Fra en oppslagstavle i Nowa Huta (forstad til Krakow i Polen). Stod utenfor en kirke. Ut fra lignende oppslagstavler så det ut som det var dødsannonser som ble klistret opp på disse tavlene. Jeg kan ikke polsk. Kanskje det var noe helt annet? Kanskje andre vet?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-18 10:08:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-08-21 22:04:28
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde19mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger951
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151199} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Arne S.
Jeg var en gang med på å juryere et lignede bilde. En av jurymedlemmene brøt straks ut: Anarki! Og jeg må si meg enig. Dette er anarki. Den som leter kan sikkert finne mønster og snev av innhold. Men like fullt - dette er anarki! På sitt beste!

:)
Dag T.
Jeg liker strukturen i flaten, rotet og de passende ''østeuropeiske'' fargene. Skal jeg henge meg opp i noe måtte det være at bildet er litt ubalansert, ikke helt nok til å være klar. Derfor savner jeg en liten hvit flik som stikker frem nede til høyre.
Ishi K.
Liker dette!
Merethe W.
Hei, Caroline! Jeg synes også dette er spennende. Samme hva det er egentlig (bare ikke jeg får vite det, for da forsvinner alle spørsmålene:) Har du flere i samme genre, men kanskje i andre fargetoner, kunne det gjort seg godt som serie.... MVH Merethe
Avsluttet .
Anarki? forsåvidt enig.. hvis intensjonen nettopp var å si noe om ''system og styre uten herskere'' har du fått det til! Liker fargetonene, men savner dybde.. kanskje det litt ''flate'' lyset..? på den annen side nærmer jo bildet seg, slik det er nå, et mer grafisk uttrykk.. usikker jeg.. Savner kanskje mer spill mellom dybde, overflate, samt gjensidige strukturer og ''relasjoner'' .. man da forsvinner jo følelsen av anarki igjen.. hmm.. Liker bilder som får meg til å tenke i hvertfall - slik dette gjør!
Avsluttet .
Kom på noe.. dette minner meg faktisk litt om en amerikansk ekspresjonist - Jacson Pollock (maler) .. se på detter her for eksempel: http://www.beatmuseum.org/pollock/mist.html
Caroline M. S.
Takk for kommentarer. :-)

Jeg har gått og kikket på oppslagstavler og oppslagsvegger en gang i blant siden jeg så Dan Aamlids ''Tapte meldinger'' bilde nr. 95732 i fjor og tenkte ikke på annet her enn nettopp det (en oppslagstavle med et innhold som ikke er der lenger - meningsløst nå. Og kanskje litt trist hvis alle de mange lappene som har vært limt opp på tavlen er dødsannonser. Pluss at det var litt polsk/øst-europeisk i fargene).

Veldig grått, trist og regn da jeg tok bildet (men ikke tid til å vente på bedre lys elller gå tilbake) og jeg ble også skuffet da jeg så hvor flatt og uskarpt det ble. Men etter å kikket på det et par ganger syntes jeg det minnet om malerier fra sånn ca mellomkrigstiden og en annen sa, som du Siw Amina, at det lignet på Pollock.

Jeg tenkte egentlig at dette skulle være et bilde i en serie med bilder fra oppslagstavler og vegger, men det passer ikke med andre jeg har. For forskjellig. Kanskje jeg finner noen andre etterhvert Merethe.

Har limt inn en hvit flik fra et annet bildet på v2 til deg Dag.
Avsluttet .
vedr. v2: interessant! (godt observert Dag) - bildet ble bedre kompositorisk med en gang! Ville kanskje bare hatt den ''nye biten'' med stripa litt lenger ned, slik at den kommer ut fra nedre billedkant.. tror forholdet mellom de tre hvite feltene med linje / kryss ville blitt bedre da.. evt (kanskje) også snudd den nye biten, slik at det lille krysset / korset på denne biten vender opp.. men da må det muligens ligge en ''pitteliten'' hvit bit over den igjen.. eller - tror kanskje bare lappen med linje burde forsvinne i nedre kant..
Dag T.
Jepp, versjon 2 ble bedre .-)
Caroline M. S.
Takk for nytt forslag Siw Amina. Jeg skal prøve, men får ikke tid i dag.
Thorfinn B.
Motiv det alltid er vanskelig å gå forbi (om man ser det). Oftest vanskelig å gjøre det helt store ut av det, men denne er vel helt grei nok. Et slikt motiv skal ikke gis ekstra momenter via PS (synes nå jeg ettersom dette på en måte er dokumentarisk), så jeg forholder meg til v1.
Avsluttet .
hei igjen.. alltid spennende med så mange forskjellige innspill'' .. skjønner godt hva du mener Thorfinn, spesielt hvis bildet skal fungere i en dokumentarisk kontekst! Vil man bygge videre på montasjen (som allerede er i bildet) i en kunstnerisk kontekst, stiller det seg annerledes synes jeg.. da kan man gå inn å gjøre manipulative grep - i hvertfall hvis det løfter bildet .. men om det virkelig gjør det (altså løfter bildet) blir alltid et vurderingsspørsmål som det sikkert finnes et vell av svar på.. interessant dette..
Rune L.
Spesielt og dekorativt motiv. Synes v2 har best balanse.

Mvh
Rune
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Nå har jeg lagt ut en v3 - håper det var omtrent slik du mente Siw Amina (ups - sorry - ser jeg har skrevet Siv med enkel v på v3). Egentlig tenkte jeg å snu lappen da jeg laget v2, men fant ikke ut hvordan jeg kunne snu den etter å ha kopiert den over på bildet. Noen som vet hvordan man gjør det i PSCS2?

Thorfinn: Med et bilde som dette har jeg ingen betenkeligheter med å lime inn ekstra lapper eller annet. Bildet er så lite konkret i utgangspunktet. Det beste hadde selvfølgelig vært om jeg hadde funnet en ''perfekt'' del av tavlen der og da - så hadde jeg sluppet mekking på bildet - sluppet fordi jeg er lat og synes det er kjekkere å være ute og ta bilder enn å sitte inne og mekke på de. Uansett synes jeg det er kjempefint å få forslag som de Siw Amina og Dag kommer med - også om dette hadde vært et bilde jeg mente var dokumentarisk og ikke burde klusses med. Nyttig og fint fordi jeg ser at bildet blir bedre - og da klarer jeg forhåpentligvis bruke øynene bedre ved neste anledning.
Avsluttet .
Hei igjen Caroline.. Gøy med en ''Til siw'' versjon, med eller uten ''w'' .. :-) Komposisjoner som dette, er faktisk noe av det vanskligste å arbeide med - og akkurat nå er jeg usikker på hvilken av de to nye versjonene jeg synes har best balanse, men det kan være jeg holder en knapp på Dag´s versjon.. På min får jeg lyst til å ''dytte'' den litt mot venstre, inn i det ''gylne snitt''.. og tror kanskje det var renere uten ''krysset'' .. Selv elsker jeg å sitte å ''forske'' med slike ting..
Avsluttet .
Glemte å si at jeg har vært inne på din portfolio, og hele serien ''Lost messages'' er veldig spennende! Du burde legge ut flere av disse bildene!!
Caroline M. S.
Takk igjen Siw Amina. Du har nok helt rett i at stripen burde vært lenger mot venstre - jeg prøvde først med det, men da viste det for godt at den var limt inn (og jeg orket ikke klippe ut en ny og jevne ut kantene mer enn jeg allerede hadde gjort).

Hyggelig at du likte ''Lost messages''. Jeg må vel si at jeg liker ideen (som egentlig er Dan Aamlids) mer enn bildene, men det er et annet der jeg liker. Det kommer jeg sikkert til å legge ut på Dotten en dag.

*rødme, rødme* Jeg forestilte meg ikke at andre enn venner og bekjente ville se på den ''portfolioen'' - der ligger ''rått og råde''. Jeg bruker ''portfolioen'' som et slags familiealbum.
Arne S.
Nå har også jeg tittet på familiealbumet ditt. Mange fine bilder. Serien ''lost messages'' er superb. Imponert! :-)

Caroline M. S.
Takk igjen til deg også Arne. :-)
Inger-Lise S.
Hei! Dette var originalt. Rålekkert ble det.Fargene ser håndplukket ut.
Her ser vi kreativitet på sitt beste:) Jeg liker alle versjoner, men aller best v#3.
Så det ble nok ros denne gangen også:)

Inger-Lise
Espen A. I.
Vakkert, nesten mosaikk.

Mvh Espen
Sondre S.
Aii, Dette var lekkert, Caroline!
Flotte farger og et supert motiv..! utrolig kreativt.
Falt for dette, ja.. (-;

SSS
Caroline M. S.
Takk for kommentarer Inger-Lise, Espen og Sondre. Hyggelig at dere liker bildet og synes det er lekkert/vakkert. Det var ikke akkurat i tankene mine å lage noe lekkert eller vakkert (i betydningen pent). For meg var bildet mer trist (eller vemodig) eller kanskje stygt. Skjønner at jeg med bildet ikke klarte å kommunisere det til dere, men det er OK. Alltid spennende å få ulike reaksjoner på bilder og kanskje særlig når jeg ikke får til å kommunisere det jeg ønsker å kommunisere. Det er lærerikt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu