Lierne høsten 2005
Parti fra grensa mellom Lierne og Snåsa. Bildet er tatt under jakta i september 2005.

Du ser Lurusneisa, Lakavashatten og Fossdalsfjellet i det som er deler av Blåfjella - Skjækerfjella Nasjonalpark.
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 17-35 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1095
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156388} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Jarle W.
Duse, men likevel mettede høstfarger i fint lys. God skildring av stor villmark. Jeg er litt usikker på om den lavkledte steinen bør være med i bildet eller om du skulle ha gått litt fram og til side for å rendyrke fjellviddene.
Vegard L.
Greitt nok. Steinen blir nok litt volsom i det hele. For meg virker det som om bildet heller til høyre, men det kan godt være synsbedrag. Pluss for lys og eksponeringen. Rimelig skarpt men ikke 100%. Kanskje litt usm hjelper?
Mvh Vegard
Avsluttet .
Fin skildring av et stort og vilt landskap.
Ikke helt vanvittig bra men absolutt severdig. Fargene er fine og høstlige. Av vannpytten å bedømme blåste det nok ganske så bra!

MvhJRH
Fred S.
Jeg er også en del i tvil om den steinen, på et vis bryter den linjene i bildet, ikke minst den som dannes av den fjellbjørkprydete ''tunga og fører innover mot fjellet til høyre. Ellers er dette villmarksbilde av godt merke, og her kan en vel virkelig snakke om autentisk villmark. Været er også lett gjenkjennelig etter en høst som denne.
Ellers har jeg hørt om elendig rypefangst hos omtrent alle jeg har snakket med; vet ikke om du/ dere er unntaket ?

vh fred
Arne S.
Ordinært fotografi, men herlig stemning!
Odd Tore S.
Slik liker jeg å se fjellet også, håper på en ny runde i månedsskiftet, gjerne uten snøflekker!
Stemningen er hovedbeholdningen her, selve bildet mer typisk høstfjell med stor stein og lav, likandes uten å være så veldig spennende.
Odd Tore
Ole Martin D.
Flott bilde av det beste av Norsk natur men jeg synes at steinen var litt for dominerende. Stemningen er jo herlig og jeg lengter allerede tilbake ( med litt mindre vind og mere fugl)
Marius O.
Liker fargene i dette bildet, typisk høst. Men helst uten så mye snø.
Ser på skyene at nye byger truer....

Marius
Ronnie S.
Fin beskrivelse av et snart hvitt landskap. Fint lys. Snøflekken nederst ville jeg tatt vekk slik at man lettere ledes inn i motivet.
Kjartan T.
Takker for tilbakemelding på bildet.

Vegard, jeg tror det er steinen som lurer deg. Kikket også selv litt på dette, også sett i forhold til andre bilder.

Jan Roar, du har rett i at det var kraftig vind, nesten så jeg ikke kunne stå på føttene på toppene.

Fred, tror det ble bra fangst (av bilder), rypebestanden er jeg nok ingen stor trussel for. Det ble tre fugler på fem dager :) Veldig dårlig vær!

Greit å høre fra dere alle, får slått fast mitt eget syn på bildet... for det er jo ikke det helt store, nyskapende, spennende og store fotografiet

Fint lys og god høststemning har det likevel litt av. Kanskje kommer det noen flere høstbilder fra dette terrenget.
Chr. G.
Synes forgrunnen blir litt vel dominerende. Men bildet har også nok i seg til å være en flott gjengivelse av fjellet, behagelig lyssatt fra naturens side.
Per Harald O.
Flott komp.
Steinen er bra for dybden i bildet.
Mangler 4-5 ryper i forrgrunnen!
Karl Morten R.
Hvilket lys ! Hvilke farger ! Hvilken dybde ! Her skulle Peer Gynt ha vært ... Nydelig landskapsbilde !

Mvh
Karl Morten
Jon Erik V.
Hallo.
Stein er nenvt, mulig den hadde passet i sin helhet i bildet på litt avstand, eller helt uten.
Hørte at dere hadde en kjempe flott tur, og stemning lyver absolutt ikke om det i bildet! Lite fangst/ fugl eller mye bom?
Herlig høst landskap, lengter hjem..!

Mvh Jon
ingebjørg fyrileiv g.
Hei. Jeg liker dette godt. Nydelige farger og lys. Et bilde jeg kan se lenge på og ønsket om å være til stede å lytte til stillheten der oppe kommer fort. Jaja, kanskje ikke så stille i jakta, men...?! Jo, 5 ryper sier jo sitt:)

Liker steinen. Lyset faller fint på den og fargen gir mer liv til bildet.

Hilsen ingebjørg
Kjartan T.
Takker igjen for nye kommentarer på bildet. Morsomt med flere forskjellige syn på den svære steinen i forgrunnen. Hold hånda over den å se hvor flatt bildet blir uten denne.

Så Jon E. kanskje kunne jeg ha beveget meg litt mer unna steinen, men helt uten tror jeg ikke hadde vært et bilde for meg. Tanken var å bruke de to vannpyttene som linjer/ledere inn mot hovedmotivet, mens steinen skapte dybde og motvekt til Lurusneisa.

Ellers ganske ok med fugl, få skuddsjanser da rypene var i ferd med å flokke seg, og dermed også fløy opp tidlig (slik de også gjør når det blåser kraftig). Noen bom ble det selvfølgelig også.
Stig B.
Fint høstbilde, om ikke nyskapende så i hvert fall stemningsskapende. Jewg er veldig glad i fargene i høstfjellet, og liker alle bilder derifra. Synes nok steinen ble litt dominerende, kunne kanskje dempet den noe?

Mvh Stig
Kim A.
Hei

Lyset og fargene er flott i bildet, men jeg synes nok forgrunnen din mangler et godt fokuspunkt. Slik det er nå er det litt halvveis og komposisjonen mangler en motvekt i venstre del av bildet. Vannpyttene er ikke fremtredende nok til å bidra i denne sammenheng. Det er mulig en nærmere posisjon med dvergbjørka?! i venstre del av bildet ville bidratt til balansen.

Mvh Kim
Torbjørn K.
Jeg synes lyset, fargene og dramatikken i himmelen her er helt topp. Komposisjonen med den digre steinen som stikker ut fra ramma er jeg dog ikke helt sikker på.

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu