Gråblå kveld.
Bildet ble tatt ved utløpet av Nappstraumen. For de som er lokalkjente kan jeg nevne at jeg sto i nærheten Myrland. Nappstraumen skiller Flakstadøy og Vestvågøya i Lofoten.
Jeg sto her på Flakstadøya og vi ser nordover til yttersida av Vestvågøya. Med yttersida menes den delen av Lofoten som vender ut mot storhavet d.v.s Norskehavet. Havet var stille og hvilte denne kvelden. Ligger liksom og lader opp energi til høststormene som ganske sikkert kommer i år også. Da kan havet vise sin ville side og rasende kaste seg innover landet her ute.
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • Canon zoom 7.2-28.8mm
  • Brennvidde11.2mm
  • Blender-
  • Filmtypeiso50
  • Nei
  • AnnetDuotone.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger686
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152813} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Avsluttet .

Hei
Fin effekt som jeg synes passer motivet. Duotone er vel et filter i PS el. lign.

Fin natur og jeg synes komposisjonen er veldig bra, god dybde og bra lys.

mvh arild
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Kurt.

Eg likte godt stemningen i dette bildet.

En godt skrevet tekst attåt bilder der du beskriver det så godt selv, havet venter på høststormene, det er som om en kan føle det i bildet.

velkomponert med fine passende fargetoner.

Mvh Inger Anne
Fred S.

Tonet ? Ser et svakt grønnskjær i noen av steinene, særlig den ute i vannet t.v. som får meg til å tvile på at du har brukt duotone, i alle fall. Ellers er du absolutt inne på noe av det jeg ''etterlyste'' under forrige bilde; nemlig landsdelen din også vist i litt dystrere drakt. Du er jo en mester til å komponere landskapsbilder, og dette er ikke noe unntak. Likte dette, jeg, svært bra, faktisk. Det grønnskjæret irriterer meg imidlertid litt....

vh fred
Inger-Lise S.

En storslagen natur, vist i fin komposisjon. For meg ser fargene ekte ut. En fin blå kveld. I allefall har denne blåfargen kommet fra mitt kamera flere ganger, og det mens hvitebalansen har sett ut til å ha riktig innstilling.
På den annen side, om du hadde lagt til litt blått, hadde jeg syns det var helt greit. Men det ser altså ekte ut for meg.

Inger-Lise
Tone B.

Hei Kurt,

Beklager Kurt, men det blir ikke noe særlig konstruktiv kritikk fra meg i kveld! Naturen i nord har stoppet munn og mæle før og du visen den til gangs her! Stemningen er til å ta og føle på!

Gratulerer med et nydelig bilde!

mvh Tone
Avsluttet .

Dette ble knallbra Kurt!
Tonene i bildet forsterker ''uværs''stemningen som er på vei. Komposisjonen og valg av utsnitt er meget bra. Forgrunnen og fjellet/øya til høyre i bildet veier hverandre opp slik at bildet ikke blir sidetungt.

MvhJRH
Torbjørn K.

Nok et storslagent landskapsbilde fra deg! Dette beveger seg litt bort fra postkortsjangeren (ikke vondt ment, jeg liker veldig godt det du har gjort før!), og over i en mer ''røff'' stil. Jeg liker veldig godt bilder med mye vær i! Synes stemningen du har fanget her er veldig fin, med grå-blå fargetoner. Selv har jeg aldri vært lengre nord enn Trondheim, men bildene dine gjør at jeg får veldig lyst til å ta med meg kameraet og dra nordover!

Torbjørn
Helge A.

Hei Kurt
Dette synes jeg er en absolutt vellykket ''overgang'' fra dine flotte godværsbilder til (håper jeg) høstens uværsbilder fra Lofoten :-)
Fin komposisjon med lave skyer og blåtoner som varsler om kommende ruskevær
Den litt mørke forgrunnen bidrar til å gi bildet den rette tunge stemningen.

Helge
Roger K.

Hei og god kveld, Kurt!
Herfra har jeg fått med meg noe bilder, Kurt. Et kjempested å ta nordlysbilder fra også. Godt valg av duotone da det skaper en viss røffhet i den ellers så harbarkete naturen vi omkranser oss med. Vilt kan det være når høststormene uler. Her ser du bakkenivå fra mitt bilde nr. 180895. He, godt det var stilla så du hadde veg å stå på. Flott levert og henger meg på rosende ord ovenfor.

Mvh RK
Camilla S.

Hei hei

Dette gir meg en en feeling på at nå er vi på god vei til mørke kvelder og en kald høst i vente.
Den blåtonen i bildet er med å gir et kaldslig preg over det hele. Flott med skyene som henger tungt nedover fjellene, dette var såklart enda et bra motiv levert fra deg.

-Camimlla
ingebjørg fyrileiv g.

Dette likte jeg! Utrolig fin farge i bildet. det gir en spesiell stemning.. Bildet er kaldt, men samtidig svært godt å se på (nå når jeg sitter inne i varmen). Fine fjell.

ingebjørg
Audhild E.

Flott komposisjon.
Fine farger som fremhever stemningen,sammen med en fin tekst!
Likte godt skyene som ligger mellom fjellene.

Bra bilde.

Mvh-Audhild

Kurt S.

Hei og tusen takk for kommentarer.
Arild: Nei duotone er ikke et filter men en funksjon i P.S hvor man kan legge to forskjellige fargetoner på et bilde. Dette bildet er egentlig et fargebilde men jeg synes det ble litt grått og kjedelig, ettersom været var slik den kvelden. Jeg valgte derfor å legge på en gråblå fargetone for å få frem stemningen.
Jeg har altså valgt en blanding av svart og blått i duotone på dette bildet.
Ellers kan man velge mange forskjellige blandinger av fargetoner med den funksjonen. Mange forskjellige nyanser av samme farger også.
Først må man konvertere bildet til sort/hvitt via grayscale. Altså: Image- mode - grayscale. Deretter på nytt: Image- mode og duotone. Så er det bare å sette igang å eksperimentere og prøve seg frem.
I tillegg må man etterpå ta den vanlige omgangen med bildebehandling i P.S. Levels, curves, USM etc.
Fred: Kan ikke helt forstå hvorfor du ser et grønnskjær i bildet. Det er ikke tilstede på min skjerm. Det finnes sikkert en logisk forklaring på det.
Roger: Artig å se området fra det perspektivet du har på ditt bilde. Skal si du har beveget deg høyt oppe i terrenget-:)
Når det gjelder dette med gråvær/uværsbilder kontra godværsbilder. Har nok noen godværsbilder til som jeg kanskje kommer til å legge ut-:) Det har jo vært slik at det er mest fristende å dra ut på tur og ta med seg kameraet når været er fint. For fremtiden får man kanskje ta det som en utfordring å komme seg mere ut i litt ruskete vær for å ta bilder.
Mvh Kurt
Odd Tore S.

Storslagent og på en måte stillferdig på samme tid. Fører tanken i retning av at her kan det brygge opp til gamske andre saker.
Fargetonen er velvagt, men jeg lurer på om du har vært noe hard med usm (for dette formatet) siden jeg ser tynne hvite konturer? Regner med at dette ikke ville vært noe problem om du hadde flere pixler til rådighet her på dotten eller om det hadde vært et papirbilde.
Odd Tore
Stine J.

Hei Kurt,

Nok et nydelig landskapsbilde fra deg. Flotte toner og en fin ro i bildet. Faller godt i smak dette. :-)

mvh Stine
Avsluttet .

Heisann

Duotoner tilfører bildet noe positivt her. Uten å ha sett orginalen kan jeg til en viss grad forestille meg den, og jeg synes at du har gjort det maksimale ut av det. Flott å se deg lage bilder med to-toner Kurt. Mer !!!!

Svenn
Kurt S.

Takk til dere siste også.
Odd-Tore: Jo det er mulig jeg har vært litt hard med USM.
Kan ikke se det så godt på min skjerm. Slike tynne lysende striper har en lei tendens til å oppstå. Prøver så godt jeg kan å fjerne dem. Tror nok komprimeringen er den prossessen som mest har skylda for slike striper.
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Her er allerede det meste og vel så det sagt. Jeg kommer seint inn med kommentaren her, så det blir bare å slutte seg til godordene.
Det som slår meg, er hvor godt fargetonene kler dette motivet. Et bilde som formidler et barskt landskap. Spesielt er det himmelpartiet og skydekket som henger over fjella, som vekker min interesse. Hele bildet gir inntrykk av flotte og spennende formasjoner. Fint plassert i bildeflata.

mvh Jan Frode
Johan K.

Det meste er allerede sagt, men jeg vil slenge meg på rosen.
Synes dette ble veldig vellykket. Flott natur. Og, tonene understreker stemningen veldig bra her. Fint komponert, og god dybdefølelse.

Johan
Venche J.

Må bare henge meg på kommentarene over.
De gråblå tonene kledde landskapet. Du har fått frem den røffheten et slikt landskap har. Veldig bra Kurt.

Wenche.
Knut L.

Hei Kurt.
Jeg er såpass sent inne og det er ikke så mye mer å si enn at jeg har lest kommentarene og bifaller alle positive uttalelser, - senest Wenches.

Også var det fint å få vite hvordan du gjorde det.

Bravo.

mvh
Knut

Kurt S.

Takker så mye for kommentarene til dere siste også.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Hei igjen Kurt

Takk for informasjon, men duotone forstår jeg finnes bare i dyrere utgaver. Jeg har bare Elements 2

mvh arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu