Testfuggel
Har fått nytt kamera. Bildet er tatt i jpg-format, sRGB. Jeg er rimelig fornøyd. Tror det er en granmeis, men er ikke sikker. Syntes det er vanskelig å bestemme artene når de er så små. Det kan også være en kjøttmeis.
Bildet inngår i albumet Fugler og dyr - Dyr jeg møter på min vei. Både firbente og bevingede vesen.
Utstyr
  • D2H
  • Nikon ED AF Nikkor 70 - 300 MM 1:4-5,6
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeJPG, sRGB
  • Nei
  • AnnetPek og klikk. :)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger377
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_149715} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Steinulf L.

Grei skarphet,kunne nok vært enda skarpere. Litt USM kanskje? Fint utsnitt og behagelig bakgrunn. Skulle gjerne hatt en testfuggel selv. Gratulerer med nytt kamera.
Torbjørn K.

Gratulerer med nytt kamera! I første omgang tenkte jeg at jeg ville se helle fuglen, men etter å ha sett på bildet en stund synes jeg det er veldig fint slik. Er enig med SL i at bildet kunne være noe skarpere, men det er ikke ''plagsomt'' slik det er nå. Veldig fin bakgrunn som passer godt til ''modellen.'' Jeg tror du kunne brukt litt dogde-tool rundt øyet for å fremheve noen deltajer her.

Mvh.
Torbjørn
Lars-Anders M.

Ville sett mere av fugelen.
Odd Tore S.

Pek og klikk, og der satt'n!
Pek igjen etter å ha justert litt på eksponeringen i retning undereksponering, så sitter'n enda bedre. Nå er'n litt lys i brystet.
Skru evt også opp ISO ett hakk, og bruk dette til litt mer dybdeskarphet. Og kanskje en dash med USM, har på følelsen av her har du kjørt testen ganske rett ut dotten uten PS.
Men er ikke D2H slik innstilt som standard at det lager et godt grunnlag for PS, men at den overlater til deg å gjøre det helt ferdig?
Gratulerer med nytt kamera, det blir spennende å se hva du får ut av det.
Odd Tore
Fred S.

Testfuggel: Det var en ny art for meg. Men pen liten kar/frøken; med litt for mye grønt over seg. Ville ha beskåret et par cm der.

vh fred
Jonny E.

Hei hei Wenche

1/60 s på 300mm virker vanskelig for meg med tanke på bevegelse.

Med et slikt kamera du no har anskaffa deg bør kan du nok
undereksponere en god del uten og få mye støyproblema.

Nydelig bakgrunn.


Ha en god kveld

. JonnyE
Roger K.

Hei hei Wenche!
Kommer godt ut denne testen. Gratulerer med nytt kamera. Stusser vel litt på valget ditt da dette er å gå tilbake når det gjelder mega-piksler (4,1), men har til gjengjeld 11 fokuspunter mot 5 på D100. Den har heller ikke lavere iso-verdi en 200 noe jeg savner fælt å kunne gå lavere på min D70. Du har sikkert vurdert dette godt. Jeg selv går bare å vurderer D2x og som sansynligvis blir til noe senere i høst om ikke annet kommer ut. Venter litt da det er antydet nye ting.

Mvh RK
Venche J.

Tusen takk for tilbakemeldingene dere.

Jeg hadde behov for et raskere kamera. Var på god vei å spare til D2x, men da jeg kom over dette kameraet til en meget hyggelig pris, valgte jeg å kjøpe det i denne omgang. Jeg har studert haugevis av bilder tatt med D2h, og kommet frem til at det tar bilder med meget god kvalitet. Skal jeg ha flere piksler kan jeg bruke D100, som er et bra kamera til landskapsbilder og motiv uten for mye fart i seg. Nå fikk jeg plutselig råd til en 70-200, 2,8 som har stått på ønskelisten en god stund. :)

Dette bildet er rett fra kamera. Jeg har kun brukt litt USM, og jeg brukte bare kameraets automatikk. Det er en serie på 5 bilder. Håndholdt og tatt gjennom vindu med den trege autofokusen som min 70-300 leverer, så syntes jeg resultatet ble bra. Bildet er tatt i sterkt sollys, og bare flaks gjorde at fuglen ikke ble mer utbrent.

Når Altaturneringen er ferdig, så skal jeg fingranske mulighetene. Nå gjelder det for meg å bli kjent med automatikken slik at jeg kanskje får tatt flotte fotballbilder av alle ungene under turneringen. Satser på jpg, så jeg kan få bildene raskt ut på nett. Jeg gleder meg til det. :)

Blir nok litt mer aktiv når kommende helg er overstått.

Wenche.
Hans-Gunnar H.

Grattis med en ny arbeidshest;)
Ble ikke så verst dette tatt i betraktning av at du har tatt det gjennom et vindu! Savner også litt mer oppløsning av og til, spesielt med cropping! Men jeg klarte meg jo bra med D1 med 2,7 Mpixler også! Blir nok og beholde mitt d2h hus en stund fremover da jeg har bestemt meg på og kjøpe optikk i år!

Gleder meg og se kommende resultater, og jeg regner med og bli litt mer aktiv fremover selv;)

MVH Hans-Gunnar
Ketil K.

Lett dristig komp her. Bra! Noe å gå på i skarphet, men detaljeringen ser bra ut. Kjør heller ISO-en litt opp så du kan bruke f8 på det objektivet du har, det er ikke all verden på 5,6. Det er forresten en ung kjøttmeis som ikke har fått kraftig gulfarge ennå.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu