Lys og farger ved Vatn-Vatnet.
Vatn-Vatnet ligger ca 2 mil øst for Bodø. Hvordan dette, litt merkelige, navnet har oppstått vet jeg ikke. Dårlig fantasi kanskje-:)
Bildet ble tatt fredag ettermiddag. Et tykt og vått skydekke hadde hengt over området i lang tid. Denne ettermiddagen sprakk skydekket (som ved et under) og den lave ettermiddagsola sendte sine varme stråler ut over landskapet. De fine fargene i naturen ble godt fremhevet i et lys som dette.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-19 19:56:30
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde11.2mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger870
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_156048} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
John B.

Flott landskap, men det føles litt tomt. En liten båt utpå vannet med en eller to som fisket hadde gitt dette bildet en helt annen dimensjon.....
Avsluttet .

Ettermiddagssola ser ut til å varme godt, i hvertfall gir den et behagelig lys.

Flotte formasjoner og fin dybde i bildet. Fargene på trærne har enda ikke kommet i skikkelig høstmodus men det nærmer seg ser det ut til. Den snødekte fjellkjeden i bakgrunnen ser spennende ut. Teknisk godt jobbet.

MvhJRH
Torbjørn K.

Det første som slår meg når jeg ser på dette bildet, er det fine lyset du har fanget. Liker godt kontrasten mellom varme grønnfarger i gyldent lys og kald blåfarge i skygge. Komposisjonsmessig så liker jeg dybden i bildet, men jeg føler at linjene som vannet lager blir noe ødelagt i venstre kant. Jeg kunne tenke meg litt mer luft i venstre bildekant. Jeg sitter også igjen med en følelse av at bildet heller mot høyre, eller er det bare trærne som er skjeve?

Torbjørn
Nina S.

Utrolig dybde i dette bildet, flott lys, vakre linjer.
Mvh Nina
Kristian H.

bra dybe i bildet.
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene.
Torbjørn: Den linjen du nevner i venstre kant tenkte jeg faktisk også på før jeg la ut bildet. Har lagt ut en ny versjon hvor denne kommer bedre til sin rett. Var litt i tvil om hvilke av disse to versjonene jeg skulle ta som V1.
Tror V2 skal være sånn høvelig rett i horisonten. Litt vanskelig å bedømme er det da det ikke er noen konkret horisont å måle på.
Mvh Kurt
Odd E. k.

Et flott fanget bilde med et fint utsnitt. En fin lagdeling i bildet som gir stor dybde og ender opp i noen snøkledde fjelltopper der lagt bak. Fint at det ble motlys i forgrunnen, og fint sollys langs strandkanten til venstre. Bare så synd at ikke nesset midt på bildet hadde sol. Trøsten kan jo være at det bakerste partiet har fått noe sol og gir mer liv innover i bildet. Fint at fjellene er noe overskyet, men himmelen er en tanke utbrendt. Utover det et meget fint fanget bilde, god stemning. Verson # 2 er best.
Janne L.

Jeg har sittet noen minutter bare å måpet. For en utrolig nydelig dybde. Hva er oppskriften? Dette var bare så blendende vakkert at....jeg er måløs.
Janne
Odd Tore S.

Ubegripelig tregt på dotten i kveld, nå hadde jeg omtrent gitt opp å få opp bildet ditt.
v2 for meg, pga bedre forgrunn og at bukten i vannet ikke avbrytes.
Flott belysning i forgrunnen, mørk mellomgrunn plager ikke meg, men fjellene i bakgrunnen skulle jeg gjerne sett klarere. Ta en prat med regjernde lavtrykk!
Artig med den lille knausen som plutselig springer ut og stuper rett til vanns. Egentlig det første jeg festet blikket på her!
Angående den evige diskusjonen om horisont:
Velg ut noe midt i bildet som speiler seg tydelig i vannet, blås opp til minst Actual pixels, rotér til detalj og speilbilde ligger på samme vertikale linje. Da blir i alle fall diskusjonen begrenset til evt. optiske illusjoner (ref. Kiel-ferja).
Odd Tore
Torbjørn K.

Der ja! Akkurat slik jeg ville ha det :-) Nå er det perfekt.

Torbjørn
Avsluttet .

Hei
Meget severdig naturbilde, enormt flott lys som gir gode farver (naturlige) over landskapet.

arild
Kjell H.

Fantastisk flotte bilder, begge versjoner, med klare, fine farger og god dybde.

KJH
Kurt S.

Takker så mye for kommentarene.
Odd-Tore: Skulle gjerne hatt fjellene i bakgrunnen litt klarere men tror det gikk noen byger der. Måtte isåfall, som du sier, ha tatt meg en prat med regjerende lavtrykk-:) Dem er det forøvrig nok av for tida.
Takk for tipset ang. horisont. Skal prøve det. Joda, husker den livlige debatten under ditt bilde av Kiel-ferga-:)
Janne: Oppskrift på god dybde-:) Litt vanskelig å skrive noe kort om det.
Odd-E. nevner ordet lagdeling. Det er viktig.
Ellers kan man prøve å få øye på noen linjer som fører innover i landskapet og prøve å fremheve disse i komposisjonen.
Vertikale linjer fremhever også dybden. Det kommer vel inn under dette med lagdeling.
Lys, skygge og kontraster innover i bildet er også noe man kan se etter.
Mvh Kurt
Kurt S.

Rettelse til min forrige kommentar om dybde: Nesten nederest .. det skal selvfølgelig være: Horisontale linjer fremhever også dybden....
ingebjørg fyrileiv g.

Hei Kurt! Så nydelige farger og lys...Et snev av sommer...Jeg vil ikke bruke betegnelsen tomt her, det er jo masse å se på! Nydelig, uberørt landskap. Og ja, nydelig dybde!
Går for #2 jeg.

Hilsen ingebjørg
Helge A.

Fin komposisjon med en flott dybde i bildet. Jeg liker #1 best, hvor du har fått med mer av bakgrunnen oppe til høyre. Synes det gir mest helhet og dybde i bildet.
Flott og behagelig lys med fine farger.

Helge
Inger Anne Maritsdotter V.

Høstfargene er begynt å farge landskapet oppe i nord også,
når sola skinner som her, er det et vakkert syn.
Det syns eg u formidler svært bra.
I tillegg er kompet også svært bra, bra dybde og fine diagonale linjer i landskapet.

Bra utført Kurt!

-Inger Anne-
Johan K.

Går helt klart for enern her. Noe av det første jeg la merke til (og likte meget godt) med bildet var de snøbelagte fjellene i bakgrunnen, og jeg synes de får mindre plass i v2. I tillegg blir enden av vannet der bake kuttet i v2, som jeg synes ble litt uheldig. Synes v1 blir mer helhetlig, og har veldig god dybde.

Utrolig fint lys du har fanget opp her. Nydelige sensommeraktige farger. Stemningsfullt til tusener. Som jeg nevnte, de snøbelagte fjellene i bakgrunn gjør mye for bildet her.
Fikk lyst å ta meg en tur opp dit. Har vært der noen ganger, men det er noen år siden nå.

Mulig et interessepunkt til høyre ute på vannet ville hjulpet litt på balansen. Men uansett, en herlig naturskildring!

Johan
Jan Frode A.

Det som alltid fasinerer meg med disse landskapsbildene dine, er den alltid særdeles godt gjennomførte helheten, det være seg det tekniske såvel som komposisjon og utsnitt. Dette bildet er absolutt intet untak.
Det er et vakkert landskap, men en flott detaljering og bruk av lys og farger.
Komposisjonen sitter veldig godt, med fin dybde. Blikket ledes inover fra det fargerike i forgrunnen og mot fjellpartiet helt bakerst. Er det en anelse av 'melisdryss' der? Kan nesten se ut som om vinteren har vært på et lite forsøksbesøk.
Versjon #1 eller #2, begge er bra, men tror nok at jeg velger meg den siste. Føler den har bedre balanse, mens 1'ern blir litt slik som landskap ser ut når jeg legger hodet bittelittegrann på snei og kikker utover.

mvh Jan Frode
Fred S.

Vakkert nordpå om høsten ! Fin kombinasjon mellom lys og skygge, og ''uendelig'' dybde. Kjenner til flre Vatn-vatn, så navnet er ikke helt uvanlig, men opprinnelsen har jeg ikke peiling på.

vh fred
Tor-Erik E.

Virkelig vakkert dette her Kurt. Utrolig dybde og bra komposisjon. Det meste stemmer her ja...

Tor-Erik
Kurt S.

Tusen takk for kommentarene til dere siste også!
Mvh Kurt
Karl Morten R.

Herlig landskapsbilde ! Nydelig lys og flotte farger ! Fin speiling i vannet. Komposisjonen sitter godt. Liker best ver. 2.

Dette bildet burde hengt i stort format på miljøvernministerens kontor - godt synlig !!

Mvh
Karl Morten
Avsluttet .

Herlig dybde i v1 Kurt. Likte v1 veldig godt. Selv om linjen kuttes gjør det ikke noe for helheten synes jeg.

Jeg la spesiellt merke til at du har vlagt et lavere standpunkt i v2. Det fremmer ikke dybden slik jeg ser det. Men når du får selvsagt ikke den avkuttingen til venstre da. Vel Kurt, jeg går for v1 her uansett. Her er det dybde og standpunktet jeg liker bedre enn i v2.

Knallfint !

Svenn
Roger K.

Hei hei, Kurt!
Ja her har du truffet veldig godt lysmessig. Litt tur med skygge/lysinndeling her da de treffer stort sett over åskammene. Ser du har lyset fra siden og skydekket skaper denne virkningen. Jeg velger din versjon 1 av samme grunn som Svenn. 2 ern taper mye dybde i seg. Samtidig savner jeg litt i din venstreside og bukta. Det er vel da man ønsker seg litt mere vidvinkel. Det var småpirket da du leverer som vanlig flotte og godt gjennomtenkte bilder. Likte det her.

Ha en fin dag

Mvh RK
Inger-Lise S.

Vakkert bilde! Flott lys og fine farger. Jeg liker best v#2. Velbalansert komposisjon. Nydelig motiv.God dybde i bildet:)

Inger-Lise
Kurt S.

Takker så mye-:)
Mvh Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu