Martin
Forsøk på 1 års bilde av Martin
Bildet inngår i albumet Martin - 1 års bilder
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-28 20:37:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 20 D
  • EF-S 17-85 mm
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger512
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_152785} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Eyvind R.

Et fint barneportrett. Fint uttrykk, god belysning og enkle omgivelser som fremhever motivet. bra.

MVH Eyvind
Anne-Grethe S.

Dette blei jo eit bra 1-års bilde det. Fint lys og fin kvit bakgrunn som passar til dette bildet. Eg kunne tenke meg augekontakt med sjarmøren, men for all del det fungerar fint slik også.
Eg ville kanskje ha beskåret bildet litt oppe, nede og på høgre sida. Synest det blei litt for mykje tomrom der. Det er jo ikkje sikkert du er enig i dette, eg likar det som oftast best når bilda er tett beskåret, men det er jo smak og behag.
Bildet ser litt uklart ut. På barnebilder ville eg ha brukt raskare lukkertid sidan barn ''aldri'' sitter stille. På mine barnebilder (ikkje det at eg er flink, eg deler berre min erfaring!) brukar eg som oftast ikkje lenger lukkar enn 1/200, men det er jo på ingen måte sikkert at det er ''rett''.
Håpar ikkje du får inntrykk av at eg ''slaktar'' bildet ditt, for det er ikkje meiningen. Eg synest jo som sagt at bildet er fint. Grunnen til at eg skriv alt dette, er fordi det ser ut som om du er ein flink fotograf som sikkert (son alle oss andre her inne) ynskjer å bli enda bedre.
Kan eg få spørre kva for lyssetting du har brukt her? Eg synest det blei skikkeleg bra.


Mvh
Anne-Grethe
Jon Asle B.

Hei

Først – takk for masse konstruktiv kritikk! Er åpen for all slags kritikk når jeg først legger ut et bilde og synes det er kjempehyggelig at noen tar seg tid til å kommentere mine bilder.

Jeg kunne også veldig gjerne tenkt meg øyekontakt – men det var ikke råd å få til denne gangen. Får gjøre nye forsøk litt senere. Å fotografere en 1 åring var en stor utfordring!

Er enig med deg i det du skriver vedr. beskjæring – legger ut en ny versjon av bildet der jeg har prøvd å beskjære bildet litt mer.

Bildet er klart (skarpt) hos meg når jeg ikke har komprimert det – er ellers enig i alt du skriver vedr. blender og brennvidde. Det er nok kanskje smart å bruke raskere lukker når man tar bilder av barn som du skriver aldri er rolige. Kanskje 1/80 eller 1/100 lukker..? Skal forsøke det ved en senere anledning.

Lyssettingen er veldig enkel – har brukt 3 studioblitser – 2 softbokser belyser bakgrunnen, mens det er en softboks til foran litt til høyre for han (sett fra fotoapparatet) som belyser motivet.

Er selv godt fornøyd med belysningen av han, men er ikke fornøyd med bakgrunnsbelysingen.
Anne-Grethe S.

Der ja, no blei det meir min stil. Kunne ikkje ha blitt bedre synest eg.
Bakgrunnsbelysningen hadde i alle fall eg blitt fornøygd med dersom eg hadde fått den slik:-)

Mvh
Anne-Grethe
Avsluttet .

Dette var da et fint barneportrett. Liker helt klart versjon #2 best. Med mindre luft på høyre side ser ikke barnet ''ut av bildet''. En ting som jeg henger meg opp i, er den tingen (rangle?) barnet holder i handa. Det plager meg litt at jeg ikke klarer å se helt hva det er. Ellers er det et fint bilde. Bra uttrykk på modellen. Synes ikke det gjør så mye at du ikke har fått øyekontakt her.

Mvh Anita
Elise K.

Et flott bilde! Jeg skal snart fotografere ett-åring, jeg også, så det er godt med inspirasjon. Flott lys synes jeg. V2 absolutt best. Anne-Grethe fikk på et av sine bilder tips om å fjerne reflekser. Det gjorde mye for hennes bilde. Kanskje det hadde vært et tips her også? Da snakker jeg om refleksen i munnen og den på kinnet.

Mvh Elise Klaveness
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu