Fulfilment of Joy
Et bilde jeg liker svært godt selv. Akkurat passelig porsjon av god, gammeldags naturfotografi
Bildet inngår i albumet Colours on Colours -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1589
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_153931} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Steinulf L.
Elegant og vakkert.
Lars-Anders M.
Blått og blått. Med litt form. Ok.
Ann F.
Ingen kan beskylde deg for å overfylle flaten.
Jeg liker linjene ned fra toppen og det store tomme rommet. Det aner meg at det er noe i venstre del, et litt lysere litt oval-lignende felt, men med denne skjermen og lyset inn på den fra siden som jeg har nå, må jeg se på det i bedre lys og på bedre skjerm.
Hvis det er noe der, er det bra. Litt mer usikker hvis det viser seg å være et gjenskinn fra sola på skjermen. Tror jeg.
Mvh Ann

Eyvind R.
Ganske enkelt og svært tiltalende. Fine farger og former.

MVH Eyvind
Birna R.
Ann: det ''er'' definitivt noe på venstre side, og ja, det er en viktig del av bildet.

Forsøk å se dette i fullskjerm-visning. Bildet gjør seg stort, da kommer formene bedre frem.
Ann F.
OK, det ante meg, da må jeg hjem fra jobbskjermen og få bedre kontroll på lyset for å gjøre bildet rett, her sitter jeg med sola inn i rommet med delvis gjenskinn på skjermen, på denne tiden av dagen.
Mvh Ann
Avsluttet .
Ja, jeg er enig med deg BR. Jeg liker det svært så godt.
Du leverer nok et bilde som man blir sittende å se på, lenge...
Det på på venstre side er viktig og ikke bare det, men hele bildet kommer bedre frem i fullskjerm.
Fullskjerm med ''The Rolling Stones - Letmedownslow'' er lik nam.

Stian Håpnes
Knut L.
Deilig blått og gode, myke folder.

Dynamisk naturabstraksjon.

mvh
Knut
Avsluttet .
Du har mange bilder som jeg ikke skjønner poenget med (de går nok langt over hodet på meg), men dette er vakkert - rett og slett!
Rune N.
Et herlig forundringsbilde, i veldig behagelige farger. Som vanlig ikke lett å se hva det er, uten at det egentlig betyr noe, og så er ''løsningen'' som vanlig sikkert bare en armlengde unna, uten at vi ser det.

mvh
Rune
Ronnie S.
Beklager... ingenting i dette som vekker noe i meg. Utover kanskje at det er en pen blåfarge og sikkert kan fungere som noe dekorativt i en eller annen sammenheng.
Birna R.
Hvorfor ''beklage'' ? En oppriktig mening er dét den er, verken mer eller mindre. Intet beklagelig i så måte.

I øyeblikket er jeg veldig opptatt av akkurat dette bildet, samt de øvrige i samme serie.De ble nesten bedre enn jeg hadde håpet på i utgangspunktet (så de som tror dette er et tilfeldig snapshot tar feil: jeg har omtrent 1 GB mer av bilder rundt samme tema).

Jeg vet hva det ''er'' og hva det *er* (i tenkt, visuelt utrykk), men bare det første er et konkret faktum, resten er personlig og farget av ens egne assosiasjoner og tankebaner. Heldigvis er menneskene mer ulike enn bildene de viser frem :D
leif b.
Rent stilfullt og et herlig lys. Nydelig.
Cristina B.
Enig, meget stilfullt.
Det er som en penn som tegner og leker med lys. Bra, at det kan anes litt av lyset i den store flaten, som så vidt lysere bølger eller fomer i det blå.
mvh Cristina
Magnar B.
Fascinerande bilde! Likar fargane veldig godt - og minimalismen. Syns det er topp eg!!
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette likte eg!

Enkelt, harmonisk, behagelig og med fine blåtoner, lysskjæret tilførte bildet det lille ekstra.

Anbefales!

Mvh -iav-
Eirik H.
Utfordrande bilete. Det er eit eller anna som appelerer til meg her, men eg klarer ikkje heilt å bli komfortabel med biletet. Det er fyrst og fremst samspelet mellom dei to elementa eg ikkje får grep på. Tja, eg får sjå om ei stund.
Amund Blix A.
Er den en leksikalsk avbildning eller et stemningsbilde?
Ingen av delene kanskje? Da kan det jo ikke være naturfotografi ;-)

Av en eller annen grunn får jeg en god følelse av bildet. Assosiasjoner: håp, nytt liv, ''ser lyset'' Nydelig.
Avsluttet .
Det er akkurat det vi sier her i Bergen, Bjørn. Du er bra på leksikalske avbildninger, men fotografi har du ikke peiling på!
Yeah, right.

Åkke som er, dette er et virkelig vellykket leksikalsk bilde. :-)


Mvh
Rayxar
Lars-Anders M.
leksikalsk (leksika´lsk) a2 (fra mlat, av leksikon)
1 som gjelder ordtilfanget ha store l-e kunnskaper i fransk
2 som gjelder ordbøker, ordbok- l-e opplysninger

Ja det er sikkert leksikalsk.
Men vad det har med bildet å gjøre skjønner ikke jeg.










Avsluttet .
Det var en spøk, Lars-Anders, inspirert av en debatt på diskusjonssidene, om hva som er bra bilder. Jeg beklager dersom jeg fikk deg til å spore av en tidlig morgenstund.

Bildet kan IKKE sies å være hverken ''leksikalsk'' eller ''stemningsbilde'', og illustrerer således BR sitt poeng i debatten.

Beste hilsen
Ola.
Birna R.
Ola aka ''Raxyar'': Selvsagt er bildet konvensjonelt avbildende mine leksikalske kunnskaper. I dette tilfellet formidling av lysspillet i en bestand av brei dunkjevle (Typha latifolia), oppfanget nettopp med en Raxyar 50/0.75 og min nye D2X (med bevisst feilsatt fargebalanse forresten). Det kan jo ikke være noen tvil om at dette er et rent artsbilde og således er noe vi - gjesp - alle - gjesp igjen - har sett - gjesp, gjesp, gjesp - noen tusen ganger før? For hvordan skal naturfotografiet kunne transcendere sin virkelighet om ikke utøver og tilskuer kan gjøre det samme?

Naturfotografiets styrke er at det kan være, og fange inn, absolutt alt. Det har ingen grenser. Dets svakhet er at vi ikke lar det utfolde seg deretter. Men er det naturfotografiets skyld?

PS (til OEH): delene til *din* Raxyar er ankommet. Så nå skal det (etterhvert) bli fart i saken. DS.
Ronnie S.
AHA.......! -det var dunkjevle det var.
Det skulle jeg jo ha sett med en gang :-))
Ikke har jeg fulgt med på diskusjonene om leksikaliteter og stemningsbilder heller.

Når det er sagt så har ikke bildet isolert sett gitt meg noe mer enn det inntrykket jeg fikk som førsteintrykk. Annerledesmåten du ser på naturen og motivene er jeg derimot imponert over. Spesielt når motivet er planlagt laget slik det fremstår her.
Tilfeldighetsbilder med fine farger og former vrimler det jo av.
Arne S.
Tiltalende fargekombinasjon presentert på en delikat og spenstig måte. Leksikalsk eller ikke.
Lars L.
Brei dunkjevle var det altså, og jeg som så konturer av et kvinnebryst. Uansett et utfordrende bildet jeg ikke skjønner, men som gir asossiasjoner.

Ellers et riktig godt innlegg til debatten som har foregått i det siste, og som forøvrig både er interessang og morsom lesning. Ak ja, at skylappene tydeligvis er i flittig bruk bland deler av den kunstutdannede elite får vi vel ta til etterettning.
Ann F.
Joda, det lile ekstra er der, det, på en skikkelig skjerm.
Delikat. Dunkjevle eller ikke.
:-)
Mvh Ann
Caroline M. S.
Jeg så bildet før jeg leste diskusjonen på diskusjonssidene og lo godt og lenge av din ''Akkurat passelig porsjon av god, gammeldags naturfotografi''. :-D Rent bortsett fra at bildet er veldig dekorativt (og jeg er enig med Amund i at det er et optimistisk bilde, liv og håp - energi, men på en rolig og upåtrengende måte) er det flott at du utfordrer ''bokstenkningen'' vår! Og som alltid synes jeg det er veldig inspirerende å se på bildene dine fordi jeg da skjønner at jeg må forsøke og pelle meg ut av den lille boksen jeg selv befinner meg i. :-)
Tor-Erik E.
Litt vanskelig å kommentere et slikt bilde, som jeg i utgangspunktet ikke forstår hvordan du får til, eller forstår hva er. Leser gjennom kommentarene og ser du nevner dunkjevle, og det sier meg fremdeles lite. Søkte etter ''dunkjevle'' i google og fant fort frem til et bilde. Når jeg nå ser hvordan en dunkjevle vil se ut med menneskelige øyne, blir jeg svært nysgjerrig på hvordan du klarer å komme frem til et slikt resultat. Et meget interessant resultat som jeg nå til dels kan gjenkjenne etter å ha hørt ''litt'' av hemmeligheten (motivet). Skulle vært spennende å hørt en detaljert fremgangsmetode for dette bildet. Flott resultat!

Tor-Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu