Monte Baldo
Jeg har bedt turgåeren ta på seg en rød skjorte, slik at vi legger merke til han. Men jeg synest han har valg feil farge. Det ble litt kunstig. Hvordan kan jeg få turgåeren frem i bildet? Hva synest dere om bildet generelt? Rød eller hvit skjorte?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-20 20:10:45
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger500
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151686} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Steinulf L.

Helt klart rød skjorte. Morsomt og litt annerledes bilde, som understreker hvor viktig det er å ha en person i bildet for å gi inntrykk av dimensjoner og lede blikket dit vi ønsker.
Fred S.

Steinulf har rett i det han sier; men utover det synes jeg ikke du er i mål her.
Bildet roper ëtter min mening på mer rette linjer; både bakkekammen og fjellsiden blir for ''uregelmessige'' til at komposisjonen kommer helt i mål. Du ER inne på noe i riktig retning; men det er den italianske alpenaturen som svikter deg litt. De litt for blasse fargene bidrar også til at komposisjonen ikke sitter helt: En grønnere eng, en mer markert fjellside og en blåere himmel ville langt på vei veid opp for linjer som ikke lager helt strekbeine diagonaler. Dette kunne ha blitt litt av et bilde, men du hadde tydligvis ikke forholdene helt med deg.

vh fred
Janne L.

Steinulf: Takk for kommenteren.

Fred: Jeg er helt enig med at jeg liksom ikke kommer helt i mål her. Kanskje kan ikke bildet reddes i ps. Kanskje er det jeg som ikke har kunnskap nok i ps.

Vennlig hilsen Janne
Tone B.

Et mektig fjellandskap du viser her. Personen i bildet er viktig og klart best i rød skjorte. Ellers enig med FS i hans kommentar.

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Rød jakke funker best, det har eg også lært på et fotokurs, eller farger som skaper oppmerksomhet.
Syns ellers #1 ble best i komp., fine diagonale linjer og fint med kontrast mellom den duse bakgrunnen(fjellet) og den mer fargesterke forgrunnen.
Mvh-iav-
Hege J.

Hei Janne!

Synes det er positivt at du har sett et potensielt motiv i dette.
Landskapsformasjonene og mannen i bildet innbyr til fotografering. Helt enig med deg i at mannens klær med hell kan være en fargeklatt i bildet.
For øvrig støtter jeg meg til Freds velformulerte kommentar.

Mvh Hege :-)
Inger-Lise S.

Hei Janne! Jeg syns motivet er flott og komposisjonen fin. Jeg savner ikke rettere linjer her. Ute i naturen ønsker jeg ikke ''steril arkitektur'' (Med all respekt for Fred somn er en dyktig fotograf!) Men vi har jo ulik smak og det gjør det spennende.
Motiv og komposisjon er fin, den røde fargeklatten løfter bildet, men ellers er jeg nok enig med Fred vedr. fargene. De ble noe blasse. Du kan jo prøve å friske de opp og også mørkne de?

P.S. Det regner her også. Mye du kan gjøre i regn:-) Også skape lys..

Inger-Lise:)
Avsluttet .

Hei
Jeg har studert bilde ditt en stund nå, og kommer frem til om det kanskje hadde vært mulig med et annet standpunkt, at du f.eks hadde vært litte gran nærmere turgåeren, da hadde du fått han litt større i bildeflaten og så synes jeg at jeg skimter et gjerde som går oppover der personen er. Hvis også du hadde forflyttet deg litt lenger ned, vet jo ikke jeg da hva som befinner seg der hverken i forgrunn eller som bakgrunn for bilde, men altså en vinkling mot personen fra skrå og oppover mot ham. Gjerde kunne gitt en fin effekt her som nå drukner så og si.

Det var noen av mine tanker. Synes at komposisjonen tross alt er spennende og med den imponerende fjelllandskap som danner en god bakgrunn.

Alt i alt, vel gjennomtenkt motiv med forbedringspotensiale, og rødt på personen er jo fortreffelig.

mvh arild
Bjørn J.

Jeg er langt på vei enig med Fred men jeg ville ha dempet fjellet i bakgrunnen. Fjellet er en for dominerende del av bildet og det tilfører ikke komposisjonen noe positivet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu