Bildet er tatt i Amsterdam i påsken i år.

Hadde lagt serien derfra på is, men fant fram igjen dette nå som den nye bildekategorien ga meg inspirasjon til det. :-)
Bildet inngår i albumet AMSTERDAM - Noen små glimt fra Amsterdam slik jeg så byen som turist i påsken 2005.
Utstyr
  • Olymus digital, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger741
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154717} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Steinulf L.

Fin dybde her. God balanse i denne kvadratiske komposisjonen. Jeg aner endel fargerike fasader, så det er mulig en fargeversjon ville vært bra.
Inger Anne Maritsdotter V.

Heisann Hege.

Veldig bra komponert med en fin dybde og god symmetri.
Syns det gav bildets helhet et roligere og mer harmonisk uttrykk i sv/hv- toner,
litt nostalgisk preg over det også.
Et av dine beste i denne serien.

Mvh Inger Anne
Venche J.

Jeg syntes det er flott at du forsøker deg på s/hv med dette bildet.
Jeg savner detaljer i de ''sorte'' veggene, og lurer på om du har noe å hente der?

Ellers synes jeg det er et flott bilde med enorm dybde. Det gjør meg så nysgjerrig på hva som finnes der i andre enden. (Nå er det like før jeg knabber sykkelen hans. :)

Wenche, som lurer på om du syklet omkring i byen?
Veronica S.

Hadde linjene vært beine så hadde det vært enda litt bedre:)
Trude H.

Det meste er sagt av de tidligere kommantatorene, jeg vil bare henge meg på. Flott bilde!
mvh trude
Helge A.

Jeg er enig i at dette er en flott komposisjon med en utrolig dybde.
''Amsterdammiljø'' med brostein og syklist (er). De er det mange av der :-)

Helge
Karl Morten R.

Flott dybde i bildet ! Bra komposisjon. Gjør seg absolutt i Sv / hvitt.

Mvh
Karl Morten
Ole A. V.

Slutter meg til at det er et godt bilde, som gjør seg bra i sort/hvitt. Kan tenke meg at en fargeversjon ville blitt problematisk med så stor kontrast mellom sollys og skygge, og at stemningen du får her ville blitt borte. Trange bygater med en litt gammel ''feel'' tiltaler meg, og dette bildet bidrar til at en tur til Amsterdam rykker høyere opp på lista over steder å besøke.

Må nevne som en digresjon at syklisten minner meg fælt om Børge Brende.
Kurt S.

Heisann.
Enig i at dette sikkert gjør seg best i s/h. Ser det er mye detaljer i bildet som nok ikke hadde fått en så rolig og behagelig stemning dersom du hadde hatt det i farger.
Kjempefint perspektiv med gata og lyktene over. Dette gir en veldig bra dybde.
Mannen på sykkel ble også fint plassert.
Likte bildet. En fin skildring av bymiljø.
Mvh Kurt
Stine J.

Hei Hege,

Dette ble bra! Fint komponert gatebilde med god dybde. Syklisten er fint plassert, gatelyktene er med å skape dybde og det er bra at du har såpass lavt kamerastandpunkt. Passer i s/h, men enig med Wenche i at det mangler litt detaljering i de ''svarte'' veggene, kanskje du har litt mer å gå på der? :-)

mvh Stine
Nina S.

Børge Brende? Mulig det. Fint observert, grei skildring av et bymiljø, mange gjentagende elementer , som gatelys og husfasader som skaper dybde, liker alle syklene som står parkert.
Mvh Nina
Fred S.

Børge Brende på sykkel i Amsterdam, uten å ha kjøpt tulipaner til kona ..?
Neida , synes ikke han ligner på en høyremann i det hele tatt; helt opplagt SV`er dette; dressjakke, joggesko og damesykkel...., han har vært på il Ristorante i bakgrunnen, men gikk i raseri da han ikke fikk Grandiosa.
Utrolig hvor mye jeg fikk ut av dette bildet ,Hege, som ellers er helt alminnelig OK.

vh fred
Avsluttet .

Flott dybde i bildet.
Jeg kan ikke si noe annet en at jeg liker bildet og komposisjonen. Farger hadde kanskje gjort seg men tror jeg vil satse på sort/-hvitt versjonen uten å ha sett bildet i farger.

MvhJRH
Jan Frode A.

Jeg mener at det var et helt riktig valg å legge dette ut i sort/hvitt. Aner jeg forresten en toning i bildet? Grunnen er at jeg nok forbinder kategorien 'Gatefotografi' sånn klassisk sett med sort/hvitt bilder.
Fint kvadratisk utsnitt, med god plassering av syklisten (selv om det vel er galskap å si sånt om en kar som sykler midt i veien, og tilogmed uten hjelm! ;-)). Dybden er upåklagelig. Kanskje litt hardt lys, men det blir egentlig bare småpirk; bildet er tatt der og da.

mvh Jan Frode
Tone A.

Flott gatebilde med stor dybde og mange detaljar! Gatelysa over husa som gjentek seg bortover, fine skilt der ein kan lesa litt, mange syklar bortover, det ser ut som om bilane kjører motsatt veg av syklisten! Syklisten ser ut som han er på veg heim ifrå arbeid pga dressjakke og skjorte. Mange detaljar i dette gatebilde med ein fin komposisjon.Flott i svart/ kvitt.
:) Tone
Hege J.

Til alle kommentatorer!

Det harde sollyset gjør at fargeversjon ikke vil fungere så godt. Synes også selv, som flere av dere er inne på, at gatefotografier av denne typen passer best i s/h.

Jeg stilte meg opp midt i gata og skulle ta bilde, da denne mannen kom syklende imot. Tenkte først jeg skulle vente med å knipse til han hadde passert, for han kjørte midt i gata og hindret sikten min. Ønsket jo å ha med mest mulig lengst bak pga dybdefølelsen det gir. Så svingte han litt til side for å passere meg, og da følte jeg at jeg fikk litt i både pose og sekk. Syklisten ble et naturlig interressepunkt, i tillegg til den lange, smale gata som rekker så langt øyet kan se. Valgte det kvadratiske formatet pga gjentagende elementer og symmetri, samt at blikket trekkes innover i bildet.

Wenche: Syklet nok ikke rundt, men derimot spasserte vi rundt i time etter time på oppdagelsesferd i denne fascinerende byen. Beina ble riktignok slitne, men min mann og jeg ble mange minner og opplevelser rikere!
Kan nok hende jeg kan trekke flere detaljer ut av originalfila, hvis jeg gir meg tid til å jobbe med det. :-)

Veronica: Er uerfaren nok til å spørre hvilke linjer du mener. ;-)

Ole: Ja, en tur til Amsterdam bør du prøve å få til!
He, he... Apropos Børge Brende: Tror du har sett litt mange valgsendinger i det siste... ;-)

Jan Frode: Toning i bildet? Jeg er jo fersk på dette området så jeg er ikke helt sikker på hva du mener... :-) Etter konvertering til s/h har jeg gitt bildet en tanke varmere farger i PS Elements 3.0. Er det denne ''varmen'' du mener? Burde jeg ha latt det være helt s/h? Spør fordi jeg ikke vet bedre!!

Kjekt å se at bildet faller i smak hos mange av dere. Takk til hver og en som har brukt tid på å kommentere bildet. :-)

Hege
Tone B.

Henger meg på rosen du har fått her! Det kvadratiske formatet er meget passende og fine linjer som er med å skape fin dybde. Meget bra!

mvh Tone
Janne L.

Jeg ender langt nede på skryte listen denne gangen. Men jeg kan bare si skryt, skryt og skryt jeg også. Godt at du fant frem denne serien igjen. Legg gjerne ut flere bilder. Flott dybde!!
Janne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu