-
Utstyr
  • Nikon F90X
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger89
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1504} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Hans J.

Bra jobba. Du har fått frem en egen tung
dyster stemnig i bildet.
Kim J.

Dette er flott og se på
terje s.

Utrolig vakkert arbeid, men hva gjorde du (hvor lang tid tok etterarbeidet?)
Avsluttet .

Det hadde vært bedre uten benken. Den tilfører bare
bildet en symbolisme som ikke kler det.
geir j.

Nydelig komponert, nydelig motiv, kirkegården kommer litt dårlig frem.
Avsluttet .

Mycket stiligt,tycker att bänken har sin plats i bildet...
Anders H.

Et velkomponert og godt bilde. Uttrykker en form for melankoli som gjør inntrykk og som jeg liker.

Til BB. Fortell mer om symbolismen i bilde!
Kai Arne H.

Hvor finnes det slike trær? Når på døgnet har du tatt bilde?
Roland Karl Heinz S.

Fin stemmning og tone
Bjørn J.

Jeg tror, Bjarte, hadde man fjernet benken hadde det ikke vært noe bilde igjen. Bildet liker jeg sånn passe. Litt kjedelig.
Stian G.

Synes bildet er for ''bløtt'', dessuten egentlig litt kjedelig masse snø, et tre, en benk og så vidt man kan kimte en kirkegård i bakgrunnen. Det kunne vært mye kulere hvis det ikke hadde vært så softa og jeg er enig med B J at det hadde ikke vært mye bilde igjen hadde det ikke vært for benken
Kai Arne H.

Kjære Bjørn og Stian! Har dere hørt om konstruktiv negativ kritikk. Det dere serverer er fjortiskommentarer. Dere er begge dyktige fotografer og bør kunne servere kommentarer på et litt høyere plan.
Bjørn J.

Javel. Bildet viser et gult snølandskap. Lyset i bildet er bløtt og fint, og stemningen er blitt forsterket ved litt softing. Jeg liker ikke tonen i bildet, for meg blir det kunstig. Jeg greier ikke å se forholdet benk, tre, kirkegård. Som før sagt synes jeg bildet er noe kjedelig og kliséaktig.
Jan Henning B.

Lurer bare på om det var meningen å ha med kirkegården i bildet.Den forstyrrer litt av stemningen slik den framtrer.Ellers:vakkert!
Einar E.

Takker for overraskende mange kommentarer. Når det gjelder tiden etterarbeidet tok er den relativ. Poenget er å vite hva man er ute etter, for der etter å bruke et høvelig verktøy. PhotoShop beherskes ikke etter noen dagers bruk. Håper det kommer et eget punkt på menyen for digital bildebehandling i praksis. Legger mer en gjerne ut mine erfaringer slik at andre kan ta del i dem.
Bjørka står oppe i Hakkadalen og bilde er tatt sent på ettermiddagen nyttårsaften -99.
Einar E.

OBS! Her har det kommet flere kommentarer i løpet av kvelden. Vel, smaken er som fotografen noen liker softet andre liker knivskarpt. Er til dels enig med Kai Arne – korte personlige mishagsytringer får en ikke brukerne så mye ut av, faglig sett. Det er ikke dermed sakt at en skal kvele spontane kjappe kommentarer heller, men en hvis kvalitet ønsker en vel over hele linja.

Jobbet både med benken og gravstøttene i forhold til bjørka. Vanskelig å få noen ut av støttene. Beste komposisjonen i forhold til benken/bjørka ble denne. Vurderte en stund å ta bort støttene, men har lært av pressefotografene i Dagsavisen at det skal en ikke gjøre :- )
Christian K.

Så du har brukt Photoshop på dette bildet? Hva har du gjort med Photoshop?
Einar E.

Har jobbet mye for å komme frem til resultatet. Kan gjerne i detalj forklare alle steppene, men poenget er jo at en bruker verktøyet ut i fra hvilke uttrykk en ønsker å jobber frem for hvert enkelt motiv og ikke en filterpakke som gir tilfeldige resultater. Som før nevnt håper jeg at det blir et eget tema her på siten som omhandler jobbing med digitale verktøy.
Fridgeir W.

Enig Einar. En bør gå mer inn på PS her på Foto.no Har selv også stor utbytte av å lære mer her.
Bildet ditt er vakkert og benken hører hjemme for å gi bildet en sann symbolikk om vinter, vår, sommer og høst. Hadde vært stilig å fått samme motivet i flere årstider... et tips.
Nydelig jobbet ute og inne Einar (manipulering eller ei :-) )
terje s.

Einar, det er bare å starte. Du kommer helt sikkert til å få mye respons. Irriterer meg litt over at man kan se spor etter arbeidet. Benken og kirkegården er vel ikke helt løsrevet fra hverandre? Jeg synes benker ville vært unaturlig hvis kirkegården ikke var der.
Stian G.

Okay, bildet er okay Hjeltnes, men jeg liker bare ikke soft. Har vel noe med mitt har forhold til 80-tallet og spesielt den svært så softe 80-talls såpen Glamour.

:o)

Kent Inge O.

Gotisk, dystert og melankolsk, innpaket i et slør av vemod.. (litt harry beskrivelse, men pytt sann..)
Det tøffeste bildet jeg har sett i år enkelt og greit.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu