Frøylandsvatnet
Bildet inngår i albumet Natur - Landskap og div. utebilder
Utstyr
  • Canon EOS 350D EF-S 18-55
  • -
  • Brennvidde37mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeIso 400
  • Nei
  • AnnetNormal-modus
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger281
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155999} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Espen A. I.

Vakkert motiv, men kompen blir litt feil. Jeg ville sett litt mer av ''skogen'' på venstre side. En kraftig beskjæring av høyre side hadde gjort seg, den gir ikke bildet noe særlig. Farger og lys er veldig bra!

Mvh Espen
Rune T.

Intense herlige farger! Skulle gjerne sett mer av forgrunnen, en uventet og dyp rødfarge. Synd at skyggen er der.
Tillater meg å være uenig med Espen mht beskjæring, jeg vil gjerne fjerne skogen på venstre side, den tilfører ikke bilde noen ting. Det er himmel, hvelving og landskapets farger og arealer som er bildet.
Må ta meg en tur dit en gang når jeg finner ut hvor det er...

Mvh
Rune
Avsluttet .

Hei Audhild

Dette er jo veldig fint komponert med et lite minus, enten tar du bort bjørketreet, eller aller helst fått med stammen på treet helt ute i bildets v.kant slik at treet danner en ramme.

Jeg synes bilde ditt har mange fine elementer og synes bilde er veldig fint.

Jeg vet ikke riktig om jeg blir helt komfortabel med trenden som finnes her på dotten nå med naturbilder at farvene blir ''skremt'' veldigt mye opp. Jeg kan nok sjelden huske at jeg har sett i virkeligheten slik enorm farveklatt som du har fått til i forgrunnen.

Siste avsnittet mitt ovenfor var ikke ment som en kommentar til dette bilde, mener generelt at mange bruker det for å kanskje øke interessen for bilde sitt. Hva mener du om det?, det er jo veldig fint med slike sterke farver, men kan det bli for mye av det gode??

arild
Audhild E.

Tusen takk for kommentarene!

Arild; For meg er det IKKE om å gjøre å skru opp fargene max.
Jeg prøver mitt beste å få det så likt som jeg husker det var i virkeligheten. F.eks. dette bildet så var det røde og oransje ekstremt knall i virkeligheten, pluss at solen kom bakfra og gjorde at fargene fikk en ekstra glød.Det var noe av grunnen til at jeg ville ta bildet...
Men forøvrig kan jeg forstå det du påpeker, og er forsåvidt enig, bare at jeg ikke har brydd meg så mye om det.Sterke farger kan vekke min interresse,ja,men det er ikke sikkert jeg liker bildet bedre for det, hvis det er tydelig overdrevet!
Fint du sier ifra,det må du bare fotrsette med for min del. Ideer og innspill lærer vi av.
Til slutt;jeg legger bare ut bilder som jeg liker godt selv, i håp om at andre kanskje også liker dem, og for å få ideer til forbedringer. Og jeg har fått mye god hjelp,fra deg Arild, og fra andre. Det er jeg meget takknemlig for!
Ha ein trivelig dag allesammen!!
Mvh-Audhild
Tone A.

Hei Audhild
Eit flott bilde med med varme fine fargar. For fargane som er opplyst av kveldssola gir dei høge sivaksa ein gyllen orangefarge som lyser opp bildet. Og det orange er i sterk kontrast mot dei sterkt røde stråa med det mørke området rundt seg. Det bles, det ser ein av at stråa er bøyde og at det er små krusningar på Frøylandsvatnet. Fin dybde der blikket går innover mot dei grøne markene, trea, gården og fjella og skogane bakerst. Det er vel Njåfjellet til høgre? Eg veit sånn omlag kor du er det gjeld Santangen. Då eg budde i Bergen gjekk eg på tur her og fann fine motiv og landskap til å fotografera.
Eg ville også hatt litt meir med av treet. Det er ikkje noko skog til venstre å ta av. Det mørke partiet trur eg ikkje er skugge. Fin komposisjon og flotte fargar!
:) Tone
Helge A.

Jeg synes dette er et fint motiv med flotte farger og lys. Jeg ville også gjerne sett hele treet til venstre. Farger og forgrunn kommer ennå bedre fram hvis du kutter en cm i bunn, tror jeg :-)

Helge
Jan Frode A.

Interessant å lese betraktninger rundt farger. Det heter seg at lyset er fotografens pensel (og for den saks skyld, fargeskrin). Her jeg sitter og betrakter bildet, virker ingenting overdrevet. Værforhold som f.eks. regn, fuktig mark sammen med måten lyset faller inn på, er med på å fargelegge landskapet.
Jeg husker godt for mange år tilbake da jeg drev mye med dias. Det jeg likte aller best da, var tidlige morgener, og spesielt etter regnvær, når morgensola farget landskapet og regntung og våt mark ga ekstra fargemetning. Mye av det samme med lav kveldsol selvfølgelig. Og selvfølgelig: finne den rette filmtypen som klarte å gjengi gode mettede farger.
Når bildene presenteres digitalt, spiller mange andre forhold inn, som f.eks. skjermen en betrakter bildet på, og også lysforhold rundt skjermen. Veldig små marginer egentlig som kan gjøre store utslag.
Nok om det, bare en tanke og tilbakeblikk som slo meg.
Bildet syntes jeg er flott. Jeg liker dette landskapet, og stemningen sammen med spillet i lys og farger.
Litt usikker på utsnittet med et stk. delvis tre på venstresida.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Hei igjen Audhild
Jeg synes det er interresant å lese Jan Frode's betraktning om farver. Han er en dreven kar på område og jeg synes vi er heldige som har han med på ''laget''. Som den uerfarne amatør jeg er er synes jeg det er utrolig lærerikt å lese hans kommentarer og han ordlegger seg på en veldig god og forståelig måte.
For å si noe mer om dette bilde ditt hva gjelder farvene i forgrunnen var jeg litt kjapp med konklusjonen der. Etter å ha studert bilde grundig ser jeg at du her utnytter kveldssolen maksimalt når strålene lyser opp forgrunnen med det varme fine kveldslyset. Jeg ser også at det er litt vind slik at det gyldne sivet har fått en bevegelsesuskarphet som gjør at farvene flyter litt isammen i akkurat det område.

Alt i alt som før sagt et veldig dekorativt og fint motiv.

mvh arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu