Tidsfraser
Den gamle saga
står og står,
endres knapt
fra år til år.
En sommer kom
og fôr forbi -
Bildet inngår i albumet Illustrasjoner - - - stemninger og situasjoner
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-09-09 14:31:34
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Coolpix 5400
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger246
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_154404} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Aleksander L.
Bra framstilling. forteller historien til dette bygget:) funker fett.

Alien
Kristoffer L.
Dette gjorde inntrykk. Jeg har nemlig en slik gammel sag stående selv, her på bruket. Rundt omkring står det jo mange slike bygdesager hvor det var stor aktivitet inntil for få år siden. Så kom det krav om ISO-sertifisering av sagbruk, og kvalitetstoleranser som bare kan oppnås ved stor, industriell drift. Dette ble de stores brød og de lilles død. De små arbeidsplassene knyttet til bygdesagene forsvant i stor grad, sammen med avviklingen av en rask og enkel tilgang på skurlast fra egen bygd. De store stikker av med fortjenesten fra foredling og salg til sluttbruker (det er her kronene ligger), mens han som er så uheldig å være skogbruker, nå er redusert til en ren råvareprodusent, og avspises med nær sagt bare noen smuler av noen elendige tømmerpriser.

Jaja, det var hjertesukket.

Er det du som har gjort saga grå i høyre ende, eller var det bare hit det var malt?

- Kristoffer
Steinulf L.
Her var både hjertesukk og bilde. Begge deler fungerer, for å si det slik. Fint med de gule blomstyene, og at de er såpass skarpe.
Jarl L. B.
Jeg ble sittende å se på dette ganske så lenge, det gjorde inntrykk. Liker også de gule blomstene i kontrast til bygningen. Flott!
Torbjørn K.
Spesiell bruk av teknikk. Tok en stund før jeg skjønte hva du har gjort, og jeg synes det ble meget vellykket. Mange spennende linjer her og fin dybde i bildet. Liker spesielt godt den uskarpe blomsten som frisker opp forgrunnen.

Torbjørn
Fred S.
Jada; veldig bra: Det eneste som er litt synd er at ikke hele taket har den rust-''patinaen'' som de sentrale delene har, men det er ikke din feil.
Ellers sitter komp. som et skudd, herlige farger på den røffe bordkldningen, bjelkene skaper linjer og kanskje aller best liker jeg soleiene som et lite høydepunkt i helheten: vet ikke hvordan du har fått til effekten på dem, men det er flott.

vh fred
Knut L.
Go'dagen og mange takk for trivelige tilbakemeldinger fra alle ovenfor.

Det er arti' med reaksjoner og spesielt komplementer o.a. innspill - spesielt da på ting som kanskje er noe anderledes.

Tanken bak fargeløpet i veggen på gamlesaga er å billedgjøre et tidsløp hvor noe består relativt sett - år etter år, mens den ustadige og bevegelsesuskarpe smørblomsten representerer det forgjengelig med sommeren som fyker forbi før du rekker si; - ha de' ! Og så kommer høsten ...

I første omgang har jeg for Fred fikset på taket i #2 - og det ble jo visuelt sett ganske tøft.
Også kan man si at taket representerer den blå og noen ganger grå himmelen med rustriper i - enten det er vinter, vår, sommer eller høst.

Ha en fortsatt fin dag -

Knut
Karl Morten R.
Liker best ver. 2. Flott tolkning av et nostalgisk minne !

Mvh
Karl Morten
Jan Frode A.
Versjon #2 ble meget bra!

Det er spennende å sitte og la øynene vandre langs denne veggen. Fin effekt med fargenyansene og avslutting i et sort/hvitt inntrykk mot høyresiden. Forfall og slitasje blir forsterket. Taket med rust står godt til helheten.
Komposisjonen med bjelkene som leder innover, blomstene med det spesielle lyset og sløret i forgrunnen, er flott gjennomført. Spennende og severdig.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu