Solastranden
Jente på tur, måke som flyr, bekk som renner ut i havet,regnet er på vei inn...
Har jeg brukt de rette innstillingene på kameraet? Kom med forslag, hvis du mener det kunne blitt bedre med andre innstillinger. Jeg ønsker å lære!
Bildet inngår i albumet Jærstrender -
Utstyr
  • Canon EOS 350D EF-S 18-55
  • -
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger314
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151733} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Torbjørn K.

Synes komposisjonen her var veldig fin. Enkel, men likevel flere detaljer som skaper interesse. Jeg ser ikke noen grunn til at du har brukt feil kamerainnstilling her, men siden du spør så kunne du redusert iso-verdien for å få noe mindre støy. Støyen er ikke ''plagsom'' i dette bildet, men jeg prøver generelt sett å bruke den lavest mulige iso-verdien. Fuglen gjør at du trenger passe rask lukkertid, men uten den kunne du fin gått ned på 1/60 sek (og lengre) lukkertid på 18mm. Det ser ut som forgrunnen også er passe langt unna, så du hadde nok også klart deg meg f/8 uten å mistet dybdeskarphet. Men som sagt, jeg synes ikke du har gjort noe ''galt'' her :-)

Torbjørn

Avsluttet .

Hei Audhild
En meget behagelig komposisjon du har fått til her. De få elementene som finnes her med jenta, måken og bekken hever bilde, lavt kamerastandpunkt og gode farver.
Det som slo meg med en gang jeg så bilde er havhorisonten, på min skjerm ser det ut som horisonten er lavere i midten av bilde en i dets ytterkanter. Hva som gjør det er vel kanskje brennvidden. Jeg har lest engang at det lar seg gjøre å rette opp denne ''buen'' i PS og tenker nok at jeg skal prøve å finne den artikkelen.

Men igjen, et meget fredfylt og behagelig bilde.

mvh arild
Avsluttet .

Hei igjen

Her er oppskriften for å rette opp den buede horisonten i PS Elements 2:

Velg Filter, Distort og deretter Spherize. Da kommer det opp et vindu og her kan du rette opp buede linjer med skyveknappen.

Lykke til.

mvh arild
Tone A.

Eit flott bilde frå Solastranda med litt minimalistsk uttrykk med få element , fine kontrastar og linjer. Fint med den bua bekken, fine grå- og blåtonar. Den rødkledde jenta og måka livnar opp bildet. Du har fått med mykje himmel i dette flate landskapet, fin komposisjon og god dybde.
-Tone-
Steinulf L.

Du har fått fin dybde i bildet og jenta og måka er skarp. Teknisk er det da lite å utsette påbildet;blenderåpningen er liten nok og tiden kort nok. Synes komposisjonen er fin med den store himmelen som gir inntrykk av åpenhet. Jenta er fargerik og fint blikkfang. At hun er på vei ut av bildet, synes jeg ikke gjør noe. Fint bilde.
Fred S.

Jeg så buen umiddelbart, og stusset litt på den, men overlater fenomenet til ''optikerne''. Er mer nusgjerrig på den ''tunga'' med strand som forvinner ut av bildet. Stopper den like etter høyre billedkant ville det ha vært interessant å ha med endepunktet, men hvis den fortsetter langt avgårde, er det lite å gjøre med det. Det er ''in'' med høye himler nå, har jeg oppdaget, og denne høye kler motivet, og er grådyster nok til å bli interessant. Plasseringen av jenta helt fin, og jeg kunne kanskje ha sagt at måsen skaper en slags balanse. Men av en eller annen grunn blir den for meg for dominerende, og vet ikke om jeg ville ha hatt den akkurat der....

vh fred
Audhild E.

Tusen takk for kommentarene allesammen!

Torbjørn; takk for gode tips ang. innstillinger.
Arild; Jeg såg den buete horisonten da jeg måtte rette opp horisonten litt, men skjønner ikke hvorfor den er slik. Takk for gode tips for hva jeg kan gjøre, skal se om jeg finner det, har ikke akkurat det progr. men det finnes sikkert lignende i andre.?
Fred; Den tungen med strand fortsetter litt til før bekken renner ut i sjøen.


Mvh-Audhild
Inger-Lise S.

Et nydelig motiv. Enkelt og stilig. Fint utsnitt:)

Inger-Lise
Elise K.

Virkelig herlige farger i dette bildet. Liker det enkle uttrykket. Skulle jeg ville forandre noe, så ville jeg bedt måken om å fly litt lenger ut til høyre... Lett ikke sant? :)

Mvh Elise Klaveness
Kurt S.

Så enkelt kan det gjøres for å få til et flott bilde.
Å få et enkelt bilde med få bildeelementer til å fungere er ikke alltid så enkelt-:) Du klarte det fint her.
Veldig fine og behagelige farger. Jenta, måken og odden til venstre synes jeg fikk en plassering som passet godt og gjør at det ble bra balanse i bildet.
Blikket vandrer mellom disse og gjør at bildet, i all sin enkelhet, ble spennende.
Måsen synes jeg må være der den er. Hadde den vært lenger til høyre ville det etter min mening blitt for mye balanse. Som en vektstang. Litt vanskelig å forklare. Det er bare magefølelsen min som sier det-:)
Flott og godt jobba-:)
Mvh Kurt
Jan Frode A.

Hei Audhild

Her kommer jeg seint inn med en kommentar, men bedre seint enn aldri :-)

Jeg syntes komposisjonen fungerer veldig godt; alle elementene er så fint plassert i bildeflata. God balanse mellom interessepunktene. I tillegg ser det litt øde ut, noe som igjen forsterker inntrykket av dårlig vær som trekker innover mot land.

Den lave horistonten gjør seg veldig bra her.

mvh Jan Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu