Blue Girl
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAkt
  • Lastet opp
  • Visninger951
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_15659} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Vemund L.

Meget bra, dette, Jenny:)
Kunsterisk og friskt utrykk...akt av de skjeldent gode.

Bra gjort.

Vemund
Ishi K.

Liker dette, men synes det er litt for mye ''luft'' på toppen. mvh K.
Jenny N.

Kunne kanskje kuttet litt på toppen, men det hadde ikke blitt mye...
Synes faktisk det passer seg med litt tomrom der, jeg:)
Mvh Jenny
Jenny N.

Jeg vil forresten også ytre noen tanker rundt kategorien ''Akt''.
Jeg har lagt merke til at det er veldig mange som (etter min mening) har misforstått betydningen av ordet.

Som kommentert på dette bildet: bilde nr. 22031, mener jeg bestemt at ''akt'' betyr ''naken modell''.
Jeg har alltid vært av den oppfatning at i bildesammenheng er akt ''bilde etter naken modell'',som det også er beskrevet i leksikon!

Da jeg tegnet og malte etter nakne modeller, ble dise studiene betegnet som ''akt''. Når det gjelder fotografi, kan jeg påstå at samme betegnelse også gjelder her!

Bare en kommentar med håp om at flere får kunnskap til hva kategorien innebærer :)

Mvh Jenny
Carsten A.

Bra bilde, også jeg vil nok ha kuttet litt øverst, men er ikke helt begeistret for at hendene kommer for nær bildekanten.

Du har klart rett i at den tradisjonelle oppfatningen av ''Akt'' er ''bilde etter naken modell''. Men uansett vurderer jeg et bilde som de er, ikke etter hvilken ''gruppe'' det tilhører eller er plassert i. Jeg ville faktisk foretrekke at alle bilder som ikke er ren dokumantasjon (natur, presse osv.) ble plassert i gruppen ''Diverse''. Men uansett er dette bra, selv om jeg har noen innvendinger. Tror vel at idéen er bra nok til at du bør arbeide mer med den, da i form av nytt opptak.
MVH CA
Jenny N.

Jeg skriver samme kommentar her som på bildet jeg har henvist til over:

Jeg er helt enig med deg Carsten! Hvilken gruppe bildet er plassert i, skal ikke bety noe for vurderingen. Jeg legger som regel ikke merke til hvilken kategori bildet er plassert under før jeg leser kommentarene under.

Det er faktisk andres kommentarer på bildene som har gjort meg oppmerksom på hvor mange som har misforstått betydningen av ordet ''akt''.
Det var på grunnlag av alle disse kommentarene, jeg skrev innlegg med den hensikt å opplyse folk om hva ''akt'' egentlig betyr.

Så får det jo være opp til hver enkelt fotograf da, om de fortsatt velger å legge inn bildene sine under ''feil'' kategori:)

Mvh Jenny
Haiman A.

Dette var ganske greit, men jeg føler at det blir ''ubalanse'' i bildet. Vet ikke helt hva som gjør det. Det er noe som blir feil her.
Jeg liker ideen.

::Haiman::
Vemund L.

Bildet var fint, syntes jeg....langt på vei enig med CA om kuttingen rundt hendene, men jeg liker bildet godt som det er.

Til debatten om kategorier: For å være ærlig, så syntes jeg faktisk at kategori har betydning for hvordan et bilde blir vurdert. Jeg er forøvrig ganske enig med CA om at de langt fleste bilder burde vært pressentert under ''diverse'', men folk få unektelig lov å gjøre som de vill:)

Tilbake til poenget.
Kategori er vesentlig, fordi det forteller endel om hva fotografen ønsker å formidle...Det bør ikke være tvil om, at man kan finne bilder som faller helt igjennom i enkelte kategorier, men gjør seg godt i andre, et eksempelt kan jo være portrett kontra reportasje. Velger man som fotograf å kategorisere bildet under innleggelsen på foto.no, bør derfor bildet betraktes utfra den kategorien det er utlagt, etter min mening.
Carsten A.

Vel, selvsagt må folk gjøre som de vil, og jeg vil altså for min del fremholde mitt negative syn på ''gruppe''-inndelingen her på FOTOdotNO. Videre er det min bestemte oppfatning at dersom et bilde må ha føringer i form av gruppe-plassering, eller verre, bruksanvisning i form av tittel, så er det billedspråket det er noe i veien med.

Jeg ingen vekt på gruppe-plassering ved vurdering av bilder - som alt sagt er det eneste unntak som har noen betydning for meg er forholdet mellom bilder som tar sikte på å være en eller annen form for dokumentasjon og andre bilder.
MVH CA
Jenny N.

Har lagt inn et nytt bilde nå :) bilde nr. 22076

Mvh Jenny
Haje Jan K.

Fint bilde, men jeg kunne ønsket meg litt mer ''rom'' rundt modellen. Lurer på om bildet hadde fått mer ''punch'' om du hadde latt henne være i et gigantisk svart rom - men da får man samtidig et helt annet inntrykk, selvfølgelig.
Jenny N.

Dette er faktisk resultatet av en ganske så mislykket foto-session. Men vi hadde det utrolig gøy likevel :D

Jeg synes nemlig det er veldig spennende med body-painting, så jeg fikk med meg ei venninne i studio...Jeg hadde kjøpt masse gullmaling(for alle penga jeg hadde), og planen var å dekke venninna mi med gull, fra topp til tå, og deretter ta helfigurs aktbilder.
Hadde masse tanker i hodet om forskjellige positurer og uttrykk...
men malingen rakk bare ned til hoftene...:( nedtur....
Så jeg måtte nøye meg med bilder fra hoftene og opp...absolutt IKKE hva jeg hadde planlagt.

Derfor eksperimenterte vi en del med annen maling etter et par timer, og hårfarger(i sprayform), og prøvde å gjøre det beste ut av situasjonen :)

Dette er derimot tatt helt i starten.
Modellen er egentlig iført gullmaling, men jeg forandret fargene i mørkerommet etterpå:)
Ble litt lei av å bare fremkalle gullbilder...jeg liker jo blått mye bedre :D

Huff! Jeg tror jeg er overtrøtt jeg...
Natta :)
Tor a.

Meget pent bilde ! Mvh TA
Avsluttet .

Tar en kort kommentar siden det er så mange lange og utfyllende:
Pent og bra, men ja takk til litt mere luft på begge sider.
Vemund L.

Hei

Jeg fant nettop noe jeg syntes var et godt eksempel på det jeg prøvde å få fram, i innleget mitt om kattegorier, lenger oppe her.

Bilde bilde nr. 22113
syntes jeg fungerer bra som et presse bilde, og med forklaringen som er gitt under bildet, funker det bra i sin sjanger, men tolket som et portrett, hadde vell bildet vært heller mot det mindre bra, etter min mening

Vemund
lisbeth a.

Hei Jenny!

Kjempekoselig å høre fra deg!!! Er det bra i England? Vetle og jeg har det veldig bra, vi koser oss. Han har vokst seg stor i sommer.
Ja da, jeg er innom her en gang imellom, er gøy med alle bildene. Dine er fine, det her liker jeg kjempegodt. Kunne tenkt meg litt mer lys i ansiktet, og litt mindre på magen. Og litt mer luft rundt som de andre også har nevnt. Ellers knallbra! Vi snakkes mer seinere! Klem Lisbeth
Jenny N.

Heisann:)
Jeg er hjemme på sommerferie ennå jeg (3 måneder).
Drar tilbake neste tirsdag. Da skal jeg flytte inn i nytt hus; spennende!!
Men du må legge inn litt flere bilder da! Du som har peiling :D
Klem Jenny
Roland S.

Härligt blå färg bilden blir mycket spännande då.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu