Hva slags blomst..
Tatt i vinduskarmen min, f/2,8 iso100 105mm 1/400sec.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 105mm 1:2,8 DG Macro EX
  • Brennvidde105mm
  • Blender-
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger303
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150881} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Espen A. I.

Dette var meget interessant Unni! Dessverre har du valgt å blure vekk blomsten og kun konsentrere deg om en svart flekk på midten. Hadde hele blomsten vært i fokus hadde dette helt klart min favoritt. Bra lys og ikke utbrent.

Bra! Mvh Espen
Inger Anne Maritsdotter V.

Aner ikke navnet på blomsten, men likte godt det softe uttrykket rundt fokusplanet i midten.
Mvh-iav-
ingebjørg fyrileiv g.

Rent, pent og svært interessant..Liker at det er så soft og fokus på midten, men som Espen, hadde jeg likt å sett bildet med fokus på hele blomsten.

hilsen ingebjørg
Line Kristin W.

Spansk margeritt, - og et sart, delikat og vellykket anderledes bilde av den :-)

Med fokus på hele blomsten ville dette fort blitt et tretten-på-dusinet-bilde, - det er flott som det er!
En ørliten oppletting av det aller mørkeste, kanskje?

Sort dobbel ramme kunne med fordel vært begrenset til en enkelt mørk blålilla linje á én pixel, slik at den ikke stjal ufortjent oppmerksomhet fra den vakre, myke blomsten.

- Line :-)
Espen A. I.

Line Kristin, jeg har ikke sett dette bildet før på dotten. Verken med eller uten blur rundt. Men jeg mener personlig det ville blitt mye bedre uten blur. Den ville heller ikke blandet seg inn i en dusin-gruppe. Bildet er veldig spesielt.

Mhv Espen
Alexander W.

Hei..
Dette var veldig flott..
behagelig og ''soft'' og se på...

Mvh Alexander Wabakken
Unn Marit F.

WOW; takk for mange kommentarer! 1-Espen - å kun fokusere på midten var med full viten og vilje, hva som kom ut av det blir en smakssak.. tror jeg er enig med 4-Line Kristin (så fint navn, det heter søsteren min og! :), alt skarpt ville gjort et altfor vanlig bilde ut av det. Jeg liker å teste ut forskjellige fokuspunkt.
Resten - takk! :)
Line Kristin W.

Takk for hyggelig ''navneskryt'', Unn Marit ;-)

Espen, min billedkritikk er ingen direkte respons til din/noens kommentar. Din mening er din mening og det er akkurat slik det skal være! :-)

Når jeg mener stor dybdeskarphet/fokus på hele blomsten lett ville gitt et tretten-på-dusinet-bilde er det fordi det finnes et uendelig antall rett-på og hele-blomsten-i-fokus avbildninger bl.a. her på Dotten. Også av Spansk margeritt, - stående, liggende, fra siden, ovenfra ... you name it.

Gjennom de aktive/bevisste valgene Unn Marit har gjordt har hun tilført (blomster-)bildet noe personlig som gjør det til noe mer enn en ren avbildning av ''et stk. blomst''.
Hun har bla. plukket den og valgt hvit bakgrunn (de fleste ville latt blomsten stå der den vokser, - mot mørk, forstyrrende bakgrunn), blomstens stilling og posisjon og nettopp ... valget av liten dybdeskarphet (ikke blur/PS-effekt) med fokus på det mest fascinerende ved denne blomsten (årsaken til at jeg foreslo å lette opp det mørkeste for å fremheve de spennende detaljene).

Det er summen av Unn Marit's valg som hever dette over de fleste andre blomsterbilder, - liten dybdeskarphet er en av faktorene :-)

- Line :-)


Espen A. I.

Hver sin smak. Jeg må si meg uenig. For en kjedelig verden det hadde blitt om vi skulle vært enig om alt;)

Mvh Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu