraet her med forskjellige vinkler. Jeg er selv blitt mere bevist på slike motiver når jeg trasker i fjellet. Nesten bare fantasien som stopper en. Synes du har plassert trærne flott i bildeflaten og fin fremhevelse av aldersforskjellen. Lyset hadde du også med deg her noe som er med på å skape en fin stemning. Flott levert.

Ha en fin dag i Bodø

Mvh RK
Knut L.

Hei.

Lekkert s/h-arbeide.
Lys og skyggefordeling i kompet understreker på en utmerket måte ''øde- og forlatt-stemningen'' i motivet.

Meget bra jobb - meget severdig resultat.

mvh
Knut
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg liker dette bildet.
Først og fremst p.g.a. haustfargane, og skodda som skjem sigande innover dalen, det er sammen med det fine lyset, med å skape ei fin stemning i bildet.
Formen på d.e., treet til høgre har ei form på toppen som kan minne meg om eit japansk bonsai-tre, det såg flott og eksotisk ut, og det minna meg litt om R.Netland sine mange bilder av det same treet.

Inger Anne
Ketil K.

Vakkert bilde med god historie!
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste-:)
Mvh Kurt
Tone B.

Hei Kurt,

Kommer litt seint inn her, men bedre seint enn aldri :-) Liker dette; stemningen, plasseringen av den fremste furuen er fin og skaper fin dybde og linjer innover i bildet. Herlig høststemning og flotte farger. Liker utsnittet og formatet du har valgt. Meget bra!

mvh Tone
Elise K.

Jeg beundrer evnen til å ta bilder av motiver som andre ville gått glatt forbi, og så gjøre det til et meget severdig bilde. Tåken over fjellene og lyset på trærne er veldig flott.

Mvh Elise
Stine J.

Hei Kurt,

Kommer litt sent inn her, så det meste er allerede sagt. :-)

Men, jeg liker bildet og syns du har fanget både vær, årstid og årenes tand på d.e.

Fin utnyttelse av bildeflaten gir en god komposisjon. Lyset er ganske spennende og bidrar til litt dramatikk her. Skarpe, herlige farger.

mvh Stine
Inger-Lise S.

Hei! Veldig godt motiv med passende tittel! Komposisjonen er god, stemningen likeså. Disen og skydekket gjorde mye for bildet.
Dette liker jeg godt:)

Inger-Lise
Avsluttet .

Mmmmm...............dette kan jeg like Kurt.
Lekker komposisjon, meget bra utsnitt, delikate toner og meget godt teknisk utført. Jeg glemte nesten det behagelig lyset på forgrunnen og skyene.

MvhJRH
Hans Jacob H.

Du har mange fine naturskildringer, og dette er et av de bedre synes jeg. Enkelt og stilrent, hvor fjellet bak flukter linjene i trærne. Fint lys og artig tittel også.
Men det blir steike mye scrolling opp og ned når jeg skal kommentere bildene dine... :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu