Forsøker å gjengi stemningen i en skog etter regn og med sola rundt hjørnet. Dette var en utfordring. Synes det ble en ganske kraftig forringelse fra råformat ned til jpg. Med lang lukkertd er det muligens en del støy her. Vanskelig å skarpe opp forgrunnen med tilfredsstillende resultat. Pga tåke? Kanskje et godt eksempel på en situasjon der 'film' følsomheten med fordel kunne vært satt høyere. Tips tar jeg gjerne.
Utstyr
  • D70
  • Nikkor 70-200 VR
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/18
  • Lukker6s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetVR avslått. 16 bits tif fra NC til PS, noe unsharp mask på high pass lag etter nedskalering. 8bit -> .jpg
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger699
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_150705} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Judit W.
Beautiful composition! The colours, tones and lighting are wonderful. The crop is perfect as well. I like the mythical/mystical feeling/atmosphere very much what your photo reflects. Good work! Very well done! I like it very much!

Judit :)
Inger-Lise S.
Dette var et fint bilde. Fint utsnitt og god stemning.

Inger-Lise
Edvin S.
Syns dette ble virkelig nydelig, og vet ikke hvor du ser problemet. Ved ISO 200 skal det normalt ikke være støy, om eksponeringen er korrekt.
Dette likte jeg ... ;-)

Mvh ~ Arne
Belinda K. O.
Jeg liker dette bildet kjempe godt!! Deilig stemning og farger.... Gjør seg god i plakatform kan jeg tenke meg..

bel
Finn M.
Dette synes jeg var et stemningsfullt bilde. Fin dybdevirkning . Det er mulig jeg ville ønsket mere skarphet til venstre i forgrunnen.

mvh Finn
Magnar B.
Flott bilde! Syns der er ein nydeleg heilhet i bildet, med skodda og litt lang lukkartid på bekken + det enkle motivet. Vakkert!
Stine J.
Nydelig bilde! Fin stemning og bra utsnitt. :-)

mvh Stine
Karl Morten R.
Nydelig mystisk stemning ! Herlige duse farger ! Liker måten trærne leder innover i landskapet. God komposisjon !

Mvh
Karl Morten
Avsluttet .
Oj - som klippet rett ut av Ringenes Herre! - herlig!
Eyvind R.
Veldig bra bilde. Fint fanget stemning. Godt komponert.

MVH Eyvind
Chr. G.
Takk for alle kommentarer!
AH: Mitt utrenede øye har nok vanskeligheter med å si hvor jeg mener problemet ligger, kanskje det ikke er så stort som jeg i starten antydet, men en merkbar kvalitetsreduskjon fra rått til .jpg er det nok.
FM: Tror du er inne på noe jeg selv også mener ikke er helt på topp, skarpheten i forgrunnen. Synes det grønne er en tanke 'grøtete'. Skal forsøke forskjellige oppskarpingsalternativer for å se om det er noe å hente uten å ta knekken å resten av bildet.
Jahn Otto A.
Flott bilde og trolsk stemning! Kunne vært brukt i en eventyrbok. Jeg bare sitter og venter på at huldra skal hoppe frem.
Andreas L.
Hvor jeg vil være... Flott!

-Andreas
Eirik D.
Mangler bare Gollum...
Flott...
Ronnie S.
Dette var et skogbilde som gikk hjem hos meg. Littebitte grann mer kontrast kanskje. Supert som S/H bilde også. Mangler bare alvene ;-)
Erik B.
Jeg syns at dette bildet gjør seg veldig bra uten hverken hulder, Gollum eller alver. De ville vel heller tatt fokuset vekk fra et fantastisk miljø.
Chr. G.
Takk for de siste kommentarene! Fint hvis bildet klarer å stå på egne bein uten andre blikkfang enn de som nå vises. Men, hadde jeg vert rask nok og klart å få med alvene som pilte avgårde mellom trærna så hadde jeg jo blitt glad.
Ronnie S.
Bildet står absolutt på egne bein. Anbefales!
Odd Tore S.
Flott tåkefylt skogstemning, med bekken som ekstra blikkfang.
Jeg er imidlertid ikke helt med på kuttet av bekken i bunnen, hvor fossen blir brutalt avbrutt rett etter starten. Enten litt mer eller litt mindre etter min smak.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu